ads

Ahad, 8 Disember 2013

02 di gurun kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di gurun kedah - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di gurun kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Dec 2013 03:13 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di gurun kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Nov 2013 03:08 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di gurun kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Nov 2013 03:18 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

izarah homestay d&#39;<b>gurun</b> - <b>gurun kedah</b> - homestayniaga.com

Posted: 06 Nov 2013 05:48 AM PST

 
  HOMESTAY NIAGA .COM
 
 
   
NAMA HOMESTAY IZARAH HOMESTAY D'GURUN
ALAMAT NO 188,TAMAN jERAI 2, JALAN MERANTI 1, GURUN, KEDAH
NEGERI KEDAH
DAERAH / NAMA KAWASAN GURUN
INFO HOMESTAY Menyediakan pakej penginapan yang selesa dan murah.
Lokasi yang strategik. Terletak di Pekan Gurun. Berdekatan Plaza Tol Gurun, Pusat Peranginan Gunung Jerai, dan kawasan perindustrian (PETRONAS, PERWAJA, MODENAS, NAZA, KTM, NAFAS dll)

Dilengkapi perabot, peralatan memasak, bilik berhawa dingin dan parking berbumbung yang luas.

Rumah teres lot tepi sesuai untuk seisi keluarga, pekerja dan untuk urusan majlis perkahwinan, persinggahan, melancong dll.

Menawarkan kadar sewaan secara: HARIAN, MINGGUAN, BULANAN dan TAHUNAN.(Harga boleh dirunding)

Kadar sewaan 150 sehari semalam.

Jika berminat sila hubungi: 0195135873

HARGA SEWA SEHARI 150
HARGA SEWA SEJAM 50
PENYEWA MESTI ISLAM -WARGANEGARA MALAYSIA
NAMA UTK DIHUBUNGI AZIZAH BT JUSOH
NO TEL 0195135873
FACEBOOK azizahjusoh
WEB / BLOG
GAMBAR DSC01582.JPG
 
     
 

BLOG KEDAH: 02 <b>di gurun kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Nov 2013 03:08 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Majlis Pelancaran Semula Projek Taman Permai Utama, <b>Gurun</b> <b>...</b>

Posted: 03 Nov 2013 12:35 PM PST

Majlis Pelancaran Semula Projek Taman Permai Utama, Gurun, Kedah akan berlangsung pada 24 Ogos 2013 (Sabtu), bertempat di Tapak Projek, 9 pagi hingga 5:00 petang.

&#39; delivery &#39; pertama <b>di gurun</b>. - ummuafiqcakes <b>gurun</b>, <b>kedah</b> - Blogger

Posted: 14 Nov 2013 07:41 PM PST

Order dari Kuala Lumpur untuk orang istimewa di KTM Gurun.
1.5 kg Kek Choc Moist
Topping/Filling - Dark/Milk Chocolate, Whipped Cream
Rm 48.

02 di baling - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di baling - Google Blog Search


Weekend Holiday: Berendam <b>di</b> Ulu Legong Hot Spring, <b>Baling</b>

Posted: 16 Oct 2013 01:32 AM PDT

A few days selepas 'insiden-tak-diingini-berlaku', my adinda, Dik Na decide to bring me here, purposely untuk release stress dan cure urat saraf yang turut stress akibat adegan rentap merentap hari tu... here we are, at Ulu Legong Hotspring atau dalam bahasa malaya nya Pusat Rekreasi Air Panas Ulu Legong.




The journey from Bukit Mertajam is approximately 70km which took around 1 hour 15 mins. Hari tu a bit cloudy dan masa tiba di Baling hujan turun dengan lebat, nasib baik tak berlarutan. 



Nama pun weekend holiday, so stay lah one night kat sini. Kami memilih Pool View Chalet with per night rate at RM 130.00. Proses check-in sangat la simple. Kejap je dah boleh dapat room key. So...gambar atas tu chalet yang kami stay during weekend tempohari.



Dengan kadar berpatutan...bilik menghadap pool ni memang selesa in it's own class. In-room facilities termasuklah air-condition, fridge, selected astro channel and coffee-making facility. No wi-fi. No in-house restaurant. No breakfast.




See..what a nice view, tengok orang seksi-meksi di kolam..hahahaha..ngek!




Ni pulak nak perkenalkan...jiran sebelah bilik yang suka sangat jerit-jerit. Kejap-kejap panggil "mama"..kejap-kejap panggil "kak"...tabuh jugak kang! Nasib baik tengah sakit tangan...
Lepas beberapa minit, check kondisi bilik, kami pun keluarlah sight-seeing (read: merayau-rayau) di kawasan sekitar Pusat Rekreasi ni..




Mak bonda merakamkan kenangan kat sini..




Selain Pool View Chalet, ada pilihan lain dari segi penginapan, sama ada bilik standard dengan kadar RM 100.00, deluxe dengan kadar RM 120.00, dormitory rate nye tak tau...dan buat yang datang berkeluarga mewah lagi meriah boleh lah menyewa Chalet VVIP dengan kadar RM 350.00. 




Top and below photo -- antara chalet-chalet lain yang sempat dirakamkan..



Disebabkan masa kami sampai tu baru lebih kurang jam 4 dan cuacanya mendung, maka, takde pengunjung lagi lah yang berendam di kolam air panas ni.




Cuma satu dua family yang datang 'warm-up engine' dulu sebelum ramai orang menjelang malam. Normally, kolam air panas ni akan dipenuhi umat manusia menjelang tengah malam...sampai kolam nya tak kelihatan, yang nampak hanyalah kepala-kepala manusia yang tenggelam dalam kelekaan mandi air panas!




Kolam ni dipagar, tak boleh mandi..no touching-touching, no celup-celup...panas melampau kot...berasap dan memang boleh nampak mata air panas semulajadi kat sini.




Jurutera JKR Air Kedah....tengah check pressure air dari pili awam...hahahahaha...
kat blog ni je ahkak berpeluang nak mengutuk dia..sebab bila dia baca pun mampu marah type2 kat keyboard je...ekekeke.
Lupa nak habaq...kalau tak stay kat sini, bayaran masuk ke kolam air panas adalah RM 6.00 with mykad. Kanak-kanak pula hanya RM 3.00.
Kami merayau dengan perut lapar. Kat luar, dekat kawasan parking ada a few stall yang baru bukak, cuma jual goreng-gorengan dan minuman ringan. Lecehnya takde restaurant. Lepas tu, dua beradik tu pun berangan la konon nak bukak cafe kat situ...nak contact Majlis Daerah Baling lah! Ni peluang buat duit ni...hehehe...alkesahnyaaaaa...cerita sampai situ saja la. Angan-angan je dulu. 
Tapau goreng-goreng tu, malam baru dinner kat medan selera di luar pagar. 
So, my advise, kalau boleh bawak lah bekal yang tak mudah rosak, light snack or any other instant but healthy food along. Sebab ahkak yang cerewet ni rasa makanan kat situ, tak best. 




Lepas makan baru kami sambung berendam dalam pool baru yang kat depan room kami. Petang tadi berendam warm-up je..ni baru nak berendam betul-betul. I baring kat tepi pool, rendam tangan je. Atas beberapa sebab tak dapat dielakkan, tak dapat la nak berendam hundred percent. Tengok yang baju kuning tu...terpancar aura-aura positif gitu kannnnn..hehe. By midnight, orang yang berniaga sekitar pusat rekreasi ni makin bercambah, so kami tapau burger sebagai bekalan breakfast esok pagi. Mai tang food, tiba-tiba rasa kesian sangat, apa pun alhamdulillah..masih lagi ada rezeki.
Tidoq bukan main best malam tu. Cejuk. Dan alhamdulillah jugak, tak disrupted dengan kebisingan di luar. Entah le yang menulis ni tido pengsan sebab dah banyak hari susah nak tido, atau pun memang bilik ni kalis bising...hehehe.




Suasana pagi dikelilingi bukit-bukau menghijau diselimuti kabus semalam. Nyaman. Udara fresh.




Masa i dok sedap bersantap burger tapau semalam bersama kopi dan biskut oat, depa 3 beranak sambung terjun kolam lagi. Hujan renyai sekejap masa tu... Ish..ish..semangat sungguh! Tak rugi bawak jalan...eh...depa yang bawak kita...ekeke.





Perut tak sedap. Rehat dalam bilik, nganga balkoni luas-luas sambil landing atas katil dan........


....jangan tak tau...gara-gara tertekan satu apa modul pun tak sempat baca, diusungnya buku ke mana pun pergi. Okey je...cuti-cuti lebih bermakna dengan buku sebagai teman.
Kami check-out jam 12 tengahari tu. Next destination.....tunggu next entry.
Sebelum tu..kot-kot ada kawan-kawan yang berhajat nak mampir ke sini..bukan mak lampir yerr... boleh lah menghubungi... Majlis Daerah Baling melalui email, webmaster@mdbalingtourism.gov.my atau dail talian 04-4721468.
Sekian dulu entry jalan-jalan hari ni.. Daaaa...


Love,
Murni Alfathunnisa

XOXO :D
Publish!





02 di padang terap - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di padang terap - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di padang terap</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Dec 2013 07:36 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di padang terap</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Nov 2013 07:29 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

02 di langkawi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di langkawi - Google Blog Search


Eylizar Homestay Murah <b>Di</b> Kuah, <b>Langkawi</b>.: Mencari Penginapan <b>...</b>

Posted: 05 Dec 2013 10:22 AM PST

Jika anda sedang mencari penginapan bajet di Langkawi, jawapannya adalah bersama Eylizar Homestay kerana Eylizar Homestay Langkawi adalah satu syarikat yang besar di Langkawi yang mempunyai banyak rangkaian homestay dan juga apartment di seluruh Pulau Langkawi Malaysia. Eylizar juga sudah dikenali seluruh Malaysia dan Singapura sebagai salah satu syarikat di bawah Eylizar Enterprise yang sedang meningkat naik di Pulau Langkawi Malaysia.

Eylizar sudah mempunyai lebih daripada 20 buah Homestay dan juga 8 buah Apartment di kawasan seperti Pekan Kuah,Taman Nilam, Langkawi Airport Padang Matsitrat dan juga di Pantai cenang Langkawi. Bak kata semua kawasan sudah ada Homestay Eylizar. Jika anda perlukan homestay..cuma perlu call kami Insyaallah eylizar masih mempunyai homestay untuk anda dan keluarga. Tujuan Eylizar adalah untuk mencari seberapa banyak Homestay di Langkawi supaya berada di bawah kelolaan Eylizar. Eylizar mempunyai banyak customer yang mempercayai brand Eylizar. Banyak pengusaha homestay sekarang menyerahkan homestay mereka kepada pihak Eylizar dan Alhamdulillah mereka semua mendapat pulangan dan semua customer Eylizar berpuas hati dengan service yang diberikan. Jadi jikalau anda inginkan penginapan bajet di langkawi ini maka carilah Eylizar homestay kerana ianya memang satu penginapan yang bajet dan selesa.

Sekarang semua rakyat Malaysia sudah berpaling arah kepada homestay kerana ianya amat menjimatkan disamping itu ianya juga memberikan kebebasan untuk anda tinggal seperti rumah anda sendiri. Jadi kepada rakyat Malaysia buatlah tempahan bersama Eylizar Homestay...memang booking online itu bagus dan senang..tapi kita ni manusia dan ada feelnya. Jadi dengan itu Eylizar menyediakan perkhidmatan dengan berhubung terus dengan customer dan menyediakan apa yang customer mahukan untuk percutian mereka. Sekarang pihak kami akan berusaha menyediakan semua pakej yang dikehendaki samaada daripada group yang besar mahupun keluarga.

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved