ads

Ahad, 18 Ogos 2013

02 di pokok sena - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di pokok sena - Google Blog Search


KedahLanie.info: UMNO bergelora <b>di Pokok Sena</b> : Puak Said <b>...</b>

Posted: 29 Apr 2013 08:00 PM PDT

Oleh WTKO
Setelah merajuk banyak hari semalam Said Ali Syed Rastan turun di bilik gerakan Seri Derga. Sebelum ini ada beberapa kali perjumpaannya di rumahnya kerana tidak puas hati untuk calon Pokok Sena diberikan kepada muka baru Datuk Sahlan Ismail. Said Ali telah banyak habis duit untuk menjadikan dirinya calon.

Saya difahamkan daripada bilik gerakan bahawa, ramai berbisik "tu nak tunjuk muka.. datang pun macam orang baru bangun tidur". Ini kerana dia datang dengan selamba tanpa sebarang persiapan sekadar nak tunjuk muka kononnya dia dah membantu calon baharu!!

Said Ali dikatakan mungkin tidak terasa hati jika diberikan N10 Dun Bukit Pinang, kalau bukan Parlimen. Tapi malangnya pucuk pimpinan dan dipercayai dipengaruhi oleh Muhriz untuk menyingkir orang-orang lama yang banyak berjasa dengan UMNO. Tapi orang yang tidak dikenali seperti Mokhtar Md Noor pula diangkat jadi calon.

Mengikut sumber "Setelah kena Warning", Said Ali mengalah untuk turun membantu kerana dia adalah Pemantau UMNO Bahagian Pokok Sena. Walau bagaimanapun dia masih meminta penyokongnya membuat undi protes pada 5 Mei nanti untuk mengajar 'tangan ghaib' dalam UMNO Kedah.





Mengikut sumber yang kami dapat, undi protes di Kedah termasuk Parlimen Pokok Sena pasti membuatkan Kedah lebih selesa kepada Pakatan Rakyat kali ini.

Bukan sahaja di Parlimen Pokok Sena, malah Dun Derga, Dun Bukit Lada dan Dun Bukit Pinang pasti akan dapat kepada Pakatan Rakyat. Said Ali dan beberapa orang lama telah membuat penjajian 'hidup mati' untuk memastikan calon daripada 'tangan ghaib' akan lebur pada PRU kali ini.

MAMPOS UMNO KEDAH!!! KAH KAH KAH

02 di changlun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di changlun - Google Blog Search


Arnab <b>Changlun</b> Rabbits: Arnab Untuk <b>Di</b> Jual

Posted: 05 Aug 2013 07:11 PM PDT

ACR mempunyai pelbagai jenis baka arnab untuk di jual dengan harga ladang.
Jadi bagi perantau yang pulang ke kampung pada musim perayaan ini, bolehlah datang ke ACR untuk mendapatkan arnab dengan harga ladang.....ulang....harga ladang.... Tedy bear umur 4 bulan RM 80 je....so ...tunggu apa lagi... kami buka kedai pada hari raya ke tiga  ( SABTU 10/8/2013)   So kalau nak datang call ke 017-5168984 atau terus je datang.... kami beroperasi mulai  pukul 9.00 pagi hingga 10.00 malam setiap hari kecuali Jumaat  dari pukul 9.00 pagi hingga 6.30 petang.

Changlun Pets Mart ( Kedai keperluan haiwan kesayangan anda)

Jadual Operasi Kedai
-Sabtu hingga Khamis 9.00 pagi hingga 10.00 malam
-Jumaat   9.00 pagi hingga 6.30 petang
-Hari Raya -Cuti pada hari raya pertama dan kedua sahaja.

02 di sungai petani - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di sungai petani - Google Blog Search


Pissal: Raya ke 2 <b>di Sg</b>. <b>Petani</b>

Posted: 10 Aug 2013 09:40 PM PDT

Hari ke 2, pada 9/8/2013 setelah melayani tetamu di sebelah pagi lebih kurang jam 3.00 petang kami sekeluarga mula bergerak ke rumah anak perempuan untuk menghadiri majlis sambutan hari raya di rumah anak perempuan kami di Sungai Petani, Kedah.
Untuk perjalanan yang selesa ke sungai Petani saya memilih laluan Lebuhraya Utara Selatan, 2km sebelum sampai dipersimpangan lampu isyarat menuju ke Tol masuk Alor Setar Utara kereta penuh sesak beratur-atur makan masa lebih kurang 30 minit nak masuk ke pintu tol. Begitu juga dilaluan keluar tol nak masuk ke tol Alor Setar Utara didapati banyak kereta berbaris panjang.
Perjalanan dari Alor Setar ke Sungai Petani sebelum sebelum ini hanya 30 minit tetapi pada hari tersebut dengan banyaknya kereta di Lebuhraya menjadikan perjalanan tersebut memakan masa selama hampir 1 jam nak sampai ke destinasi.
Disebelah malam selepas solat maghrib tetamu yang dijemput mula datang dengan membawa keluarga masing-masing. Sebaik sahaja jamuan dimulakan, semua yang hadir di jemput makan dengan diiringi riuh rendah suara kanak-kanak sedang bermain bunga api.
Tepat jam 12.00 malam saya serta keluarga mula bergerak balik ke Alor Setar melalui Lebuhraya Utara Selatan dengan masa hanya 35 minit sahaja sampai dirumah walau pun kereta banyak diLebuhraya tetapi pergerakanya berjalan dengan lancar.

02 di kodiang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kodiang - Google Blog Search


Noh Is Me: Duit Raya Percuma <b>Di</b> Konvensyen Usahawan Muslim

Posted: 17 Jul 2013 12:00 AM PDT

Hadiah Pertandingan
Tempat Pertama : 1 X Wang Tunai RM500 + 1 Tiket Percuma Konvensyen Usahawan Muslim
Tempat Kedua : 1 X Wang Tunai RM300 + 1 Tiket Percuma Konvensyen Usahawan Muslim
Tempat Ketiga : 1 X Wang Tunai RM200 + 1 Tiket Percuma Konvensyen Usahawan Muslim
Hadiah Saguhati : 5 X Wang Tunai RM50 + 1 Tiket Percuma Konvensyen Usahawan Muslim

Apakah Yang Perlu Anda Lakukan Untuk Menyertai Pertandingan Ini?

Tulis 1 entry/post berkaitan "Konvensyen Usahawan Muslim" atau apa-apa post berkaitan dengan topik perniagaan di blog anda.

Pastikan di dalam post tersebut, anda meletakkan link ini : www.KonvesyenUsahawanMuslim.com

Klik Banner Untuk Mengetahui Dengan Lebih Lanjut

Peluang untuk semua penulis-penulis blog di Malaysia. Anda berpeluang memenangi wang tunai berjumlah RM1250 (Boleh buat raya!), dengan hanya menulis sebuah post di blog anda mengenai website / majlis "Konvesyen Usahawan Muslim 2013″ ini . 

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

02 di jitra - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di jitra - Google Blog Search


My journey: Sepetang <b>di</b> Taman Tasik <b>Jitra</b> (...<b>di</b> bulan puasa)

Posted: 07 Aug 2013 12:41 AM PDT

Lama betul tak update di sini, maaflah pada yang ternanti-nanti cerita dari saya.
Sehari yang lepas kami sekeluarga ke Taman Tasik Jitra, maklumlah, bila suami kena sakit jantung, kami sekeluarga  harus menemani untuk berjalan kaki, tak kira di sekitar kawasan perumahan, atau ke Taman Tasik ni...secara tak langsung, semua rasa lebih sihat sikit, ye dak??
Pada hari kebiasaannya, Taman Tasik Jitra ni memang penuh, majoriti anak-anak muda Melayu, bercinta bercanda hehe...tak kira juga ramai yang berjogging dan bersiar-siar menggunakan golf cart (kereta kecil biasa di tempat golf). Tetapi, memang lega betul bila tiada langsung pengunjung yang menggunakan kereta golf ni pada bulan Ramadhan ni, biasanya sangat mengganggu pejalan kaki, khususnya yang ada anak-anak kecil macam kami ni ^^









Selamat Hari Raya Aidilfitri diucapkan kepada semua sahabat saya di Facebook, Blogs dan sahabat-sahabat yang dah lama tak jumpa, tak lupa juga pada mak, kedua-dua abang saya! Moga kalian sentiasa selamat dan bahagia...
Maaf Zahir dan Batin

-Liza @ Ija Azman dan keluarga

02 di padang serai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di padang serai - Google Blog Search


Penampakkan Orang Bunian <b>Di Padang Serai</b> - Wangolds

Posted: 30 Jul 2013 01:12 AM PDT

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
07-30-2013, 11:12 PM (This post was last modified: 07-30-2013 11:13 PM by astrowan.)
Penampakkan Orang Bunian Di Padang Serai
[Image: ?di=DY34]

sahih atau tak wallahuaqlam

penampakkan orang berjalan..laju jugak Big GrinBig GrinBig Grin

tengok minit2 last..........jangan tengok ayam ok gelakym

JIKA ANDA SUKA ARTIKEL INI SILA SHARE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke [email protected] harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. "Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…"
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Powered By MyBB, © 2002-2013 MyBB Group. RSS Syndication
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on wangolds.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of wangolds.com or it's owner. wangolds does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE
Online Users
There are currently 32 online users.
» 0 Member(s) | 32 Guest(s)

Forex Update Santai, Gosip Artis, Gambar MenarikBerita Terkini Update DailyIslam Agamaku

02 di yan kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di yan kedah - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di yan kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Aug 2013 01:11 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di yan kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Jul 2013 01:11 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di yan kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Jul 2013 01:02 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di yan kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Jun 2013 01:10 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di yan kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Jun 2013 01:14 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

<b>Kedah</b> Pertimbang Teruskan Projek Minyak Dan Gas <b>Di Yan</b> <b>...</b>

Posted: 03 Jun 2013 01:00 AM PDT


Kerajaan Kedah akan mengakaji kemungkinan meneruskan projek minyak dan gas di Yan Kedah yang tergantung sewaktu pentadbiran Tan Sri Azizan Abdul Razak. KLIK DI SINI 

Fyna Here!: MUA : makeup nikah <b>di yan kedah</b> 04.04.13

Posted: 19 Apr 2013 08:21 PM PDT

best makeup kalini sebab rumah di tengah sawah bendang
makeup kalini soft saja for nikah

http://www.facebook.com/KiddyKiddoKlik?fref=ts
untuk tengok my makeup job yang lain-lain atau sebarang pertanyaan/tempahan boleh ke
email : fynahere85@yahoo.com

BLOG KEDAH: 02 <b>di yan kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 22 May 2013 01:04 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di yan kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Apr 2013 01:18 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di yan kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Apr 2013 01:37 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Tempat Penginapan <b>di Yan, Kedah</b> | utara dan selatan

Posted: 11 Jan 2013 07:46 AM PST


Ewah dah macam tahun melawat Kedah la pulak kan tiba-tiba buat entry berkaitan penginapan di daerah Yan, Kedah. Sebenarnya ni salah satu entry review berkaitan perkahwinan i november lepas. Memang semua sedia maklum kalau buat event kenduri mesti ramai saudara-mara, kawan-kawan dan family pengantin lelaki datang. Jadi tempat penginapan sampingan sangat diperlukan memandangkan rumah i agak sempit. 
Daerah Yan bukan lah maju macam bandar besar yang tersangat berlambak hotel berbintang, motel, resort dah sewilayah dengannya. Tapi bukanlah sampai tahap tak ada tempat penginapan langsung. Untuk pengetahuan semua, (hahaha.. tiba-tiba tergelak sendiri dengan ayat skema itu) daerah Yan adalah daerah pelancongan. walaupun tak ada hotel motel grand berbintang-bintang, tapi daerah Yan ada banyak homestay dan chalet. Masih mengekalkan budaya sopan santun kampung gitu. 
Kesuma Homestay ni terletak di Taman Pantai Murni yang berdekatan dengan Pantai Murni. Jadi pagi petang siang malam boleh dengar ombak menderu. I booking Kesuma Homestay ni untuk family in law.   
Kesuma Homestay ni ada sediakan tiga rumah tapi i cuma  booking dua rumah sahaja. Kesuma 1 dan 2 . Untuk Kesuma 1 ada lima bilik (RM350) dan Kesuma 2 ada tiga bilik (RM180).  Selain menyewa secara sebuah rumah, perkhidmatan menyewa bilik sahaja pun disediakan. harganya lebih kurang RM70 semalaman. Perkhidmatan menyewa rumah dan tapak untuk dijadikan rumah kenduri pun disediakan juga. Senang kan tak payah nak leceh mengemas rumah sendiri. 
Feedback dari family in law kedua-dua homestay ni selesa, bersih, ada kemudahan penghawa dingin dan televisyen. KESUMA HOMESTAY - 0124310685 . 
Juga terletak di kawasan Pantai Murni. Homestay ni i booking untuk  saudara dari Pahang. Alasan utama i pilih homestay di kawasan Pantai Murni sebab dekat dengan rumah i. tak sampai 5 minit perjalanan pun :)
Walaupun rupa paras dari luar nampak kurang cun, tapi kemudahan di dalam homestay ni sangat memuaskan. Terdapat 3 bilik dan 2 bilik air. Lengkap dengan semua kemudahan seperti dapur, televisyen, perabot dan penghawa dingin. Rate untuk 1 malam adalah RM150. 
Pemandangan dari luar tingkap dan pintu. Angin sepoi-sepoi bahasa yang sangat ohsem! HOMESTAY PANTAI MURNI -0194938466 / 01114710424
D'Yan Chalet adalah milik Majlis Daerah Yan. Terletak di Air Terjun Titi Hayun. Memang syok tidur sambil dengar bunyi air terjun. Lepas bangun tidur terus boleh terjun ke dalam air. sangat nikmat! haha. 
I booking 3 chalet untuk kawan-kawan dari Johor. Rate untuk 1 malam adalah RM70. Pemandangan dan suasana memang dijamin sangat tenang. Cuma lokasinya agak  gelap pada waktu malam. Jarak dari rumah i lebihkurang 8kilometer sahaja. untuk maklumat lanjut lagi boleh visit website MDY.
sekian review tempat penginapan . daaa :) 

BLOG KEDAH: 02 <b>di yan kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Mar 2013 01:49 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

EDtv: Bergambar <b>di</b> sawah padi <b>Yan Kedah</b>!

Posted: 19 Nov 2012 07:55 PM PST

Hai, ED bercuti menulis blog pada minggu lepas kerana ED mahu menghadiri majlis perkahwinan rakan sekerja sekaligus jalan-jalan di Yan Kedah. Ini merupakan kali pertama ED menjejakkan kaki di negeri jelapang padi tersebut. Sebelum ini, ED teringin sangat nak bergambar di hamparan sawah padi yang nun menghijau jika sampai ke Kedah. Bila dah sampai, apa lagi.. ED tak nak melepaskan peluang bergambar di sawah padi. Jom!
 Cantiknya pemandangan di sawah padi.. Lokasi Yan Kedah.
 Sukanya dapat bergambar di sini..
 ED sangkut kamera di ranting pokok, set masa dan bolehlah bergambar dengan semua rakan.. haha..
Maaf, ED jakun sikit nampak sawah padi sebab pertama kali nampak. Haha.. Sampai di Yan Kedah, ada beberapa tempat lagi yang ED pergi selain menghadiri kerja kahwin kawan ED. Teruskan bersama blog EDtv untuk mengetahui destinasi seterusnya. Udada Ubabye!!
ED: saya pencinta alam sekitar.. haha..

EDtv: Kembara <b>di</b> Air Terjun Titi Hayun, <b>Yan Kedah</b>

Posted: 21 Nov 2012 01:54 AM PST

Hai, ED nak kongsi lagi kisah percutian ED minggu lepas. Di Kedah, ED telah menginap di chalet Air Terjun Titi Hayun Yan Kedah. Terima kasih kepada pengantin Syida kerana menyediakan penginapan kami. Dah sampai di air terjun, mesti nak mengembara keindahannya kan? Jom kembara bersama ED melihat keindahan alam di Air Terjun Titi Hayun Yan Kedah.
Air Terjun Titi Hayun. Nak pergi ke air terjun, mesti lalu jambatan gantung ni..
Ini jambatan gantungnya..
Inilah chalet penginapan kami.. Ada aircond di dalamnya..
Pagi-pagi lagi ED dah pergi ke air terjun. Muka pun masih mengantuk lagi.. Tapi takpe, tengok kehijauan alam, mesti segar nanti.. Hehe..
Panorama di tingkat bawah air terjun..
ED tak mandi pun cuma nak main air je di sini.. Hehe..
Ada Air Terjun Puteri Mandi di tingkat atas.. ED tak sempat nak pergi..
Jika anda perasan, ED seorang sahaja yang pergi ke sini. Kawan2 ED yang lain tak berpeluang pergi ke sini atas sebab2 tertentu..
Bagaimana? Best kan? Ada lagi persinggahan ED semasa berada di Yan Kedah. Nak tahu? Teruskan membaca blog EDtv. Udada Ubabye!!
ED: Walaupun pergi seorang diri, best jugak.. Hehe..

Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Daerah <b>Yan</b>, <b>Kedah</b> (MDY) - Nov 2012

Posted: 15 Nov 2012 11:33 AM PST

~ LoVeLY aZaLYea &#39; s sToRy ~: PICNIC <b>DI</b> TITI HAYUN, <b>YAN</b>, <b>KEDAH</b>

Posted: 13 Feb 2013 06:41 PM PST

CNY holidays kali nie xde plan keluar dari negeri Kedah pun since mr. hubby cuma cuti 3 hari sajer! Aku jer cuti lama 9 hari so 3 hari tu dimanfaatkan dengan sebaik-baik mungkin dgn aktiviti kekeluargaan di dalam negeri Kedah sajer...selain daripada aktiviti menambahkan lemak dgn memenuhi undangan ke majlis-majlis perkahwinan..ada jugak laa bawak anak-anak pi picnic di Titi Hayun, Yan, Kedah...likasi favourite kami sebb inilah tempat mandi manda terdekat dgn rumah kami...dah set terus angkut anak-anak pi sana...apa benda persiapan bekal pun tak bawak, just goreng nugget tempura then bawak sos cili+sos tomato+ mayonis jer...giler sempoi punya bekal! Selalu gigih memasak bihun goreng laa nasi campur ulam sambal belacan bagai! Kali ni bawak jugak nasi tapi tapau nasi kandaq kat kedai depan rumah nie jer..jadik laa...
Jom layan gambar yer kawan-kawan...
Yang paling happy budak-budak berdua nie  laaa...bila-bila masa pun kalau ajak mandi sungai / air terjun memang depa laa yg paling happy ...
Tapi airnya cetek...musim kemarau agaknya...takat lutut aku pun x sampai...terus terbantut niat nk berendam sama...kasi chance kt anak2 sudah laa...
Anak dara aku yg makin debab...;p
Leka nk tangkap anak-anak ikan ..
Bekal...sejuk2 berendam mmg selera jer makan semuanya!
Mak dugong berendam...huhu

<b>Kedah</b> timbang teruskan projek minyak <b>di Yan</b> - watan harian online

Posted: 24 Jun 2013 12:00 AM PDT

Kategori Berita Utama

Kedah timbang teruskan projek minyak di Yan

mukriz1 Kerajaan Kedah akan mengakaji kemungkinan meneruskan projek minyak dan gas di Yan Kedah yang tergantung sewaktu pentadbiran Tan Sri Azizan Abdul Razak.

Menteri Besar Datuk Paduka Mukriz Tun Mahathir berkata, sungguhpun projek tersebut merupakan sasaran kerajaan negeri, namun ianya tidak perlu diteruskan dengan tergesa-gesa.

"Projek tersebut belum lagi dumulakan, ianya tidak boleh dilaksanakan dengan kadar segera kerana ia melibatkan banyak proses," katanya kepada pemberita selepas menyaksikan majlis menandatangani Memorandum Persefahaman antara Langkawi Development Authority dan Pekan Artisan Sdn Bhd, semalam.

Katanya, kerajaan negeri kini telah mengenalpasti beberapa pihak yang berminat untuk meneruskan projek tersebut.

"Kita masih dalam peringkat perancangan. kita akan mengumumkannya sebaik sahaja projek itu akan dimulakan," jelas Mukhriz.

Ketika kempen Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) Barisan Nasional Kedah berjanji untuk meneruskan kembali projek Hab Hidrokarbaon Sungai Limau yang dahulunya dikenali sebagai Zon Industri Petrolium Yan.

Projek tersebut mula dirancang pada 2007 tetapi tidak diteruskan selepas Pakatan Rakyat (PR) mengambil alih pentadbiran negeri.

Berita Bertarikh Pada 6:08 AM

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved