ads

Khamis, 27 Mac 2014

02 di langkawi - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

02 di langkawi - Google Blog Search


nadia: TEMPAT MAKAN BEST <b>DI LANGKAWI</b>

Posted: 04 Mar 2014 05:00 AM PST

TEMPAT MAKAN BEST DI LANGKAWI
Baru teringat nak update kami punya jalan-jalan cari makan kami di Langkawi. Nak share dengan korang tempat makan best di Langkawi yang kitaorang sempat pergi.
1. Bamboo Restaurant a.k.a. Jai Island Cafe Langkawi
Nama restaurant ni dulu Jai Island Cafe Langkawi tapi time kitaorang pergi baru tukar nama kot jadi Bamboo Restaurant. Terletak di hadapan Baron Hotel. 
Uniknya restaurant ni dia punya menu besar! Nampakkan betapa besarnya menu dengan aku..
Ni menu yang kita orang order ikan stim thai + kerabu mangga..sebab makan berdua so tak boleh nak order banyak2 nanti sape nak habiskan..hihi..Ikan stim thai dia korang patut cuba memang lain dari yang lain..fuhhh..mengidam nak makan ni lagi..
Kedai makan Jom Ikan Bakar terletak di Padang Mat Sirat. Abaikan muka yang selekeh sebab baru balik dari island hoping terus cari makanan tengahari.
Ini je yang mampu di ambil sebab time tu dah lepas pukul 2 tak banyak lauk tinggal. Tapi ikan bakar dia memang terbaik. Makan berdua baru RM10..hee..murahkan..
Laksa Penarak terletak berdekatan dengan jeti Kuah. 
Laksa dia memang power cukup rasa dan pedas..Kalau boleh nak tambah semangkuk lagi..tapi save perut untuk makan malam pulak..hee..
Dia punya serve ala hotel..batu datang je dah di hidangkan dengan air yang berasa pandan..
Muka gembira sebab jumpa pulut mangga..last makan time kat bangkok hari tu
Ni yang kita orang order sebab nak order green curry dah habis jadi tomyam jelah yang boleh try..kalau datang Langkawi lagi sekali rastaurant ni memang wajib pergi. 
Laksa Power terletak di tepi airport. Ramai kata best sampai 2 kali kitaorang round baru jumpa kedai ni bukak. Tapi rasanya kurang lagi sedap Laksa Penarak bagi aku. Sampai lupa amik gambar makanan..haha..
Tapi kalau korang nak minum air kelapa atau cendol sambil menikmati pemandangan yang cantik bolehlah datang ke sini. Sambil hirup udara segar ;)
Kitaorang cari semua kedai makan ni melalui waze je. Tak payah susah-susah tengok signboard. hehe..Misi jalan-jalan cari makan di Langkawi kali ni berjaya tak naik kan berat aku..lepas makan-makan detox balik dengan teamix herbalife..
P/s: Berminat dengan herbalife boleh hubungi aku yea seperti nama dan nombor telefon di bawah..

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved