ads

Sabtu, 15 Mac 2014

02 di sungai petani - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

02 di sungai petani - Google Blog Search


kathyjem: Kami Selamat Tibe <b>di Sungai Petani</b>, Kedah

Posted: 12 Mar 2014 12:03 AM PDT

Salam semua.. Nak update pon rase macam hurmm entah nak cakap macam mane pon dah tak tahu dah.. Still rase sedih lagi pasal pesawat MH370 yang hilang tu.. Hari ni dah masuk hari ke 5 masih tak jumpe lagi.. Macam2 spekulasi yang timbul.. Kesian kat keluarga mangsa disebabkan berita yang tak betul dikeluarkan..

Apa2 pon kite sebagai rakyat Malaysia jangan putus asas terus berdoa dan sembahyang hajat agar pesawat MH370 kembali dengan selamat..

Okla sini aku nak cerita wedding Ila di Kedah hujung bulan 2 hari tu.. Sori lambat sikit update..

Kami bertolak dari KL ke Kedah jam 9 pagi.. Janji ngan Yana dalam kol 7 pagi, Yana datang ambik aku kat rumah.. Lambat sikit Yana sampai sebab jalan jem yang tak hingat pagi tu.. Senang naik satu kereta ngan Yana boley save minyak ngan tol.. Eira lak satu kereta dengan anak-anaknye.. Ayu memang dah ada kat Kedah.. Family Ayu memang asal dari Kedah..Die balik dua hari awal dari kiteorang sebab bapak die tak brape sihat jadi die tak follow lah bersama..

Ikutkan Affan tak join ngi Kedah ni yerla baru baik demam denggi kan tapi demi isteri dan anak die ikut jugak.. Yerla baru 2 hari keluar hospital memang aku tak bagilah kan.. Itu pon menangis2 kat bahu aku..kekekeke.. Hunyyyyy b nak itut, b boringlah nanti huny nagn Raiisah takde 4 hari tu..... B kan baru keluar hospital mane leh itut.. B dah sihat la.. Okla ikutla sian pulak b tinggal rumah sorang2.. Bile aku bagi die ikut terus tersengeh-sengeh macam kerang busuk... Tapiiiiiiiii kalo b sakit balik sendiri mau tanggung la ye..muahahaha Ok promise b makan ubat banyak2..hehehe

Ila nikah hari jumaat lepas Asar.. Kol 2 petang macam tu kami dah sampai Sungai Petani.. Sebab kat Kedah jumaat ngan Sabtu cuti umum Ahad dorang bekerja..Sampai Sungai Petani terus datang ke rumah Ila ambik kunci homestay.. Ila nikah di Masjid sanding di Dewan..

Inilah homestay yang Ila bagi kat kami stay 1 malam iaitu Kelab Cinta Sayang.. Haiyooo nama homestay ni sweet sangat I sayang u, U sayang i....hahaha Kami stay di sini satu malam jer 300, dua malam lagi di Langkawi.. Tu next entry aku cerita ek.. Kawasan pun luas kereta pon boley masuk sampai 5 buah.. Ada 3 bilik semuanye.. Sampai2 aku dah di saji tarian sehati berdansa dari Yana..bahahaha Boley Yana tergolek masa ni nasib suami die ada.. Tu pon tolong angkat jer la.. hehe.. Yana boley tak perasan lantai tu kena langkah.. Luka jugaklah lutut die.. Haidoii ye la pon..Eh sempat pulak aku ambik gambar..hahaha Sesi penerangan dari Ila..hehehe Sudut ruang makan.. Dapur yang luas.. Pinggan mangkuk cawan semua ada cuma dapur masak jer takde.. Jaga-jaga ada tangga di situ mek ecah.. Nanti tergolek kang memang dah tergolek dah pon.. Bincang nak kena ada kat Masjid kol brape nak makan kat mane nak bersiap kol brape.. Besok nak kena ada kat Dewan kol brape... Amboii Raiisah berselfie ngan Mummy Eira ker.. Panggil Yunnan sekali.. Sementara ada masa rehat kejap pastu nak cari makan.. Anak2 masing dah kelaparan.. Ngantuk dan lapar... Mummy dan Raiisah.. Buat macam rumah sendiri nampak..hahaha Bilik kami anak beranak.. Aku ambik bilik master bedroom.. Ingat nak bagi Eira bilik ni tapi takut pulak Yunnan ngan Keisha tergolek sebab Eira kata dorang dah biaser tido bawah so dorang ambik bilik yang belakang ada tilam jer dan bilik sangat luas.. Ok pas makan sesi menyolek dan bersiap..

piece : kathyjem

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved