ads

Ahad, 27 April 2014

02 di pendang - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

02 di pendang - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di pendang</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Apr 2014 01:36 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Pesta Songkran Kebangsaan <b>Di Pendang</b> | N9 Kini - Portal Berita <b>...</b>

Posted: 10 Apr 2014 12:25 AM PDT

ALOR SETAR, 10 Apr. : Sambutan Pesta Songkran peringkat kebangsaan 2014 akan diadakan di Wat Titi Akar, Pendang dari 12 hingga 14 April ini.

Pesta Songkran atau pesta air peringkat kebangsaan akan diadakan di Pendang, Kedah pada tahun ini.

 

Pengerusi Jawatankuasa Agama, Pelancongan dan Tenaga Manusia negeri Datuk Mohd Rawi Abdul Hamid berkata program anjuran kerajaan negeri dengan kerjasama Kementerian Pelancongan dan Keb

BLOG KEDAH: 02 <b>di pendang</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Mar 2014 01:22 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di pendang</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Jan 2014 01:26 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di pendang</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jan 2014 01:38 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di pendang</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Dec 2013 01:15 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :- di pendang - Google Blog Search

14 Kedai <b>Di</b> Pekan <b>Pendang</b> Hangus - MyNewsHub.My

Posted: 06 Oct 2013 02:42 AM PDT


PENDANG – Sebanyak 14 unit kedai di Bangunan Seroja di sini hangus dalam kebakaran awal pagi ini.

Tiada sebarang kecederaan dilaporkan dalam kejadian kira-kira 2.25 pagi itu kerana penghuni sudah pulang.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Jalan Raja, Alor Setar, Mohd Izham Abd Rahim berkata anggota bomba yang tiba di tempat kejadian kira-kira 23 minit selepas menerima panggilan pada 2.25 pagi, mendapati kira-kira 80 peratus bangunan sudah terbakar.

Beliau berkata 13 anggota dengan kekuatan dua jentera dan dibantu 10 jentera dan 80 anggota bomba sukarela berjaya mengawal kebakaran pada 3.07 pagi.

"Punca kebakaran dan jumlah kerugian masih disiasat," katanya kepada pemberita.

Peniaga barangan emas, Khairudin Majid, 39, berkata dia kerugian kira-kira RM300,000 membabitkan barangan emas dan mesin pertukangan yang musnah dalam kebakaran itu.

"Kedai ini sudah berusia lebih 20 tahun. Saya pun dah lapan tahun menyewa daripada Majlis Daerah Pendang," katanya ketika ditemui di tempat kejadian, hari ini.

Nor Asmah Ismail, 48, peniaga barangan sejuk beku yang telah berniaga di situ sejak 17 tahun lalu, berkata dia kerugian lebih RM50,000.

"Barang-barang banyak yang terbakar dan peti sejuk sudah tidak boleh digunakan," katanya.

Zainal Abidin Saad, 51, yang menjual buah-buahan dan kuih tradisional berkata dia kerugian kira-kira RM30,000. – BERNAMA

14 Kedai Di Pekan Pendang Hangushttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/10/14-Kedai-Di-Pekan-Pendang-Hangus.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/10/14-Kedai-Di-Pekan-Pendang-Hangus-150x150.jpgMyNewsHub Terkini

PENDANG - Sebanyak 14 unit kedai di Bangunan Seroja di sini hangus dalam kebakaran awal pagi ini. Tiada sebarang kecederaan dilaporkan dalam kejadian kira-kira 2.25 pagi itu kerana penghuni sudah pulang. Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Jalan Raja, Alor Setar, Mohd Izham Abd Rahim berkata anggota bomba yang tiba di tempat...

PENDANG - Sebanyak 14 unit kedai di Bangunan Seroja di sini hangus dalam kebakaran awal pagi ini. Tiada sebarang kecederaan dilaporkan dalam kejadian kira-kira 2.25 pagi itu kerana penghuni sudah pulang. Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Jalan Raja, Alor Setar, Mohd Izham Abd Rahim berkata anggota bomba yang tiba di tempat kejadian kira-kira 23 minit selepas menerima panggilan pada 2.25 pagi, mendapati kira-kira 80 peratus bangunan sudah terbakar. Beliau berkata 13 anggota dengan kekuatan dua jentera dan dibantu 10 jentera dan 80 anggota bomba sukarela berjaya mengawal kebakaran pada 3.07 pagi. "Punca kebakaran dan jumlah kerugian masih disiasat," katanya kepada pemberita. Peniaga barangan emas, Khairudin Majid, 39, berkata dia kerugian kira-kira RM300,000 membabitkan barangan emas dan mesin pertukangan yang musnah dalam kebakaran itu. "Kedai ini sudah berusia lebih 20 tahun. Saya pun dah lapan tahun menyewa daripada Majlis Daerah Pendang," katanya ketika ditemui di tempat kejadian, hari ini. Nor Asmah Ismail, 48, peniaga barangan sejuk beku yang telah berniaga di situ sejak 17 tahun lalu, berkata dia kerugian lebih RM50,000. "Barang-barang banyak yang terbakar dan peti sejuk sudah tidak boleh digunakan," katanya. Zainal Abidin Saad, 51, yang menjual buah-buahan dan kuih tradisional berkata dia kerugian kira-kira RM30,000. - BERNAMA

the book&#39;s of HAYATHANIZAMALEK: Homestay <b>di Pendang</b>, Kedah

Posted: 21 Feb 2014 08:35 AM PST

#paidentry

hye, rasanya kita dah lama tak update blog kan, sorry busy as a final student but right now I'm free and officially dah jadi ALUMNI UiTM ! hehhehe

and this time, entry kali ni, kita nak promote homestay kat Pendang Kedah ! serious cantik and best ! and sesiapa yang nak travel , bercuti, pergi wedding area Kedah , homestay ni memang recommended, tak perlu kot nak book hotel mahal mahal :p sewa homestay je, plus murah , price affordable, selesa , cantik , bersih , boleh masak sendiri, boleh basuh baju juga tauuuu dekat homestay ni ! dah la setiap bilik dekat homestay ni fully aircond ! tak perlu risaaau la duduk Kedah yang panas tu , lepak homestay ni sejuk je :p heheheheh

meh la kita share gambar gambar kat sini , so korang boleh la tengok tengok kan ?

by the way, owner dia pon baik hati and peramah juga, plus homestay ni mudah nak pergi and dekat juga dengan highway pendang tu, 200 meter je and pekan pendang pon 300 meter je tauuuu !  so senanglah nak cari ! ehheheheheh
serious memang recommeded tauuuuu !

06700 Pendang Kedah Darul Aman 
019 - 447 1119 / 019 - 495 9429

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved