ads

Sabtu, 3 Mei 2014

02 di gurun kedah - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

02 di gurun kedah - Google Blog Search


Jom Makan Best <b>di Gurun, Kedah</b> - TERU TERU BOZU - Blogger

Posted: 21 Apr 2014 05:20 PM PDT

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Godek punya godek, banyak lagi rupanya cerita-cerita yang belum sempat aku nak kongsikan dengan semua. Banyak gak cerita tempat makan kan..nampak sangat asyik jalan-jalan cari makan aje kerjanya kan..heheheh..

Ini waktu kami ikut Incik Daus out station ke Sg Limau, Kedah. Saja je pusing-pusing masuk jalan kampung. Ya, suamiku memang sangat klasik orangnya...


Lokasi dia betul-betul tepi jalan. Nampak tak, dah bersusun keretanya..tempat ni memang ramai orang kalau ikut kata Incik Daus..tapi memang betul pun ramai orang..
Menu dia simple-simple saja, sajian kampung..tapi yang masakan kampung itulah yang selalu buat orang makan bertambah-tambah kan...
Tengok, berbekas-bekas ikan bawal yang tengah digoreng..sedap makan ikan bawal goreng panas-panas ni..cicah air asam atau sambal kicap..pehhhhh...dapat plak jenis yang goreng rangup-rangup kan...

Selain lauk dia, aku rasa tarikan yang lainnya ni kat bawah ni...


Teh O Ais 5kupang..mana nak carik lagi zaman sekarang ni kan..ok, kalau bukan orang utara.. 5kupang ni maksudnya 50sen ya..haaa..murah sangat kan...
Ikan bawal untuk aku, kakak macam biasalah ayam goreng..untuk sayuran kami ambik ulam-ulaman macam tula...makan ngan nasi panas..phewww...kecuqqq lioqqq weiii...hahahah..over i alls!

Yang suka nak makan ngan kuah..trylah pekena kari kawah berapi ini...boleh tahan kari dia punya bau berhari kat tangan.,.hihihi..
Hmmm, tak sahlah kan makan ikan bawal goreng panas tanpa sambal belacan..pekat sambal belacan dia..tapi jangan risau, pada aku dan Incik Daus, taklah pedas sangat pun kan..
Ini sambal macang..sedap kan....teruja kan...tertelan air liur kan...kan senah kan...heheheh

Sila..sila..rakan taulan..sila jamu mata..inilah menu kami that day..tetibe aku pun terasa lapaq ni..huii, payah ni...

Kakak teruja menunjukkan isi ayam gorengnya...

Iya..memang itulah gaya makannya..ayam goreng dengan nasi kosong pun jadik..sebab tu mak aku selalu cakap..wahhh, kayalah ibunya, anak makan macam ni aje..hahahah! Kaya tak kayalah mak oiii, kalau ayam goreng jugak lauknya...ikan bilis zaman sekarang pun dah mahal kan..tapi alhamdulillah, rezeki Allah bagi..Insya-Allah rezeki anak...
Ok, saya sudah kenyang...saya dah nak balik..tengok apa, saya garang tau!!! heheheh...

Pada siapa yang nak ke sana, restorannya terletak di :

*Berhampiran dengan Mahkamah Majistret Gurun.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved