Khamis, 9 Ogos 2012

02 di lunas kedah - Google Blog Search

02 di lunas kedah - Google Blog Search


MIC Sokong Kajian BN Tawan Semula <b>Kedah</b> | MyNewsHub

Posted: 27 Jul 2012 02:51 AM PDT

PADANG SERAI – MIC Kedah menyokong hasil kajian bahawa Barisan Nasional (BN) mempunyai peluang cerah untuk menawan semula Kedah dan Selangor pada pilihan raya umum akan datang.

Pengerusinya, S. Ananthan berkata pihaknya turut mendapati pengundi India kini khususnya di kawasan yang terdapat ramai masyarakat India seperti di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Lunas dan Bukit Selambau beralih menyokong BN.

"Berlaku pendirian lebih positif di kalangan pengundi yang semakin condong menyokong BN," katanya kepada Bernama. Belau diminta mengulas kenyataan Pengerusi Pusat Kajian Sosial, Pembangunan dan Persekitaran, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Dr Fuad Mohd Jali bahawaBN dilihat mempunyai peluang yang cerah untuk memenangi pilihan raya umum ke-13 termasuk menawan semula sekurang-kurangnya Selangor dan Kedah.

Kajian itu didapati hasil temubual pihaknya dengan 1,400 responden di Kedah dan Selangor dari Mac hingga Mei lalu.

Ananthan yang juga Penyelaras BN DUN Lunas berkata misalnya di Pusat Khidmat DUN tersebut, semakin ramai masyarakat India yang mengunjungi pusat itu. "Pusat berkenaan yang diwujudkan sebaik BN tewas di DUN Lunas pada 2008, kini menjadi tempat mengadu dan memohon bantuan. "Lebih-lebih lagi selepas Adun Lunas, Mohammad Radzhi Salleh bertindak keluar dari Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan menjadi Adun Bebas sejak 2009.

"Begitu juga dengan Anggota Parlimen Padang Serai, N. Gobalakrishnan yang bertindak keluar PKR dan menjadi Anggota Parlimen Bebas pada 2011.

"Sebilangan besar daripada masyarakat India di situ hilang tempat bergantung. Setiap bulan beratus orang datang untuk mendapat pelbagai kemudahan, nasihat dan bantuan yang pihaknya tidak pernah pun menolak tetapi sedia mendengar masalah mereka," kata Ananthan. -BERNAMA

Iklan Teks:

Berita Berkaitan:

No Rakyat's Left Behind Under BN

MB : Apa Kurangnya Azizan Dengan Nik Aziz?

SU Agung BN Berjaya Batal Saman RM218 Juta

Tiada Sekolah Tamil Di Kedah Yang Akan Ditutup

Kehadiran KITA di Sabah Tak Jejas BN - Lajim

TheWhistleBlower711 Perangkap Ciptaan BN

BN Yakin Menang 23 Kerusi DUN Di Kelantan

BN Rangka Strategi Rampas Kembali Pulau Pinang

BN Sudah Tunaikan Semua Janji Dalam Belanjawan

"Saya Tak Berminat...", Kata Mukhriz Mahathir

PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

JELAJAH AMK <b>KEDAH</b> SEMPENA BULAN RAMADHAN

Posted: 05 Aug 2012 09:30 AM PDT

Pada 4 hb OGOS 2012 AMK KEDAH telah mengadakn jelajah ke PARLIMEN SIK,PDG SERAI dan BALING sempena bulan RAMADHAN,ia bertujuan menyampaikn sumbangan kepda fakir miskin sempena bulan puasa.Jelajah bermula di PARLIMEN SIK dan berakhir di kawasan PARLIMEN BALING.Kedua2 kawasan PARLIMEN ini kebetuln bersebelahan menyebabkan progrm tersebut berjalan lancar tanpa sebarang masalah.

Setelah selesai menyampaikn sumbangan kepada fakir miskin,AMK KEDAH terus bergerak ke PARLIMEN PADANG SERAI bagi menjayakan program EDARAN BUBUR LAMBOK di dalam kawasan DUN LUNAS.Di akhir program AMK KEDAH berbuka puasa di MASJID TAMAN SELASIH yang terletak di dalam PARLIMEN PADANG SERAI.

Jutaan terima kasih kepada EXCO2 AMK KEDAH yang hadir di dalam program tersebut....

Ahmad Bashah: Kajian MPN telus, tidak berat sebelah | Free <b>...</b>

Posted: 27 Jul 2012 08:41 AM PDT

Pembentangan hasil kajian oleh beberapa universiti mengenai peluang BN merampas kembali negeri-negeri dikuasai pembangkang pada pilihan raya umum (PRU) ke-13 tidak patut dipersoal kerana ia benar dan tidak berat sebelah.

Pengerusi BN Kedah, Datuk Paduka Ahmad Bashah Md Hanipah berkata kajian itu, yang dibentangkan Rabu lepas bertajuk 'Prestasi dan Potensi BN di Empat Negeri: Siapa Jadi Pilihan', adalah berdasarkan suara rakyat dan bukan suara BN.

Katanya, apa yang dilakukan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mendapat kepercayaan rakyat yang mahukan sebuah kerajaan yang menjamin kesejahteraan mereka.

"Ini satu kajian baik dan menggambarkan pembaharuan yang dibawa perdana menteri memberi kesan di hati rakyat terutama di empat negeri pembangkang.

"Gambaran ini menunjukkan perubahan pemikiran dan kehendak rakyat terhadap Umno dan BN," kata Ahmad Bashah kepada pemberita selepas merasmikan seminar motivasi pelajar Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan Tamil (SRJKT) di Alor Setar hari ini.

Menyentuh Menteri Besar Kedah Datuk Seri Azizan Abdul Razak yang mempersoal tindakan Majlis Profesor Negara (MPN) menerajui kajian isu PRU, Ahmad Bashah berkata ia membuktikan kerajaan Pakatan Rakyat merasa tergugat.

Katanya, Azizan mempersoal tindakan MPN kerana mahu mendapat kembali sokongan rakyat negeri ini terhadap PAS yang kini dihantui beberapa isu yang gagal diselesaikan.

Ahmad Bashah yang juga ADUN Bakar Bata berkata rakyat telah menilai dari pelbagai sudut dan mereka mahu sebuah kerajaan yang benar-benar memperjuang hak rakyat dan bukan hanya cakap kosong.

Rabu lepas, tiga universiti – Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Universiti Utara Malaysia (UUM) dan Univerisiti Islam Malaysia (UIAM) mendedahkan hasil kajian pada sesi pembentangannya yang bertajuk, 'Prestasi dan Potensi BN di Empat Negeri: Siapa Jadi Pilihan anjuran Kluster Politik, Keselamatan dan Hal Ehwal Antarabangsa MPN di ibu negara.

Kesimpulan kajian itu menunjukkan BN mempunyai peluang cerah untuk memenangi PRU ke-13 termasuk menawan semula Selangor dan Kedah.

Sementara itu, MIC Kedah pula menyokong hasil kajian bahawa Barisan Nasional (BN) mempunyai peluang cerah untuk menawan semula Kedah dan Selangor pada pilihan raya umum akan datang.

Pengerusinya, S. Ananthan berkata pihaknya turut mendapati pengundi India kini khususnya di kawasan yang terdapat ramai masyarakat India seperti di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Lunas dan Bukit Selambau beralih menyokong BN.

"Berlaku pendirian lebih positif di kalangan pengundi yang semakin condong menyokong BN," katanya kepada Bernama.

Belau diminta mengulas kenyataan Pengerusi Pusat Kajian Sosial, Pembangunan dan Persekitaran UKM, Dr Fuad Mohd Jali bahawa BN dilihat mempunyai peluang yang cerah untuk memenangi pilihan raya umum ke-13 termasuk menawan semula sekurang-kurangnya Selangor dan Kedah.

Kajian itu didapati hasil temubual pihaknya dengan 1,400 responden di Kedah dan Selangor dari Mac hingga Mei lalu.

Ananthan yang juga Penyelaras BN DUN Lunas berkata misalnya di Pusat Khidmat DUN tersebut, semakin ramai masyarakat India yang mengunjungi pusat itu.

"Pusat berkenaan yang diwujudkan sebaik BN tewas di DUN Lunas pada 2008, kini menjadi tempat mengadu dan memohon bantuan.

"Lebih-lebih lagi selepas Adun Lunas, Mohammad Radzhi Salleh bertindak keluar dari Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan menjadi Adun Bebas sejak 2009.

"Begitu juga dengan anggota parlimen Padang Serai, N Gobalakrishnan yang bertindak keluar PKR dan menjadi Anggota Parlimen Bebas pada 2011.

"Sebilangan besar daripada masyarakat India di situ hilang tempat bergantung. Setiap bulan beratus orang datang untuk mendapat pelbagai kemudahan, nasihat dan bantuan yang pihaknya tidak pernah pun menolak tetapi sedia mendengar masalah mereka," kata Ananthan.

-Bernama

Short URL: http://www.freemalaysiakini2.com/?p=39935

Tiada ulasan:

Catat Komen