ads

Rabu, 14 Mei 2014

02 di gurun kedah - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

02 di gurun kedah - Google Blog Search


Jom Makan Best <b>di Gurun, Kedah</b> - TERU TERU BOZU - Blogger

Posted: 21 Apr 2014 05:20 PM PDT

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Godek punya godek, banyak lagi rupanya cerita-cerita yang belum sempat aku nak kongsikan dengan semua. Banyak gak cerita tempat makan kan..nampak sangat asyik jalan-jalan cari makan aje kerjanya kan..heheheh..

Ini waktu kami ikut Incik Daus out station ke Sg Limau, Kedah. Saja je pusing-pusing masuk jalan kampung. Ya, suamiku memang sangat klasik orangnya...


Lokasi dia betul-betul tepi jalan. Nampak tak, dah bersusun keretanya..tempat ni memang ramai orang kalau ikut kata Incik Daus..tapi memang betul pun ramai orang..
Menu dia simple-simple saja, sajian kampung..tapi yang masakan kampung itulah yang selalu buat orang makan bertambah-tambah kan...
Tengok, berbekas-bekas ikan bawal yang tengah digoreng..sedap makan ikan bawal goreng panas-panas ni..cicah air asam atau sambal kicap..pehhhhh...dapat plak jenis yang goreng rangup-rangup kan...

Selain lauk dia, aku rasa tarikan yang lainnya ni kat bawah ni...


Teh O Ais 5kupang..mana nak carik lagi zaman sekarang ni kan..ok, kalau bukan orang utara.. 5kupang ni maksudnya 50sen ya..haaa..murah sangat kan...
Ikan bawal untuk aku, kakak macam biasalah ayam goreng..untuk sayuran kami ambik ulam-ulaman macam tula...makan ngan nasi panas..phewww...kecuqqq lioqqq weiii...hahahah..over i alls!

Yang suka nak makan ngan kuah..trylah pekena kari kawah berapi ini...boleh tahan kari dia punya bau berhari kat tangan.,.hihihi..
Hmmm, tak sahlah kan makan ikan bawal goreng panas tanpa sambal belacan..pekat sambal belacan dia..tapi jangan risau, pada aku dan Incik Daus, taklah pedas sangat pun kan..
Ini sambal macang..sedap kan....teruja kan...tertelan air liur kan...kan senah kan...heheheh

Sila..sila..rakan taulan..sila jamu mata..inilah menu kami that day..tetibe aku pun terasa lapaq ni..huii, payah ni...

Kakak teruja menunjukkan isi ayam gorengnya...

Iya..memang itulah gaya makannya..ayam goreng dengan nasi kosong pun jadik..sebab tu mak aku selalu cakap..wahhh, kayalah ibunya, anak makan macam ni aje..hahahah! Kaya tak kayalah mak oiii, kalau ayam goreng jugak lauknya...ikan bilis zaman sekarang pun dah mahal kan..tapi alhamdulillah, rezeki Allah bagi..Insya-Allah rezeki anak...
Ok, saya sudah kenyang...saya dah nak balik..tengok apa, saya garang tau!!! heheheh...

Pada siapa yang nak ke sana, restorannya terletak di :

*Berhampiran dengan Mahkamah Majistret Gurun.

BLOG KEDAH: 02 <b>di gurun kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 31 Jan 2014 03:16 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di gurun kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Jan 2014 03:20 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di gurun kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Jan 2014 03:16 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Bilik <b>di</b> Taman Ria Mesra 2, <b>Gurun Kedah</b>. Room For Rent RM 150 <b>...</b>

Posted: 06 Jan 2014 11:39 PM PST

Address: Lorong Ria Mesra 20, Taman Ria Mesra 2, Gurun, Kedah
Location: Kedah – Gurun
Postcode: 08300
Monthly Rent: RM 150

Type: Room
Area: Gurun
Size: 1200 sq ft
Furnished: Fully furnished
Property Type: House

Facilities:

  • Mini market
  • Covered parking
  • Washing Machine

Roommate Preferences (i): Female
Roommate Preferences (ii): Malay

Syarat Penyewa :

  • Perempuan
  • Muslim
  • Bekerja atau belajar

Ciri rumah:

  • Single Storey kos sederhana (lot tepi)
  • 3 bilik dan 2 bilik air
  • Kelengkapan asas disediakan seperti katil, tilam, almari 2 pintu untuk setiap orang, tv, peti sejuk, mesin basuh, iron serta iron board dan kabinet dapur
  • Kipas siling di setiap bilik
  • Grill untuk semua pintu dan tingkap untuk tujuan keselamatan
  • Ruang parking berbumbung
  • Terhad untuk 5 orang sahaja
  • Deposit RM200 + sebulan sewa untuk setiap orang
  • Kemasukan mulai 1hb November 2013
  • 6km ke Petronas Fertilizer, Akademi Naza
  • 7km ke tol Gurun

RM150 seorang/bulan
(termasuk utiliti dan kos-kos lain)

Alamat rumah:
No. 324,
Lorong Ria Mesra 20,
Taman Ria Mesra 2,
08300 Gurun, Kedah.

Sebarang pertanyaan sila hubungi
019-2714005 Maziah
019-2784005 Shabani

Perlancaran Majlis Ummah Ahli Sunnah <b>di</b> Surau Perwaja <b>Gurun</b> <b>...</b>

Posted: 22 Jan 2014 12:54 PM PST

Muhammad Fazilul Helmi Bin Raidzan (Helmi Assyafie-Pondok Sik ): Perlancaran Majlis Ummah Ahli Sunnah di Surau Perwaja Gurun Kedah

Perlancaran Majlis Ummah Ahli Sunnah di Surau Perwaja Gurun Kedah

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved