Sabtu, 5 Mei 2012

02 di kulim - Google Blog Search

02 di kulim - Google Blog Search


THE DUKE&#39;S BLOG: TERLALU KAYA..!!! MAHLIGAI ISTANA <b>DI</b> <b>...</b>

Posted: 19 Apr 2012 05:40 AM PDT

Agak-agak ni rumah sapa? Okay..saya bagi clues...
Tuan istana ni bekas pemimpin UMNO Kulim. Dia dulu orang kuat Anwar dan Pak Lah. Dia baru dapat kontrak ratusan juta dari anak syarikat Kerajaan Pakatan Haram Negeri Selangor. Khabarnya hasil bantuan dari Anwar Berahim...
Tuan istana ni suka pakai bow tie. Dia ni memang itam warna kulitnya. Dah la itammm..dia sapu pulak bedak botol Kutikura tu banyak-banyak...sampai naik kelabu mukanya. Dah tu rambutnya kaler merah pulak tuuu..! Err..dengar kata rambut palsu...betoi ka? Heh!
Dah dapat teka sapa? Heheheheeeee....jangan marah nooo... Saya bagi clues sahaja....Muahahahaa..!!!

~SYAFIQ MAULA~: Gempa Bumi Dirasai <b>Di Kulim</b>, Kedah

Posted: 11 Apr 2012 03:29 AM PDT


Pada Jam 4.45 – 4.50 petang ini, sebuah gegaran berlaku yang mengejutkan satu bandar Kulim. Bukan sahaja pelajar Politeknik Kulim (PTSB), malah orang ramai yang berada di Kulim Landmark Center yang lebih dikenali dengan gelaran Giant turun merasa tempiasnya.
Orang ramai dikehendaki berkumpul di luar banggunan dan dikehendaki mengosongkan banggunan tersebut dalam masa yang singkat.
Kulim Landmark Center dikosongkan hampir 40 minit dan selepas melakukan beberapa pemeriksaan oleh pegawai yang bertugas, orang ramai dibenarkan kembali untuk memasuki banggunan tersebut.

Gegaran juga turut dirasai pada banggunan The Store Kulim namun ianya disahkan selamat dan tiada apa-apa yang perlu dirisaukan.

Di Politeknik Kulim pula, gegaran dirasai oleh semua pelajar asrama yang berada didalam bilik masing-masing. Gegearan dapat dirasai oleh pelajar yang ketika itu sedang tidur yang terbangun dan pening akan akibat gegaran tersebut. Pelajar lelaki dan perempuan gegas keluar daripada bilik dan berkumpul di Dataran Asrama bagi mengelakkan perkara yang tidak diingini berlaku.


Menurut Buletin TV3 pada sebelah petang mengatakan bahawa gegaran tersebut adalah dari amaran "tsunami" di Acheh dan ianya berukuran 8.9 skala Ritcher. Walaubagaimanapun, orang ramai mestilah sentiasa berwaspada dan elakkan dari mengunjungi kawasan persisiran pantai bagi mengelakkan perkara yang tidak diingini berlaku.

                                                                                                                Berita dari : SYAFIQ MAULA

Tiada ulasan:

Catat Komen