Khamis, 26 Disember 2013

02 di jitra - Google Blog Search

02 di jitra - Google Blog Search


Dinding Pasar Raya CMart <b>Di Jitra</b> Runtuh... (",) | BudakBotak.com ©

Posted: 08 Oct 2013 07:28 AM PDT

Dinding sebuah pusat membeli-belah di Kompleks Perindustrian Bandar Darul Aman di sini yang baru beroperasi Julai lepas runtuh hari ini. Ketika kejadian pada pukul 8.40 pagi, pusat beli-belah Borong C-Mart itu belum dibuka dan tiada kecederaan dilapor.

Pekerja penyelenggara pusat beli-belah itu berkata mereka masuk ke pusat beli-belah itu kira-kira pukul 8 pagi untuk membuka lampu dan pejabat. Mereka terdengar bunyi retakan sebelum nampak siling runtuh kira-kira lima meter dari tempat mereka berada.

Ketua Operasi Bomba dan Penyelamat Jitra Mohamad Darus berkata pihaknya menerima panggilan pada pukul 8.55 pagi dan mengerahkan 10 anggota untuk ke tempat kejadian.

Ketua Polis Daerah Kubang Pasu Supt Ibrahim Mohd Yusuf pula berkata polis menggerakkan lebih 20 anggota untuk mengawal kawasan itu bagi mengelak berlaku kecurian.


Dijemput TWEET @ SHARE @ LIKE jika bermanfaat

INFO! Bangunan Pasaraya CMart RUNTUH <b>di Jitra</b> <b>...</b> - Kedah Ke KL

Posted: 07 Oct 2013 11:24 PM PDT


Riuh rendah bila sebahagian besar dinding pasaraya yang baru beroperasi awal Ogos lalu di Bandar Darulaman Industri di sini, runtuh.

Kejadian dikatakan berlaku kira-kira jam 8.45 pagi Selasa itu bagaimanapun tidak menyebabkan sebarang kecederaan kerana premis terbabit ketika itu kosong dan hanya beroperasi jam 10 pagi.

Mengikut laporan awal, keruntuhan mungkin disebabkan batang konkrit yang dah mereput, kerana bangunan tersebut pernah terbengkalai lama sebelum ini.

Psst: ingat bangunan runtuh kat Terengganu lagi.. rupanya Kedah. he he..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan