Sabtu, 10 November 2012

02 di sungai petani - Google Blog Search

02 di sungai petani - Google Blog Search


Kalimah "Jihad" berkumandang <b>di Sungai Petani</b> - Penerangan <b>...</b>

Posted: 14 Sep 2012 01:13 AM PDTSUNGAI PETANI: Kalimah-kalimah jihad tentunya sedang menggegar seluruh dunia lantaran kebiadaban musuh Islam kepada junjungan agung Nabi Muhammad SAW.
Episod terbaru penyiaran filem 'Innocence of Muslims" karya seorang Yahudi Amerika Syarikat ternyata mengulangi siri penghinaan terhadap Baginda Rasulullah SAW.
Tentunya tidak ada seincipun bumi umat Islam yang reda dengan sebarang bentuk sindiran, apatah lagi penghinaan jelas menerusi perbuatan sebagaimana digambarkan filem berkenaan.
Maka, bantahan dan kecaman dizahirkan umat Islam seluruh dunia adalah ekspresi kecintaan kepada Rasulullah sekaligus ketidakrelaan menerima perbuatan sedemikian dari terus berulang.
Sewajarnya, telah menjadi perkara maklum kepada setiap penghuni muka bumi bahawa penghinaan ke atas mana-mana agama dan tokohnya sekalipun adalah urusan yang wajib dihindari sama sekali.
Amerika Syarikat secara khusus perlu segera tampil memohon maaf dan mengambil tindakan kepada penerbitan berkenaan. Jika tidak, besar kemungkinan api kemarahan umat Islam upaya membakar negara Uncle Sam itu.
"Kami sedia berikan nyawa demi mempertahankan Rasulullah SAW!" demikian antara ungkapan jihad pada Himpunan Bantah Filem Hina Nabi di Masjid Padang Temusu, di sini 14 September.
Ia tentunya sebahagian dari jutaan laungan kesediaan umat Islam di seluruh dunia untuk melancarkan jihad bagi menghentikan penghinaan yang berlaku.
Himpunan aman kendalian Dewan Pemuda PAS Negeri Kedah itu disertai umat Islam dari pelbagai peringkat umur dan kaum termasuk warga Bangladesh dan Pakistan.
Bantahan diketuai Timbalan Ketua Pemuda PAS Kedah, Muhammad Sanusi Md Noor yang juga Setiausaha Politik Menteri Besar Kedah. Antara pimpinan yang hadir sama ialah Setiausaha Pemuda PAS Kedah, Ustaz Mohd Rosli Azmi; Ketua Penerangan Pemuda PAS Kedah, Ustaz Mohd Nasir Zakaria; Yang DiPertua PAS Kawasan Sungai Petani, Abdullah Jusoh dan Timbalan Pengerusi KeADILan Kedah, Ir Zamri Yusuf.

panass !! pkr akan kalah <b>di sungai petani</b> gara gara <b>...</b> - Medan Tempur

Posted: 17 Oct 2012 11:11 PM PDT

Lebih kurang 100 penduduk Taman Mutiara hari ini telah mengadakan satu himpunan menuntut pihak berkuasa tempatan, Majlis Pebandaran Sungai Petani (MPSPK) dan Ahli Parlimen Sungai Petani, Johari Abdul supaya menunaikan janji mereka untuk menyelesaikan isu pencawang telekomunikasi dengan secepat mungkin yang telah didirikan tanpa lesen kerana telah menganggu kesihatan penduduk berdekatan yang duduk berdekatan dengan pencawang berkenaan.

Pencawang tersebut di percayai milik syarikat Packet One Network (M) Sdn Bhd, telah di pasang di atas bangunan dua tingkat yang di sewa dari seorang peniaga kedai runcit Taman Mutiara tujuh bulan yang lalu.

Menurut wakil penduduk Taman Mutiara, Dr Lee Yean Wang dan Pengerusi Persatuan Kebajikan, Sosial Daerah Kuala Muda, Encik Makbul Ilahi, pencawang yang di pasang di atas bangunan dua tingkat tersebut yang sudah tujuh bulan beroperasi itu selalu menganggu kesihatan penduduk Taman Mutiara yang rumah berdekatan dengan pencawang tersebut.

Malahan melalui tinjauan yang di lakukan Pisau Kedah tempat berkenaan terdapat sebuah rumah yang menempatkan pusat penjagaan warga emas hanyalah 50 meter dari tempat pencawang yang di pasang.

Setelah selesai berhimpun, satu memorandum telah di serahkan wakil penduduk dan Pengerusi Persatuan Kebajikan, Sosial Daerah Kuala Muda kepada pihak berkuasa tempatan MPSPK dan memorundum itu telah di terima Ahli Majlis MPSPK yang mewakili Yang Di-Pertua MPSPK di bangunan MPSPK.

Memorundum tersebut mendesak supaya pihak berkuasa tempatan mengambil tindakan segera, meroboh menara telekomunikasi yang didirikan secara haram mengikut Notis runtuh (24jam) yang telah di keluarkan MPSPK pada 03 Julai lalu.Sambung baca kat SINI

Tiada ulasan:

Catat Komen