ads

Khamis, 27 Jun 2013

02 di pokok sena - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di pokok sena - Google Blog Search


THE DUKE&#39;S BLOG: BUDAK PAS <b>POKOK SENA</b> TERLOLONG <b>DI</b> <b>...</b>

Posted: 24 Jun 2013 11:37 PM PDT

Aku difahamkan seramai 31 orang ditahan polis semalam sebab buat kacau kat depan Parlimen. Dan aku yakin, salah seorang dari depa tu adalah anak buah "Mahfool Bean Omaq" yang diimport khas dari Pokok Sena...
Depa kena tiarap tepi jalan dan diangkut ke balai beramai-ramai. Lepas kena marah dengan polis, maka banyak la soal jawab. Maknanya, depa tidur lokap la kot semalam.
Tapi Mahfuz? Dia segak bergaya angkat sumpah. Lepas gebang dua tiga patah kata, dia makan-makan kat coffee house di Parlimen. Borak dan sembang sakan dengan pemimpin BN. Sekali sekala terburai riuh dia ketawa besar...buat lawak "Mr Bean" la tu kottt...
Lepas tu Mahfuz balik ke hotel la kottt... tidoq di atas katil empuk berhawa dingin. Ada dia jengok anak buah dia kat lokap di balai tu? Anak buah dia tidoq lokap, dia tidoq kat hotel sedap-sedap... 
Itu la Pesuruhjaya PAS Kedah merangkap Naib Presiden PAS. Apa yang dia dok kata sebelum ni semua wayang belaka... PRU13 tipu kononnnn... last-last dia jugak yang dok sengih-sengih angkat sumpah depan YDP Agong... 
Orang macam tu pun hangpa percaya? Orang yang tak lulus SRP lagu tu pun hangpa dengan mudah tertipu? Bukan apa... aku kesian kat anak-anak buah Mahfuz tuuu... Semuanya perjuangan palsu.. Kalau depa balik buat bendang kat Pokok Sena tu lagi banyak faedahnya...kan? kan? kan?

02 di changlun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di changlun - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di changlun</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Mar 2013 11:09 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di changlun</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Mar 2013 11:46 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Hutan Kedah Terus Musnah <b>JITRA</b>: Walaupun isu aktiviti

Posted: 24 Feb 2013 06:55 PM PST


Posted by Kamaluddin @ 阿列克斯 on 25 Feb 2013 / 0 Comment

Kesan pembalakan yang dilakukan di Hutan Simpan Kekal Bukit Perangin, Changlun di Kedah.

Kesan pembalakan yang dilakukan di Hutan Simpan Kekal Bukit Perangin, Changlun di Kedah.

JITRA: Walaupun isu aktiviti pembalakan secara meluas di Pedu dan Gunung Inas di Kedah banyak dilaporkan, namun didapati masih ada lagi bukit-bukit di negeri ini digondol bagi tujuan berkenaan.

Terbaru, didapati kawasan seluas kira-kira 180 padang bola sepak di Hutan Simpan Bukit Perangin dibersihkan untuk aktiviti pembalakan.

Kerajaan negeri pimpinan PASBantah Sekolah Agama Rakyat: PAS & PKR Memenuhi Ciri Bangkang Dari Longkang. Read more … » itu dilaporkan meluluskan aktiviti penggondolan hutan di kawasan berkenaan lebih sebulan yang lalu.

Konsesi itu dipercayai dianugerahkan kepada pegawai berpangkat tinggi dalam Perkhidmatan Awam Kedah (KCS) dan tanah di kawasan itu akan ditanam semula dengan tanaman getah.

Difahamkan juga bahawa kerajaan negeri turut meluluskan kawasan seluas kira-kira 963 saiz padang bola di kawasan yang sama untuk tujuan serupa.

Datuk Johari Baharum bersama penduduk setempat ketika meninjau dengan lebih dekat kesan pembalakan yang di lakukankan di Hutan Simpan Kekal Bukit Perangin, Changlun di Kedah.

Datuk Johari Baharum bersama penduduk setempat ketika meninjau dengan lebih dekat kesan pembalakan yang di lakukankan di Hutan Simpan Kekal Bukit Perangin, Changlun di Kedah.

Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Mohd Johari Baharom, yang melawat tapak berkenaan selepas dua hari dimaklumkan oleh penduduk tempatan terkejut melihat keadaan bukit yang digondolkan.

Mohd Johari yang juga Ahli Parlimen Kubang Pasu berkata, aktiviti pembalakan yang secara berlebihan dan berleluasa menyebabkan berlakunya pencemaran air di Sungai Kechik, Sungai Badak dan Sungai Wang Perah, yang digunakan oleh penduduk setempat.

Tiga sungai berkenaan mengalir ke Sungai Temin yang menyediakan bekalan air mentah kepada loji rawatan air Mukim Temin dan Jeragan.

"Hasil daripada aktiviti pembalakan ini juga menjejaskan aktiviti pertanian di Kubang Pasu, Temin, Hosba, Bukit Mertajam dan Malau, yang berada di bawah Lembaga Kemajuan Pertanian Muda (Mada)," katanya di sini, pada Sabtu.

Tambah beliau, walaupun aktiviti pembalakan tidak salah dari segi undang-undang, ia tidak seharusnya dilakukan sehingga menyebabkan kesan buruk kepada alam sekitar.

Selain itu Mohd Johari juga mempersoalkan sama ada kerajaan negeri melakukan Penilaian Impak Alam Sekitar (EIA) bagi tujuan pembersihan tanah di kawasan itu.

"Saya tidak fikir Jabatan Alam Sekitar akan memberi lampu hijau untuk pembalakan di kawasan itu.

"Walaupun ini bukan kawasan tadahan air, kerajaan mesti bertanggungjawab dan menjaga ekosistem," katanya.

Tambah Mohd Johari, beliau akan menulis surat kepada kerajaan negeri dengan segera bagi menghentikan aktiviti pembalakan di kawasan itu.

Malah beliau juga akan membangkitkan perkara itu kepada Kementerian Sumber Asli dan Jabatan Alam Sekitar.

Maybank baru dibuka <b>di Changlun</b> | Di Luar Lingkungan...

Posted: 09 Nov 2012 02:29 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Petang tadi saya meminjam kereta Afiq Khalid untuk ke Changlun (sesetengah mengeja 'Changloon') untuk urusan peribadi. Jalan-jalan lah saya pada hari ini kerana pada pagi tadi, saya menghantar abang Borhan dan ...

Perkampungan Sukan <b>di Changlun</b> | Telusuri Suri

Posted: 05 Dec 2012 06:02 PM PST

Salam Telusuri,

Mood temasya sukan yg berakhir hmpir 2 minggu lepas.. 

Kolej Matrikulasi Kedah di Changlun

Perjalanan almost 15 jam jugak lah.. 

hadoi penat badan akk.. 

hihik, da sindrom tut mungkin..

Perasaan berbaur antara penat ke hulu hilir,

boring dgn dikit kerenah,

kekadang di saat beginilah kita mampu kenal 

mana kawan mana tak berapa kawan.. 

dan macam2 lagi rasa la..

Besh.. antaranya
maybe saat shopping kt Padang Besar 

dlm perjalanan pulang kami..
hehe, beli baju couple utk kami jewk pun.. and kelambu moden tuh..
ala yang ala2 khemah tuh.. rm 25 King size.. superb la kan hrga..
Sementelah itu juga mood nak taip entry baru.. flyyy.. uols..
Ok,
Kini kembali..
ada 2-3 projek krusye yang da beres..
Dengarnya ada satu baby hat da terjual kat Pasar Panas tuh..
Hmm, memang ala2 suam kan..
hihik..
Biasalah area kampung kan..

02 di kuala kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kuala kedah - Google Blog Search


43 Nama Pengundi Ragu Didaftarkan <b>Di Kuala Kedah</b> - Selangorku

Posted: 27 May 2013 02:51 AM PDT

PETALING JAYA 27 MEI : PKR mendakwa wujud 43 nama pengundi yang tidak dikenali yang didaftarkan di enam rumah di satu taman di dalam kawasan Parlimen Kuala Kedah.

Bukti tersebut berdasarkan laporan polis yang dibuat oleh penghuni sebenar enam rumah tersebut di Taman Sri Putra Kuala Kedah yang menyatakan alamat mereka digunakan oleh 43 pengundi-pengundi ragu itu.

Kewujudan pengundi-pengundi itu disedari penghuni rumah tersebut apabila mereka menerima kad pengesahan butiran pengundi di rumah mereka. Kad itu menyenaraikan kesemua pengundi yang didaftarkan di alamat tersebut.

"Saya menyeru kepimpinan SPR memberikan penjelasan yang masuk akal mengenai kejadian ini kerana laporan polis khusus yang dibuat mengenainya," kata Pengarah Strategi PKR Rafizi Ramli.

Rafizi berkata kewujudan pengundi ragu di Parlimen Kuala Kedah dikuatkan lagi dengan laporan Borang 10A daripada Suruhanjaya Pilihanraya sendiri yang dikeluarkan terhadap seorang pengundi, Lim Tiek Hong.

Borang tersebut dikeluarkan terhadap Tiek Hong sebagai penjelasan mengapa beliau tidak diberi kertas undi.

Pengawai SPR di tempat mengundi Sekolah Kebangsaan Peremba mendapati jari telunjuk kiri Tiek Hong tidak ditandakan dengan dakwat kekal.

Tetapi rekod SPR menunjukkan bahawa kertas undi telah dikeluarkan untuk nama tersebut.

Jelas Rafizi, Borang 10A yang dikeluarkan sendiri oleh SPR mengesahkan wujudnya pengundi hantu di dalam PRU-13.

Setakat ini pihak Pasukan #Siasat PRU-13 menerima tiga salinan Borang 10A yang diberikan kepada pengundi yang tidak diberikan kertas mengundi.

Pendapat Anda

Pendapat

02 di kuala ketil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kuala ketil - Google Blog Search


Fyna Here!: MUA : makeup nikah <b>di Kuala Ketil</b> 30.11.12

Posted: 17 Jan 2013 06:00 PM PST

1st time dapat makeup job di kuala ketil
dalam 30minit sahaja dari rumah fyna
req : yang sangat soft sebab nikah di masjid
kulit sangat la flawless! and gebu
all the photography done by my sis..
if korang nak jugak gambar macam ni..boleh hire my sis ye =) harga paling murah 
email : kiddykiddo.kid@gmail.com
untuk tengok my makeup job yang lain-lain boleh tengok di
email : fynahere85@yahoo.com

02 di yan kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di yan kedah - Google Blog Search


Fyna Here!: MUA : makeup nikah <b>di yan kedah</b> 04.04.13

Posted: 19 Apr 2013 08:21 PM PDT

best makeup kalini sebab rumah di tengah sawah bendang
makeup kalini soft saja for nikah

http://www.facebook.com/KiddyKiddoKlik?fref=ts
untuk tengok my makeup job yang lain-lain atau sebarang pertanyaan/tempahan boleh ke
email : fynahere85@yahoo.com
 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved