ads

Selasa, 1 April 2014

02 di sungai petani - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

02 di sungai petani - Google Blog Search


kathyjem: Pernikahan Ila & Ezwan <b>di Sungai Petani</b>, Kedah

Posted: 30 Mar 2014 09:33 PM PDT

Salam semua.. Entry wedding Ila kat Kedah baru nak update.. Baru ambik gambar kat Eira Jumaat lepas sori sori.. Alhamdulillah pernikahan Ila dan Ezwan berjalan dengan lancar.. Ila nikah di Masjid sandingnye besok tu di Dewan..

Lepas makan tengahari balik homestay rehat kejap then terus bersiap..Ila nikah lepas Asar..

Kami dalam perjalan nak ke Masjid.. Ada budak sudah mengantuk.. Tadi kat homestay tak nak tido dah menguap lapan puluh kali dalam kereta..

Pengantin perempuan dan rombangan sudah sampai.. Berseri-seri Ila.. Sedang menunggu pihak pengantin lelaki.. Cantik betul Ila masa hari pernikahan die.. Sebab tak pernah tengok die makeup tebal macam ni nampak lain terserlah seri pengantin..  =) Ila sah menjadi isteri kepada Ezwan dengan sekali lafaz.. Alhamduillah.. Ila, Aku ngan Yana kami adalah sebaya 30 tahun, cuma Eira ngan Ayu jer umur 32 tahun.. Aku selalu ingat Eira ngan Ayu tu sebaya ngan aku padahal dieorang lebih tua dari aku.. hahaha Maksud aku tua dari segi umur la.. =P Lama jugak perkenalan mereka berdua ni.. Dieorang berkawan tak silap aku dari tahun 2006 dan 2014 mereka bersatu.. Macam aku jugak lah berkawan lama dengan Affan dari tahun 2002 dan berkahwin 2011..hehehe Eh nak bukak cerita zaman bercinta pulak ko Kathy.. tettttt! Tengok si Raiisah ke hulu hilir dengan handphone tu.. Kite pengang suruh die duduk takmo nak berjalan jer.. Ha pusinglah satu Masjid.. Macam busy bebenor kalah business woman mek ecah ni..hahaha  Dah dah la tu mek ecah kot ye pon simpan handphone tu dulu.. Bermasa manjers.. Ayu, Saya, Eira, Yana dan Keisha.. Raiisah mane?? Seperti biase busy dengan handphone..hahaha


 Bersama pengantin baru... Selamat Pengantin Baru babe semoga berbahagia selalu dan selamat menempuh alam rumahtangga yang pastinya best! hahaha Tak sabar nak tunggu berita gembira ko ni..eh! hehehe Lain maksud tu.. Kite nantikannnnnnn...Jeng jeng!!! kekekeke...

Cian daddy baru baik demam denggi keluar hospital tak sampai 2 hari dah Kedah peginye.. Apa tah yang kelakar sangat tak Raiisah tu.. Kemain gelaknye...

Baju kurung moden simple dari saya.. Raiisah pon sama simple jer, pakai baju apa yang ada dalam almari..hehehe.. Handbag bawak paling besar senang nak simpan pampers botol susu Raiisah..hahaha


Abis wedding Ila terus balik homestay..

Ada yang tanya kami tempah baju ni di mane.. Kami tempah di Indonesia ya para Ibuk.. Eh tak baik tipu cakap yang betul tempah kat Malaysia, ke main nak bagitau tempah kat Indonesia dah kenape padahal kat Sunway jer pon.. Takpayah la nak sembang hebat sangat ko dah tempah kat Tariq cakap je tempah kat Tariq takpayah nak Indonesia sangat.. Kan dah kantoi kat situ.. Kesian~~

Berangan masing-masing..hahaha Para suami menjaga anak para isteri sibuk bergambar...hahaha
Depan pintu pon jadik.. Haruslahkan ambik gambar banyak2 tempah sedondon bersama takkan ambik sekeping jer..kekeke

piece : kathyjem

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved