Sabtu, 8 Februari 2014

02 di padang terap - Google Blog Search

02 di padang terap - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di padang terap</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Jan 2014 07:18 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

MMI : <b>Padang Terap</b> Sahut Suara Melayu PP , Yang Lain Tunggu <b>...</b>

Posted: 20 Jan 2014 04:05 PM PST

Lebih 100 ahli Pergerakan Pemuda UMNO Padang Terap dan beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO) hari ini berkumpul bagi menyatakan bantahan terhadap penghinaan secara terbuka Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Machang Bubuk, Lee Khai Loon terhadap Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak baru-baru ini.
Sambil membawa sepanduk tertulis kecaman terhadap tindakan Khai Loon dan pakatan pembangkang, mereka menuntut Khai Loon memohon maaf secara terbuka kepada Perdana Menteri.
Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Padang Terap, Ismail Ibrahim berkata, tindakan wakil rakyat itu dianggap melampau dan tidak sepatutnya dilakukan oleh seorang pemimpin yang dipilih oleh masyarakat pelbagai kaum.
"Dia dipilih oleh pengundi di Machang Bubuk, tetapi adakah penduduk yang sayangkan Perdana Menteri boleh menerima tindakannya yang menghina pemimpin negara?. Sikapnya tidak mencerminkan mentaliti selaku pemimpin yang dipilih untuk berkhidmat kepada rakyat.
"Kami membantah tindakan biadab wakil rakyat ini dan selain berhimpun, satu laporan dibuat di Balai Polis Padang Terap supaya wakil rakyat ini diambil tindakan. Dia bertindak seperti perusuh jalanan," katanya dalam perhimpunan itu yang diadakan di Pusat Khidmat Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kuala Nerang di sini hari ini.
Antara NGO lain yang terlibat adalah Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Pertubuhan Kebajikan dan Dakwah Islamiah Malaysia (Pekida), Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung (GPMS) dan barisan pengerusi jawatankuasa kampung di sekitar Padang Terap.
Sementara itu, Timbalan Pengerusi Pekida daerah, Abd. Aziz Arifin dalam ucapannya berkata, bantahan dilakukan itu bukan bertujuan untuk mengapi-apikan perkauman.
"Kami sentiasa menjunjung keamanan yang kita kecapi selama ini. Disebabkan itu, kami yang berhimpun hari ini tidak berniat untuk bercakap mengenai isu perkauman.
"Tetapi jangan lakukan tindakan biadab seperti ini. Diharapkan perkara seperti ini tidak berlaku lagi kerana boleh mendatangkan kekacauan dalam kalangan masyarakat," katanya.utusan
Terbaik bro-bro semua , kita harus bersuara jangan biarkan manusia seperti Lee Khai Loon bebas dengan sikap kurang ajar mereka.
Masih tunggu respon mereka yang mengaku MELAYU di tempat lain !!

BLOG KEDAH: 02 <b>di padang terap</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Feb 2014 07:09 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di padang terap</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Oct 2013 07:28 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

TV9 - Mesin Gan, Raifel Dan Peluru Hidup Dirampas <b>Di Padang Terap</b>

Posted: 05 Sep 2013 05:30 AM PDT

5 Sep 2013, 08:30pm by sarah farhana


Satu Lagi Rampasan Senjata Dilakukan Di Kedah.

Dalam Op Cantas Khas pagi tadi, pelbagai senjata api termasuk mesingan AK47, Colt, M4 pistol dirampas dalam sebuah rumah kosong di Batu 27, Jalan Naka-Nami, Padang Terap, Kedah.

Hasil serbuan polis dua suspek ditahan.

Mereka dipercayai ada kaitan dengan kumpulan kongsi gelap.


Polis rampas senjata api, bahan letupan <b>di Padang Terap</b>, Kedah <b>...</b>

Posted: 04 Sep 2013 09:17 PM PDT

KUALA LUMPUR: Polis merampas sejumlah senjata api termasuk mesingan AK47, Colt, M4, pistol dan bahan letupan dalam operasi di Padang Terap, Kedah awal pagi ini.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata, rampasan itu dilakukan dalam Ops Cantas bagi membanteras jenayah bagaimanapun beliau enggan mengulas lanjut.

"Maklumat lanjut akan diberikan oleh polis Kedah.

Saya tidak mahu ulas lanjut kerana ia masih baru," katanya pada sidang media selepas menyampaikan ucap tama Wacana Majlis Profesor Negara: Masyarakat dan Jenayah: Di Mana Kita?" di sebuah hotel terkemuka, di sini, sebentar tadi.-bHarian

Calon-calon yang bakal mengemudi UMNO Bahagian <b>Padang Terap</b>

Posted: 21 Sep 2013 10:02 AM PDT

Tiada ulasan:

Catat Ulasan