ads

Rabu, 2 April 2014

02 di baling - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

02 di baling - Google Blog Search


himpunan "batu-batu api neraka" 5 april <b>di baling</b>... - THE DUKE&#39;S <b>...</b>

Posted: 30 Mar 2014 05:36 AM PDT


Haaaaa... kat atas tu ada poster Himpunan Derita Rakyat yang dianjurkan PAS Kedah. Saja saya tempel kat sini. Kiranya dapat la jugak "promosi free"...kan? Heh!
"Derita Rakyat"? Heh! Baru saya tahu bahawa rakyat Kedah ni majoritinya menderita. Dah lama ke rakyat Kedah menderita? Oooo.. masa PAS tadbir Kedah, maka rakyat Kedah "sejahtera", tapi bila BN tabdir Kedah, maka rakyat "derita"? Banyak cantik muka hang...heh!
Depa pilih 5 April nak buat himpunan tu. Nak tahu kenapa? Kononnya nak sambut ulangtahun ke-40 demonstrasi Baling 1974 dulu. Masa tu Anwar Berahim la kononnya yang jadi hero demonstrasi kat situ... 
Saya pernah bertemu ramah dengan Datuk Ibrahim Ali aka Tok Him pasal Demonstrasi Baling 1974 dulu tu. Tok Him tu la "taiko" yang setup semua plan, perjalanan dan terlibat dari A sampai Z masa perhimpunan tu... 
Tapi last minutes, Anwar Berahim ntah mari dari mana, tiba-tiba "hijack" perjalanan demo tu. Memandangkan Anwar Berahim pandai bercakap, maka Tok Him dan kawan-kawan dia biar je la Anwar Berahim melalak.. 
Tok Him kata Anwar Berahim memang "pantang" pegang mikrofon. Bila dah pegang, dia tak mau lepas mikrofon tu! Gila mikrofon jugak orang tua tu...
Jadi, himpunan anjuran PAS ni nak ingat Demo Baling 1974? Mak aihhhh... ada celebration pulak untuk tarikh demo tu? Hari lahir Rasulullah depa takde la beriya-iya sambut, tapi demo macam tu yang depa nak kenang?
Berbalik pada tajuk tema himpunan "Derita Rakyat", nampak gayanya puak PAS ni macam nak jadi batu api. PAS nak api-apikan perasaan rakyat Kedah supaya marah pada Kerajaan BN Kedah? Apa punya busuk hati depa nihhh..? Anwar Berahim ajar atau Kit Siang yang ajar?
Rakyat derita atau PAS sendiri yang suka-suka nak "racun" jiwa rakyat Kedah kononnya depa derita? Ada yang mati kebuluran ke? Setahu saya, belum ada lagi kes macam tu berlaku. Kat China, India dan negara-negara lain memang berlaku pun...tapi belum lagi kat Malaysia...
Lupa nak tanya... PAS nak buat himpunan ni depa dah apply permit ke belum? Kalau belum, sila apply dulu pada pihak berkuasa. Kalau takde permit, jangan harap la nak berhimpun kat situ. Kalau berhimpun jugak, jangan marah kalau pihak berkuasa ambil tindakan tauuuu...!
Kalau tak silap saya, Demo Baling 1974 tu dulu disertai puluhan ribu orang. Saya nak tengok la himpunan "so called" Derita Rakyat ni berapa ramai. Kalau setakat 5,000 orang dan ramai yang diimport dari Penang, Perak, Perlis, Selangor, Kelantan dan hanya sikit je dari Kedah, tak payah buang karan laaaa...

Nanti cuba check plate number kereta, dialek percakapan dan analisa sendiri. Heh! Lepas tu baru tahu sekuat mana himpunan "batu-batu api neraka" tu...heh! Boleh? Kita nantikan 5 April ni...heh!

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved