ads

Khamis, 22 Mei 2014

02 di tanjung dawai - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

02 di tanjung dawai - Google Blog Search


Ia bermula <b>di</b> sini..: Kompleks <b>Tanjung Dawai</b>

Posted: 15 Apr 2014 05:56 AM PDT

assalamualaikum...
walaupun hari ni tak da class, tapi akan bz pagi smpai malam..
pagi nie ada talk untuk paper seminar sem depan...
petang plak taklimat praktikum.. malam kerja...
nak cita benda yang dah lepas 2 bulan lalu...
masuk awal sem, dah rancang nak keluar beli barang untuk satu sem..
dapat permintaan dari member nak ke econsave...
masalahnya jauh nun di Sungai Petani ja ada.. area Jitra, Alor Star mana ada...
tak pa lah, penuhi jalah permintaan...
alang-alang dah ada area sana, terpikir nak bawak member2 jalan-jalan sana..
lepas ja shopping di Econsave Bandar Puteri Jaya...( sejam setengah nak sampai UUM-Bandar Putri Jaya)
dengan muka kelaparan masing2...
terus saya bawak ke Tanjung dawai...
motif naj makan tepi laut.. tengah hari slalu kat Komplek Tanjung dawai ja ada makanan..
tapi time kami smpai lauk dh tingal sikit... xkisah sambar ja apa yang ada...
kat cnie ada byk gerai makanan, pilih la mana nak.. gerai first sekali jual lauk pauk tengah hari.. gerai yang byk jual masakan panas, bihun sup, laksa, ABC..
not bad la makan kat situ, seterusnya saya bawak member ronda atas kompleks tue..
tengok jualan hasil laut... rasanya saya sendri yang memborong hasil laut kt ctue...
macam-macam ada.. ikan bilis, ikan kering, pekasam, sotong kering, udang kering, keropok kering, keropok lekor, belacan, asam jawa pon ada, macam-macam ada lah.. meh la tengok sendiri sini..
geram kalau datang sini, rasa nak borong ja semua... ikan bilis elok-elok ja...
kalau datang malam, saya suka makan tepi pantai.. ada banyak kedai..
pernah juga masuk jalan-jalan cari makan kt tv 3..
masakan dia memang best lah.. suasana tepi pantai plak..memang best la..kena angin pantai malam-malam lak..mendayu-dayu ja..
kalau nak datang sini..mudah ja...
kalau dari highway Utara Selatan tue, keluar exit Sungai Petani Selatan.. exit sungai petani utara pon boleh..
then ikut signboard ja.. akan jumpa la..saya pegi tak smpai setengah jam pon...
sepanjang jalan kt area tanjung dawai nie, ada juga kedai yang jual hasil laut..
so depends la, rasa nak beli kt mana.. di kompleks pon ada.. kedai tepi jalan pon ada...
ok itu ja cita tentang Tanjung dawai..
tunggu next entry saya nak cita Pantai Merdeka..
bagaimana saya pegi Pantai Merdeka dari tanjung dawai nie...

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved