ads

Selasa, 20 Mei 2014

02 di kuala kedah - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

02 di kuala kedah - Google Blog Search


kathyjem: Manjer&#39;s <b>di</b> Jeti <b>Kuala Kedah</b>

Posted: 02 Apr 2014 01:24 AM PDT

Abis je wedding Ila terus balik homestay kemas baju terus gerak.. Kiteorang kena sampai jeti Kuala Kedah sebelum kol 5 sebab last feri pukul 6 ptng...  Dalam pukul 4 lebih jugak la kami bertolak menuju ke Jeti Kuala Kedah.. Nasib tiket ada, fuhh lega...

Dah la nak kejar masa, satu hal la pulak nak cari parking kat Jeti Kuala Kedah ni penuh sesajer.. Kiteorang masa nak cari parking datang satu motor ni ngan kawan die kat belakang, tanya kiteorang nak cari parking ker.. Masa tu kat traffic light.. Shah yang drive, die bukak tingkap kereta jawablah kat orang tu..A'ah tengah cari parking kereta.. Takpa-takpa ikut kami.. Kiteorang pon ikut jer la nak cepat punye pasal takut terlepas feri.. Macam tau2 jer kiteorang nak cari parking kereta maybe die tengok nombor flat kereta kot..

Eira ngan Ciput kat belakang pon ikut sekali.. Sekali orang tu bawak kiteorang parking nunnn jauh dari jeti... Dah la bawak anak ngan beg berbakul-bakul.. Terus kiteorang bagi tau kat mamat tu kiteorang cari parking sendiri yang dekat ngan jeti sebab ada budak kecil.. Die kata takper tak jauh pon depan tu je jetinye parking je kat sini.. Eh eh paksa pulak tak nampak kiteorang bawak anak ni.. Takper2 kiteorang cari sendiri parking.. Terus vrommm blah malas nak layan dah la bagi parking depan kedai macam tak selamat jer..

Dapat parking sebelah jeti terus keluarkan beg menuju ke Jeti.. Tak jauh pon kiteorang parking sebelah jeti, pandai mamat tadi tu bagitau parking penuh kat jeti ada je parking..

Kami beli tiket yang terakhir pukul 6 ptng.. Ramai jugak orang hari tu walaupon bukan cuti sekolah .. Kalo cuti sekolah aku rase bersesak-sesak kat ruang menunggu ni..

Dah beli tiket tunggu sat..  Eira ambik gambar Raiisah masa ni.. Orang suruh berdiri pegi duduk pulak die..

Raiisah kalo orang suruh posing mesti die akan duduk.. Style apa tak tahu.. Orang kuat manjer's ni..hehehe Sampai2 terus Yana berlari-lari pergi beli tiket.. Tengok duduk lagi berdiri la Raiisah... Pusing2 die dalam tu semua orang die nak tegur.. Yeaaa nak naik feri.. 2 jam perjalanan dari Jeti Kuala Kedah ke Langkawi.. Lama jugak 2 jam ok boley tido...

Dalam kol 8 jugakla kami sampai Langkawi.. Sewa kereta memang Yana dah call siap2 abang yang kiteorang nak sewa kereta tu.. Dapat murah la jugak.. Kiteorang dapat sewa Avanza Hitam rm 150 jer untuk 3 hari.. Murahkan.. Terkejut jugak masa Abang tu bagitau harga sewa Avanza 3 hari die charge 150..

Lepas naik Avanza terus cari tempat makan.. Masing2 dah kebuluq sebab kat kenduri kawen Ila makan sikit..

Ala lupe lak nama tempat kiteorang makan ni tapi kat sini banyak makanan seafood..

Dapat tempat duduk masing2 dengan gadget.. Ni budak pon sama sibuk dengan Tom's & Angela die... Bagi die diam kejap kang nak turun je kerja die pastu menangis tak bagi pegang hp.. Yunnan dan Mummy.. Keisha lapar ye nanti kite makan ek.. Bagus Keisha diam jer die langsung tak dengar suara.. Pemalu sungguh Keisha ni macam mummy die jugak..Eh Eira ko pemalu ker?? Pemalu la jugek..hehehe Dengar die bercakap ngan daddy mummy die.. Kalo ngan Yana angguk2 jer.. Kalo ngan aku langsung senyap.. Muke lapar dan ngantuk.. Tak sabar nak sampai hotel.. Rase macam makan kat rumah pulak bile tengok mangkuk TomYam tu.. Bismillah mari kite makan... Dah abis makan menikmati pemandangan laut.. Selesai makan terus menuju ke Hotel.. Check in lewat dalam kol 10 gakla.. Kami stay 3 hari 2 malam di Langkawi Seaview Hotel.. Wow!!! Nampak tilam terus tak sabar nak kroihh kroiih..hehehe

Ok nak mandi nak ZZZZZZ!

piece : kathyjem

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved