ads

Isnin, 10 Mac 2014

02 di gurun kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di gurun kedah - Google Blog Search


MP BN Langkawi sebok orang SELANGOR tak ada air, nu <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 06 Mar 2014 06:42 AM PST

KedahLanie.info: MP BN Langkawi sebok orang SELANGOR tak ada air, nu di GURUN KEDAH pun ayaq tak ada jugak YB oi..!!

02 di kuala kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kuala kedah - Google Blog Search


MEE UDANG SEDAP <b>DI</b> PULAU SAYAK, <b>KUALA</b> MUDA <b>KEDAH</b> <b>...</b>

Posted: 23 Feb 2014 04:30 PM PST

Assalamualaikum ....
Dah lama sangat aku tak bawa korang jalan-jalan cari makan. Kali ni lokasi cari makan agak jauh bagi mereka yang berada di area tengah, selatan dan pantai timur. Kalau sapa dok sebelah utara sana takdelah jauh mana kot. Aku nak bawa korang cari makan dekat Pulau Sayak, Kuala Muda Kedah. 
Walaupun aku orang Kedah, tetapi aku amatlah jahil tentang jalan-jalan di Kedah. Malang sekali! Aku hanya tau pi Alor Star ... masuk bandar Sungai Petani ... masuk pekan Jitra ... itu je aku tau. Lebih pada tu, sikit-sikit boleh la kot. Kalau korang tanya jalan kampung ka ... taman ka ... memang aku gagal sekali. Hasben aku yang bukan orang Kedah lagi terror jalan kat Kedah. Ish, buat malu je aku ni. Takpa, googlekan ado. Taktahu den googlelah nanti. Ye dok?
Aku nak story dekat korang yang hari tu, akhir Januari kami suami isteri balik Alor Star. Bila balik kampung hasben aku bukan reti dok diam kat rumah. Hari-hari ajak aku pi jenjalan. Aku suke je. Cuma jenjalan kat Kedah nie agak panas tau. Ada satu hari tu, ayah aku usulkan nak pi rumah adik kat Sungai Petani. Habaq kat hasben dia on je. Janji boleh jenjalan sukelah dia. Actually, bila balik Kedah hari tu, kami dah plan nak pi Pulau Sayak dekat Kuala Muda. Alang-alang ayah dah ajak pi Sungai Petani kira dah dekatlah nak pi Kuala Muda tu. 
Kami sampai Sungai Petani dah dekat 5 petang. Keluar awal ... tapi kesesakan lalulintas menyebabkan segalanya menjadi lambat. Duduk rumah adik sekejap, solat Asar dan makan bagai ... 6.30 barulah gerak dari rumah adik ke Pulau Sayak. Aku ingatkan nak ke Pulau Sayak nie macam dekatlah dengan Sungai Petani. Rupanya boleh tahan jauh jugak. Dekat 40 minit baru sampai ... dengan jalan kampungnya yang gelap dan bengkang bengkok .... jauhlah bebenor. Demi Pulau Sayak ... dan demi mee udang, kami gagahkan juga. Sampai pun dah malam lebih kurang 8.00pm. Mana nak nampak Pulau Sayaknya lagi. Kalau sampai area kul 5.00pm ke .... mesti best. Bolehlah kami amek gambar Pulau Sayak tu.

Memandangkan dah malam, adik aku dan hasben dia bawa kami pi makan dekat Usop Mee Udang Laut Pulau Sayak. Dekat situ ada banyak lagi kedai makan mee udang. Cuma yang nie je kami singgah. Hasben cakap lepas nie balik kampung kita datang awal bagi sampai situ petang then try semua mee udang yang ada dekat area Pulau Sayak. Nak test mana yang bestkan ....  Hasben adik aku pernah makan dekat Usop Mee Udang nie, dia kata sedap. So, kitaorang follow ajelah. Dah malam ... jangan banyak karenah. Nak balik Alor Star lagi ... jauh tu nak drive!
Sampai je terus cari surau nak solat Maghrib. Dah nazak sangat .... tak solat kang kena bebel dengan mak aji dan pak aji. Allah dah bagi rezeki itu ini, sujudlah kat Dia. hu hu ... kita ni kadang bab solat dipandang ringan. Asyik fikir makan je. Teruk betul. Walhal rezeki tu Allah yang beri .... jom bersyukur!

Ini dia mee udang Pulau Sayak. Sedap weh ... lagi sedap dari Kuala Sepetang. Kuah dia manis. Udang dia bukannya kira berapa ekor macam Kuala Sepetang, tapi ikut gram rasanya. Aku suka sangat rasa kuah dia yang manis-manis tu. Lemak-lemak ... memang bestlah. Kalau korang tengok mee udang dia simple je pun. Cuma rasa dia ajelah yang sedap pada tekak.
Dahla lokasi tepi pantai. Sambil makan boleh tengok bot nelayan. Boleh dengar ombak menghempas pantai. Kalau aku pi petang sikit mesti boleh nampak matahari terbenam. Bestnye lahai!

Udang dia bukan setakat besar je ... malah ianya fresh! Mak aji dan pak aji pun makan sampai licin. Sian mak ayah aku kena layan karenah anak menantu yang sibuk nak makan mee udang. Kenalah ikut jalan jejauh. Hasben aku order bihun goreng udang ... tapi mee udang dia lagi sedap dari bihun goreng udang. Hasben siap bungkus bawa balik lagi tau mee udang  nie. Dia kata susah nak dapa rasa yang macam tu. Okeh, nanti sayang study camne nak buat mee udang nie. Nanti hari2 kite makan mee udang ... nak ke??
Untuk makluman korang, Usop Mee Udang Pulau Sayak dibuka setiap hari. Dari jam 9.00 pagi hingga 12.00 malam. Boleh call dekat no. ni 019-267 1650 / 019-432 1857. Kotlah korang terlajak pi Sungai Petani ... jangan lupa ke Kuala Muda pastu pi Pulau Sayak makan mee udang. Aku dan hasben akan repeat lagi ke Pulau Sayak, maybe nak try mee udang kedai lain pulak. Alang-alang dah balik Kedah kan ... bolehlah try. Bukannya selalu ....

Sementara korang belum pernah pergi sana ... telan air liur lah dulu. Macam aku sebelum nie, asyik google je cerita Pulau Sayak nie. Sekali pergi, hah kau .... terbaik!!
p/s : Suami isteri yang kuat sangat jalan sana sini ..... pasni trip pi Indonesia plak aku story kat korang. Tungguuuuuuuuuuuuuuuu

02 di sik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di sik - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di sik</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Feb 2014 09:13 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di sik</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Jan 2014 09:16 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di sik</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Jan 2014 09:57 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Video Shopping Raya 2013 <b>di</b> Rumah Gemilang Adik, <b>Sik</b>, Kedah <b>...</b>

Posted: 05 Sep 2013 10:11 PM PDT

Rakaman Shopping Raya 2013 di Rumah Gemilang Adik di Sik Kedah pada 20 Julai 2013 sudah dimuatnaik ke YouTube Projek Iqra'. Jemput tonton dan kongsikannya ke Facebook, Twitter anda :)

Jika video di YouTube tidak dapat ditonton, boleh tonton di http://vimeo.com/user20624133

Video-video Shopping Raya 2013 yang lain akan menyusul tak lama lagi :)

Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Daerah <b>Sik</b> (MDS) - Jawatan Kosong 2014

Posted: 11 Jan 2013 06:08 AM PST

January 11, 2013 by jawatankosong24 | Filed under 1Malaysia, Kedah.
Jawatan Kosong di Majlis Daerah Sik (MDS) Januari 2013

0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Application Deadline: January 17, 2013 – Jawatan Kosong di Majlis Daerah Sik (MDS) Januari 2013 Terkini

majlis daerah sik

Applications are invited from the State of the People / Citizens of Malaysia to fulfill the position below :

Jawatan Kosong di Majlis Daerah Sik (MDS) Januari Terkini 2013  :

1.HOUSE KEEPING

DOWNLOAD TERMS OF APPOINTMENT

http://jawatankosong24.com/wp-content/uploads/2013/05/tag.png Tags : kfc sikjawatan kosong hospital sikjawatan kosong hospital kerajaan batu pahatjawatan kosong risda sikkerja kosong di kfc sik kedahmds sikjawatan kosong mdsjawatankosong di suk kedahkfc di sikkekosongan 2013 MDSkeje kosong di sik kedahjawtan kosong jun 2013 sik kedahjawatan kosong di hospital sikjawatan kosong pejabat tanah sik kedahJAWATAN KOSONG PEJABAT DAERAH SIK 2013jawatan kosong majlis daerah sik 2013jawatan kosong kfc kedah sikjawatan kosong di pejabat tanah daerah lipis 2013jawatan kosong di hospital sik kedahrisda sik jawatan kosong

Bengkel Fotografi <b>di Sik</b> Kedah 26 hingga 28hb Disember 2013

Posted: 21 Dec 2013 09:44 AM PST

Insyaallah jika tiada aral melintang dan diizinkan oleh Allah, saya akan balik ke daerah Sik pada 25 Disember 2013 ini untuk mengendalikan satu kursus fotografi. Kursus yang akan diadakan dengan bantuan Pejabat Belia dan Sukan Daerah Sik ini mendapat kerjasama Persatuan Rekreasi Sik akan diadalan di Belannatara Tasik Beris Sik berhadapan Ladang Anggur.

Kursus ini saya berikan secara percuma tanpa mengenakan apa-apa yuran ceramah selama dua hari setengah. Saya mengadakan kursus ini sempena usia saya 55 tahun dan selama 34 tahun bertugas di Universiti Kebangsaan Malaysia. Inilah hasrat saya selama ini yang terpendam sekian lama untuk mencurahkan ilmu, pengalaman kepada belia dan sesiapa sahaja di daerah saya dibesarkan. 

Mengendalikan satu program yang agak besar dan jauh dari tempat tinggal dan kerja sememangnya memerlukan pengorbanan yang besar. Saya harus menjaga kesihatan sebelum tempuh tersebut. Kerana tanpa kesihatan yang baik agak sukar untuk mengendalikan program selama dua setengah di mana menggunakan masa  lebih kurang 19 jam.
Saya amat berbesar hati apabila Pejabat Belia dan Sukan Daerah Sik sanggup membantu. Lebih-lebih lagi bantuan sukarelawan dari Persatuan Rekreasi Sik. Saya lebih bersyukur kerana ada seorang dermawan yang telah memberikan sedekah sejumlah wang untuk jamuan pada program ini.
Apa yang ingin saya hebahkan ialah ini adalah sumbangan khidmat masyarakat yang saya mulakan di Sik, kedah dan saya akan bergerak ke banyak lagi lagi tempat selagi terdaya dan mendapat bantuan pejabat belia atau persatuan.
Kepada anda yang berminat bolehlah menghubungi saya di emel: raaios@yahoo.com bagi tujuan tersebut.

Pelajar Tingkatan 4 Maut Dalam Kebakaran <b>Di Sik</b> - Siakap Keli

Posted: 26 Jan 2014 08:33 PM PST


SIK – Seorang pelajar perempuan tingkatan empat maut dalam kebakaran di rumahnya di Kampung Changhai, Jeneri di sini awal pagi ini.
Siti Aishah Che Ani, 16, pelajar Sekolah Menengah Tunku Sulong, Jeniang di sini mati di tempat kejadian dalam kebakaran yang berlaku kira-kira 4.45 pagi
Turut tercedera dalam kebakaran rumah yang didiami empat beranak itu ialah abang mangsa, Mohd Firdaus Izwan Che Ani, 18, yang melecur di beberapa bahagian tubuh.
Bapa dan ibu pelajar itu, Che Ani Md Isa, 59, dan Normah Zainon, 51, dilaporkan selamat.
Ketua Balai Bomba Dan Penyelamat Daerah Sik, Mohd Faisol Izwan Hang Tuah memberitahu pihaknya berjaya mengawal api daripada merebak ke rumah berdekatan.
Beliau berkata mayat pelajar itu dihantar ke Hospital Daerah Sik untuk bedah siasat. – BERNAMA

02 di jitra - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di jitra - Google Blog Search


UmmeeVytamin: Alert!!! Pengedar Shaklee <b>Di Jitra</b>, Alor Setar <b>...</b>

Posted: 26 Jan 2014 05:23 PM PST


Saya merupakan pengedar Shaklee di kawasan Jitra, Alor Setar, Gurun, Perlis,Sungai Petani dan Seluruh Malaysia. Jika anda berminat untuk mendapatkan mana-mana produk Shaklee, boleh hubungi saya di 019 3009692 . Sekarang ramai yang guna smart phone kan!! So, boleh wassup saja saya kt no ni. Saya akan reply ASAP!! Anda juga boleh massege saya kat facebook...www.facebook.com/fizah.razak @ www.facebook.com/ummeevytamin.

COD secara percuma di sekitar: Alor Setar, Jitra, Guar Chempedak, Gurun dan Sungai Petani ( tapi mesti make sure betul2 yg nak tau sebab saya tak simpan stok...kalau ada yang order baru ambik...)

Jika anda mahukan produk Shaklee dan tidak tinggal di kawasan-kawasan di atas, saya boleh menghantar menggunakan courier. Tempoh penghantaran: 1-4 hari bekerja.

Selain kawasan diatas, COD akan dikenakan caj (Boleh dirunding).

Dengan pembelian dari blog saya, insyaAllah saudara/i akan terima:

1) konsultansi tentang produk secara PERCUMA
2) Menyertai laman sosial khas yang dipantau oleh mereka yang berpengalaman dalam pemakanan tambahan Shaklee

Jazakumullah khairan kathira atas sokongan anda semua. Moga Allah membalasnya dengan lebih baik. Ameen

I m Shaklee Independent Distributor
ID : 888214
watsapp/call/text/sms : 019-3009692

Pertanyaan, Konsultasi dan Pesanan Produk boleh hubungi saya di :
Shaklee Independent Distributor [ID No : 888214]
Call/Text/Whatsapp : 019-3009692
Email : fizah_eve@yahoo.com.sg
Facebook : http://www.facebook.com/fizah.razak
Saya merupakan pengedar Shaklee di kawasan Jitra, Alor Setar, Gurun, Perlis,Sungai Petani dan Seluruh Malaysia. Jika anda berminat untuk mendapatkan mana-mana produk Shaklee, boleh hubungi saya di 019 3009692 . Sekarang ramai yang guna smart phone kan!! So, boleh wassup saja saya kt no ni. Saya akan reply ASAP!! Anda juga boleh massege saya kat facebook...www.facebook.com/fizah.razak @ www.facebook.com/ummeevytamin.

COD secara percuma di sekitar: Alor Setar, Jitra, Guar Chempedak, Gurun dan Sungai Petani ( tapi mesti make sure betul2 yg nak tau sebab saya tak simpan stok...kalau ada yang order baru ambik...)

Jika anda mahukan produk Shaklee dan tidak tinggal di kawasan-kawasan di atas, saya boleh menghantar menggunakan courier. Tempoh penghantaran: 1-4 hari bekerja.

Selain kawasan diatas, COD akan dikenakan caj (Boleh dirunding).

Dengan pembelian dari blog saya, insyaAllah saudara/i akan terima:

1) konsultansi tentang produk secara PERCUMA
2) Menyertai laman sosial khas yang dipantau oleh mereka yang berpengalaman dalam pemakanan tambahan Shaklee

Jazakumullah khairan kathira atas sokongan anda semua. Moga Allah membalasnya dengan lebih baik. Ameen

I m Shaklee Independent Distributor
ID : 888214
watsapp/call/text/sms : 019-3009692

02 di baling - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di baling - Google Blog Search


Penoreh getah, aktivis rancang perhimpunan <b>di Baling</b> selepas <b>...</b>

Posted: 06 Mar 2014 11:00 PM PST

Timbalan Ketua Dewan Pemuda PAS Perak, Mohd Akmal Kamarudin menyampaikan cenderahati kepada Pengarah LGM Wilayah Utara, Sabran Ibrahim selepas pertemuan kelmarin.
Petani dan aktivis politik merancang untuk mengadakan perhimpunan besar-besaran di Baling, Kedah sekali lagi bagi menuntut kenaikan harga getah berikutan kejatuhan teruk harga komoditi utama negara itu.
Menurut sumber, ia akan diadakan sempena memperingati demonstrasi bersejarah petani dan penoreh getah di Baling pada 1974 yang digerakkan oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim ketika beliau masih melanjutkan pelajaran di Universiti Malaya.
Sebagai pemanas badan ke arah demonstrasi itu, pelbagai aktiviti dibuat oleh Pemuda PAS dan aktivis tani di seluruh negara menjelang perhimpunan itu.
Kejatuhan harga getah yang menjunam sejak kebelakangan ini menyebabkan ada anak penoreh getah di seluruh negara terpaksa ke sekolah tanpa membawa duit belanja dan mengikat perut.

Pemuda PAS Perak mengunjungi pejabat Pengarah Lembaga Getah Malaysia (LGM) Wilayah Utara bagi membincangkan fenomena itu dan mencari jalan penyelesaian bagi menghadapinya.
"Ada di antara anak mereka yang tidak membawa duit belanja ke sekolah kerana faktor kewangan, ini ditambah pula dengan cuaca kemarau yang malanda negara menyebabkan susu getah berkurangan," kata Timbalan Ketua Dewan Pemuda PAS Perak, Mohd Akmal Kamarudin kepada LGM.
Turut serta dalam pertemuan itu ialah dua exconya iaitu Fakhrulrazi Mokhtar dan Faizal Fuad. Mereka menemui Pengarah LGM Wilayah Utara, Sabran Ibrahim.
Dalam pertemuan penuh mesra yang berlangsung hampir dua jam itu, mereka membincangkan nasib pekebun kecil yang majoritinya adalah golongan miskin tegar mesti dibela oleh kerajaan.
Antaranya mereka mencadangkan kerajaan memperkenalkan harga lantai untuk mengatasi harga getah yang tidak menentu.
"Dengan pelaksanaan ini, nasib penoreh getah lebih terbela dan masalah miskin tegar akan dapat diatasi," katanya.
Katanya, beliau mencadangkan harga lantai untuk getah pada kadar RM4 sekilogram berbanding harga getah sekarang serendah RM1.90 sekilogram di sesetengah tempat.
Beliau turut mempersoalkan kenapa harga getah yang dijual di luar negara dibeli pada harga tinggi sedangkan penoreh getah menjual kepada syarikat dengan harga amat rendah.
"Perkara ini amat menghairankan kita dan adakah urusan jual beli di luar negara dikawal oleh syarikat kroni kerajaan yang senang-lenang mengerah tenaga rakyat," katanya.
Baru-baru, Pemuda PAS dan beberapa NGO tani mengadakan perhimpunan di Baling dan Pendang, kawasan yang ramai pekebun kecil getah, bagi menuntut keadilan untuk mereka yang sedang menimpa sengsara ini.
Pengerusi Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan (Anak), Mazlan Aliman sebelum ini mendesak calon PKR dalam pilihan raya kecil Kajang, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengangkat isu ini dalam kempennya di Kajang.
Ini kerana Anwar adalah salah seorang yang terlibat dalam demonstrasi Baling 1974 susulan kejatuhan harga getah ketika itu.
Ketua Pemuda PAS, Suhaizat Kaiat yang turut serta dalam demonstrasi di Pendang, baru-baru ini mendesak kerajaan mengambil tindakan segera bagi menyelesaikan isu ini.
"Jika kerajaan masih tidak ambil peduli, kita gerakkan secara besar-besaran untuk menyokong dan membantu penoreh di Kedah dan di seluruh negara," katanya.
The Malaysian Insider difahamkan, mereka turut merancang perhimpunan besar-besaran di Baling bagi mengenang kembali demonstrasi 1974 untuk memperjuangkan nasib penoreh getah. – 7 Mac, 2014.

02 di padang terap - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di padang terap - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di padang terap</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Feb 2014 07:10 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di padang terap</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Feb 2014 07:21 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

TV9 - Penduduk <b>Padang Terap</b> Mengeluh Masalah Air

Posted: 26 Jan 2014 10:00 PM PST

27 Jan 2014, 02:00pm by Syuhada Rais


"semakin keruh dan tebingnya kian terhakis."

Itu keluhan penduduk di Daerah Padang Terap, berhubung masalah pencemaran di Sungai Sari, Kedah.

Mereka bimbang jika masalah ini berlarutan, penggunaan air oleh penduduk akan terjejas.

Dakwa penduduk, keadaan berpunca daripada aktiviti pengorekan pasir di bekas lombong bijih timah di Pintu Wang, Padang Sanai.

Mula diusahakan kembali sejak setahun lalu, keadaan mengakibatkan air sungai sari bertukar warna dan berbau busuk.

Penduduk bimbang keadaan menjadi lebih buruk jika kekotoran daripada Air Sungai Sari memasuki sungai padang terap pula.

Keadaan ini bukan sahaja menyakitkan mata memandang malah dibimbangi boleh mengancam kesihatan penduduk.

Sehubungan itu, penduduk mahu pihak berwajib segera memantau semula setiap operasi serta lokasi kuari pasir di Kedah.

Dakwa mereka, antara kampung terjejas ialah Kampung Baru Ladang, Kampung Sungai Sari dan beberapa kampung sekitar Padang Terap.


02 di tanjung dawai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di tanjung dawai - Google Blog Search


Projek perkampungan nelayan <b>di Tanjung Dawai</b> mula Februari <b>...</b>

Posted: 17 Nov 2012 11:57 PM PST

Gambar hiasan:-

Kerajaan Pusat akan membina sebuah perkampungan nelayan di Tanjung Dawai yang akan dilengkapi infrastrukur termasuk perumahan membabitkan kos RM45 juta bagi kemudahan golongan itu.

Ketua Setiausaha Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani Datuk Mohd Hashim Abdullah berkata, projek itu akan dilaksanakan atas tapak seluas kira-kira 10 hektar dan majlis pecah tanah projek itu dijadualkan pada Februari tahun depan.

"Projek ini mengandungi 300 unit rumah banglo, pelbagai kemudahan antaranya surau, dewan orang ramai, tadika, gelanggang futsal dan unit-unit kedai serta bengkel bagi menempatkan 300 keluarga nelayan.

"Sekarang mereka tinggal di rumah yang dibina atas tanah milik orang lain yang menyukarkan kerajaan memberi bantuan membaik pulih rumah kerana perlu mendapat kebenaran tuan tanah," katanya kepada pemberita semasa mengadakan lawatan ke tapak cadangan projek itu di Sungai Petani, hari ini.

Mohd Hashim berkata, kerajaan sentiasa menitikberatkan kebajikan rakyat terutama golongan yang memerlukan.

Katanya, perkampungan nelayan itu apabila siap kelak dapat meningkatkan aktiviti ekonomi sampingan nelayan dengan mengusahakan projek hiliran seperti keropok dan ikan kering selain membolehkan mereka menjual hasil tangkapan secara terus.

Beliau berkata, menyedari potensi Tanjung Dawai menjadi pusat agro-pelancongan moden, kerajaan bercadang membina jeti baharu di perkampungan itu yang akan memudahkan nelayan mendaratkan hasil tangkapan mereka.

- BERNAMA

02 di jerai kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di jerai kedah - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di jerai kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Feb 2014 01:21 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Tergempar Misteri Penunggu Gunung <b>Jerai Kedah</b> | zulaeriazz.my

Posted: 29 Mar 2007 05:00 AM PDT

Laman Ping.Busuk dibangunkan dan diaturcara oleh pengaturcara kami tersendiri. Sebarang kesulitan, diharap anda dapat menghubungi kami melalui email busuk.org[at]gmail ataupun melalui laman fb kami.

Online user : 2,778
Widget Aktif : 3,563
Banner Aktif : 4,827

Domain Dibenarkan: 8,390
Jumlah Artikel : 534,286

BLOG KEDAH: 02 <b>di jerai kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Dec 2013 01:02 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di jerai kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Dec 2013 01:04 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di jerai kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Oct 2013 01:35 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Sahabat-Gunung: UMNO <b>Jerai</b> Beri Jaminan Kerja Keras, Tidak <b>...</b>

Posted: 08 Oct 2013 03:30 AM PDT

Barisan Nasional Negeri Kedah dan BN Parlimen Jerai sudah bersedia sepenuhnya untuk menghadapi Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Limau.
Timbalan Pengerusi BN, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, Jentera Pilihan Raya Peringkat Negeri akan diketuai sendiri oleh Datuk Paduka Mukhriz Mahathir dan dibantu oleh kepimpinan UMNO dan BN Bahagian Jerai, di mana jentera sudah digerakkan sepenuhnya di 19 kawasan Peti Undi, walaupun kehangatan kempen pemilihan UMNO sedang rancak berlaku bukan sahaja di Jerai, malah di seluruh negara.
"Jentera dan kepimpinan UMNO Bahagian Jerai sudah memberikan jaminan, walaupun dalam suasana kempen pemilihan UMNO, namun jentera tidak hilang fokus dan akan bersatu dan memantapkan gerakan bersepadu dalam usaha BN untuk merampas kembali DUN Sungai Limau yang dikatakan kubu kuat PAS selama ini.
Jaminan mereka, apapun yang terjadi, kerana dalam proses pemilihan parti nanti akan ada yang menang dan yang kalah, mereka akan membantu untuk memastikan proses pilihanraya kecil ini akan berjalan lancar.
Kita maklum bahawa ini kubu kuat, namun BN akan tetap menghantar wakilnya kerana kita mahu menawarkan khidmat bakti dan perjuangan yang boleh kita berikan kepada penduduk dan masyarakat di Sungai Limau ini," ujarnya kepada media selepas berjumpa jentera BN peringkat negeri Kedah dan Jerai di Sungai Limau petang tadi.
Tambahnya, calon BN akan disenarai dan dikemuan akan diserahkan kepada Pengerusi BN dalam masa terdekat, ramai calon yang berkelayakan namun BN akan mengikut pandangan dari pihak negeri dan bahagian Jerai.
"Mereka ada juga beberapa nama dan tokoh-tokoh yang agak sesuai dan akan kita umumkan pada 21 Oktober ini.
Oleh itu, besar harapan saya agar pengundi di DUN Sungai Limau nanti akan memberikan sokongan padu kepada calon BN. Walaupun ini kubu kuat PAS namun dalam sejarah lampau, wakil BN dan UMNO pernah mewakili di kawasan ini. Jadi pendekatan berhemah dan besederhna jentera harus ditekankan dalam usaha menarik sokongan rakyat, dengan menerangkan dasar-dasar parti dan perjuangan UMNO serta kerajaan negeri untuk membantu rakyat khususnya di kawasan Sungai Limau ini," tambahnya lagi.
Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menetapkan 4 November sebagai hari pengundian dan 23 Oktober sebagai tarikh penamaan calon PRK DUN Sungai Limau ekoran kematian penyandangnya bekas Pesuruhjaya Pas Kedah, Tan Sri Azizan Abdul Razak 26 September lepas.
Azizan meninggal dunia di Hospital Sultanah Bahiyah di sini pada 26 September lalu akibat jangkitan kuman dan kegagalan pelbagai organ dalaman, selepas lebih empat bulan mengalami masalah kesihatan yang serius.

Pada Pilihan Raya Umum Ke-13 Mei lepas, Azizan yang juga bekas Menteri Besar Kedah memperoleh 13,294 undi menewaskan sepupunya, Mohd. Fazillah Mohd. Ali dengan majoriti 2,774 undi.

BLOG KEDAH: 02 <b>di jerai kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Dec 2013 01:32 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di jerai kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Dec 2013 01:33 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di jerai kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Nov 2013 01:39 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Unit Perang Gerak Saraf PAS Pasang Bendera Sokong Pemimpin <b>...</b>

Posted: 22 Oct 2013 02:37 AM PDT

Unit Perang Gerak Saraf PAS (PGS) yang diketuai oleh Dr. Abdul Isa Ismail, bekas Speaker DUN Kedah era pentadbiran PAS, dikatakan sedang merancang untuk menaikkan banner 'DATO SUHAIMI ABDULLAH PILIHAN RAKYAT' di beberapa lokasi yang terletak dalam kawasan yang dikenali sebagai kubu kuat UMNO.Tujuannya adalah untuk menaikkan sentimen kebencian sekaligus akan menyebabkan para penyokong Suhaimi Abdullah, bekas Ketua Bahagian Jerai yang kalah dalam pertandingan Naib Ketua Bahagian baru-baru ini, dan tidak terpilih pula sebagai calon untuk DUN Sungai Limau, melakukan sabotaj terhadap calon UMNO-BN, Dr. Ahmad Sohaimi Mohd Lazim.

PAS tidak dapat mengesan sebarang kelemahan di kalangan UMNO melainkan pertembungan ketika masing-masing merebut jawatan dalam pemilihan yang dilangsungkan baru-baru ini. PAS berharap, dengan melaga-lagakan para pemimpin UMNO setempat dan penyokong-penyokong mereka, PAS akan dapat mengaut kelebihan, sama ada melalui undi pihak lawan atau penyokong-penyokong tidak keluar mengundi, sekaligus mengecilkan margin pemerolehan undi calon UMNO-BN.

Beberapa isu yang membabitkan kelemahan PAS di Sungai Limau terutama sekali yang melibatkan KALIMAH ALLAH selain pertembungan kuasa antara tiga fraksi berbeza pendapat dalam PAS yang sedang bercokah antara satu sama lain sekarang, sedang melemahkan PAS.

Tiga kumpulan berbeza itu ialah, kumpulan yang mahukan salah seorang anak Allahyarham Tan Sri Azizan menjadi calon, manakala kumpulan kedua pula adalah kumpulan yang akur dengan sebarang keputusan pimpinan pusat. Kumpulan ketiga pula adalah kumpulan yang kecewa dengan PAS.

PAS sendiri pun beranggapan peluang mereka hanya 50-50 berdasarkan rekod khidmat di Sungai Limau.

Secara lebih tepat lagi, di kalangan PAS pertembungan berlaku melibatkan AZAM SAMAD VS MUZAINI AZIZAN VS MUAZ OSMAN.

Mohd Nasir @ Che Pi bin Osman merupakan AJK Kawasan yang begitu berpengaruh dan juga merupakan abang kepada Muaz. Mohd Nasir mahukan adiknya menjadi calon. Muaz pula bekerja sama tempat dengan Azam.

Golongan pertama dan golongan ketiga melihat, kejayaan mencalonkan Azam menandakan bermulanya proses PENGHAPUSAN ULAMA dalam PAS Kedah dan digantikan dengan PENYEMBAH-PENYEMBAH ANWAR IBRAHIM yang berbaju dan berbadan PAS tetapi berjiwa liar serta sanggup berkompromi apa-apa sahaja termasuklah akidah seperti dalam kes isu KALIMAH ALLAH.

Justeru, tindakan jalan tengah iaitu melakukan provokasi di kalangan UMNO sendiri.

Calon UMNO-BN sekarang pernah kalah di tangan Dato' Suhaimi ketika merebut jawatan Ketua Pemuda Bahagian lebih kurang 20 tahun lalu. Dato' Suhaimi pula disebut-sebut akan menjadi calon DUN Sungai Limau sebelum akhirnya yang dicalonkan adalah Dr. Ahmad Sohaimi Mohd Lazim. Jadi, daripada para penyokong PAS kecoh dan pecah belah kerana pertembungan tiga fraksi tersebut, Unit Perang Gerak Saraf yang diketuai Abdul Isa Ismail perlu terlebih dahulu menghuru-harakan UMNO.

02 di padang serai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di padang serai - Google Blog Search


Kemalangan Maut <b>Di</b> Jalan Sungai Karangan Ke <b>Padang Serai</b> <b>...</b>

Posted: 05 Mar 2014 11:59 PM PST

Laman Ping.Busuk dibangunkan dan diaturcara oleh pengaturcara kami tersendiri. Sebarang kesulitan, diharap anda dapat menghubungi kami melalui email busuk.org[at]gmail ataupun melalui laman fb kami.

Online user : 3,917
Widget Aktif : 3,667
Banner Aktif : 5,110

Domain Dibenarkan: 8,777
Jumlah Artikel : 553,143

02 di pokok sena - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di pokok sena - Google Blog Search


30 Pelajar dan 2 Guru SMK Jabi <b>Pokok Sena</b> diserang histeria <b>...</b>

Posted: 30 Jan 2014 07:12 AM PST

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

30 Pelajar dan 2 Guru SMK Jabi Pokok Sena diserang histeria

 

Ketika program sekolah berjalan seperti biasa satu kejadian histeria berlaku di Sekolah Menengah Kebangsaan Jabi, Poko Sena.

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved