Jumaat, 12 April 2013

02 di kulim - Google Blog Search

02 di kulim - Google Blog Search


PANASS!! Kisah Skandal Sebenar <b>di Kulim</b> Hi-Tech #TukarKedah <b>...</b>

Posted: 12 Apr 2013 02:17 AM PDT


Korang pernah dengar nama Kulim Hi-Tech tak? Kalau hangpa orang Kedah, aku rasa ramai yang tahu pasal kehebatan Kulim Hi-Tech ni... Kawasan perindustrian berteknologi tinggi di Kedah yang ditubuhkan Kerajaan BN Kedah dulu...

Baru-baru ni, PAS Kedah dok "gebang besaq" dalam buku "Sayangi Kedah Menipu Rakyat" dengan mengatakan Kulim Hi-Tech tu untung besar dan ramai pelabur masuk DISEBABKAN KEPIMPINAN PAS YANG "HEBAT"...heh!

Nak tahu cerita sebenar di sebalik "kehebatan" PAS Kedah tu? Meh sini aku cerita....

Amiruddin sebagai Exco Pelaburan selalu bagitau dalam ceramah dia bahawa PAS Kedah bawak ramai pelabur masuk ke Kulim Hi-Tech. Berbilion-bilion ringgit untung yang PAS Kedah bawak masukkkk... Betul ke?

Sebenarnya, 95% pelabur di Kulim Hi-Tech tu dibawa masuk oleh Kerajaan BN Kedah sebelum ini dan Kerajaan Pusat melalui MIDA. MIDA ni agensi tarik pelabur asing di bawah MITI...Datuk Mukhriz Mahathir adalah Timbalan Menteri MITI...

Kalau Amiruddin sebut dia bawak masuk pelaburan dari syarikat First Solar tu, maknanya dia bohong! Sebab syarikat tu dah ada kat Kulim Hi-Tech sejak tahun 2007 lagi. Di zaman BN. Syarikat tu adalah pelabur terbesar di Kulim Hi-Tech...

Jadi, Kulim Hi-Tech di bawah PAS Kedah memang hancur prestasinya. Presiden Kulim Hi-Tech yang dilantik PAS tu memang tak reti buat kerja. Bayangkan, teruknya prestasi Presiden tu sampai depa tulis dalam buku rekod Kulim Hi-Tech! Rekod buruk..!!!

Antara sebab lain Kulim Hi-Tech hampir semput ialah bila Presiden Kulim Hi-Tech yang tak reti buat apa pun tu lantik seorang kakitangan yang terbukti mempunyai penglibatan rasuah dan manipulasi wang. Tu diaaa... habis laaa... Perasuah pun depa ambik kerja di Kulim Hi-Tech...

Paling best ialah sikap dan perangai Presiden merangkap CEO Kulim Hi-Tech tu. Dia ni dikatakan suka kira "tile" lantai yang pecah, marah bila signboard senget, suka check bumbung, kira tapak kaki babi hutan, kira pokok kelapa sawit dan tangkap gambar tandas kotor di Kulim Hi-Tech!

Takdak kerja lain yang lebih mencabar kaaa??? Itu kerja Presiden merangkap CEO Kulim Hi-Tech yang bertaraf antarabangsa tu? PAS tak dak orang lain lagi ke yang layak untuk dilantik? Puiiii..!!!

Buku "Sayangi penipu rakyat Kedah" tu kata PAS Kedah berjaya bawak masuk berbilion ringgit pelaburan berbanding di zaman BN Kedah. Kuat sungguh depa menipu noooo...

Hangpa tau tak PAS Kedah ni menipu? Cuba tengok kat bawah ni...Yang ni tak tipu punyaaa..!!!

Dah nampak penipuan PAS Kedah dalam sektor pelaburan di Kulim Hi-Tech? Heh! Apa PAS Kedah ingat orang-orang Kedah ni semuanya "buta" dan tak tau apa sebenarnya yang berlaku?

Agak-agak laaaa.... Orang Kedah dah lama maju di zaman BN laaaaa..."educated" kata orang putih. Bukan macam Mahfuz Omar yang eja "lunch" pun tak reti..!!! Mahfuz ajak orang makan tengahari di Twitter... tapi eja "launch"..!!! Kah! Kahh! Kaahhh!!! Tahap tu ke Naib Presiden PAS?

Nukilan dari Duke Of UMNO

02 di pokok sena - Google Blog Search

02 di pokok sena - Google Blog Search


UMNO Online - Orang Muda <b>Di Pokok Sena</b> Beri Sambutan Luar <b>...</b>

Posted: 06 Feb 2013 11:43 PM PST

Kategori Dari Bahagian

Orang Muda Di Pokok Sena Beri Sambutan Luar Dugaan Mohon BL1M

POKOK SENA, 7 Feb – Pelancaran program Bantuan Lesen 1Malaysia (BL1M) peringkat Parlimen Pokok Sena hari ini mendapat sambutan di luar dugaan apabila lebih 1,000 belia hadir untuk menyertai program itu.

Mereka tiba di Dataran Bunga Sena di sini sejak awal pagi untuk mendaftar di 10 kaunter yang disediakan Pemuda UMNO Pokok Sena bagi mendapat lesen motosikal Kelas B2 pada harga rendah RM199.

Ketua Pemuda UMNO Pokok Sena Harris Che Mat berkata berdasarkan sambutan hari ini pihaknya menjangka program itu akan disertai lebih 3,000 orang dari daerah berkenaan.

"Bagi memberi peluang lebih ramai mendapat kemudahan ini, saya akan membuka kaunter pendaftaran dari 9 pagi hingga 5 petang di rumah saya di Nombor 47, Taman Bunga Sena di sini, bermula esok sehingga 14 Feb ini," katanya.

Harris yang juga Penyelaras Dewan Undangan Negeri (DUN) kawasan Bukit Lada turut meminta pemohon membeli Wang Pos bernilai RM199 atas nama MyEasy Service Sdn Bhd bagi memudahkan pemprosesan permohonan mereka.

Katanya pemohon akan dihubungi syarikat itu dalam tempoh dua minggu bagi menduduki ujian statik dan komputer.

Perdana Menteri  Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak melancarkan BL1M pada Himpunan Orang Muda Kedah di Stadium Sultan Abdul Halim, Suka Menanti di Alor Setar pada 31 Jan lepas.

Di bawah program itu pemohon hanya perlu membayar RM199 bagi mendapatkan lesen B2, iaitu pengurangan separuh harga yang biasa dikenakan oleh pengusaha sekolah memandu.

Berita Bertarikh Pada 7 February 2013 3:43 PM

Tun_Telanai: DSAI <b>DI POKOK SENA</b>, KEDAH : TUN MAHATHIR <b>...</b>

Posted: 11 Feb 2013 01:04 AM PST

DOA SEMOGA ALLAH GAGALKAN PENIPUAN UMNO DALAM PRU-13

Ya Allah, Tuhan Semesta Alam. Yang menjadikan langit dan bumi serta menggerakkan awan. Kami hamba Mu yang lemah dan daeef sujud memohon kepada Mu. Sesungguhnya UMNO dan Barisan Nasional akan menipu dan berbohong dalam Pilihanraya Umum ke 13 kelak.

Ya Allah Ya tuhan kami, pohon kami semoga Kau menurunkan Bala Tentera Malaikat Mu dan mengagalkan segenap penipuan mereka ini, Ya Allah. Pastikan setiap penipuan mereka itu memakan diri mereka sendiri.

Ya Allah, ko turunkan Bala Mu pada setiap yang bertanggungjawab di atas penipuan2 ini samada mereka duduk di dalam Jabatan Pendaftaran Negara, Kementrian Pertahanan, Kementrian Dalam Negeri, Imigresen, SPR dan mana-mana lagi. Turunkan bala ke atas mereka sekiranya mereka terus menerus mahu menipu, Ya Allah.

Rakaman video ceramah Anwar Ibrahim <b>di Pokok Sena</b>: Sambutan <b>...</b>

Posted: 03 Feb 2013 07:07 AM PST

02 di changlun - Google Blog Search

02 di changlun - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di changlun</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Apr 2013 11:11 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di changlun</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Mar 2013 11:46 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Hutan Kedah Terus Musnah <b>JITRA</b>: Walaupun isu aktiviti

Posted: 24 Feb 2013 06:55 PM PST


Posted by Kamaluddin @ 阿列克斯 on 25 Feb 2013 / 0 Comment

Kesan pembalakan yang dilakukan di Hutan Simpan Kekal Bukit Perangin, Changlun di Kedah.

Kesan pembalakan yang dilakukan di Hutan Simpan Kekal Bukit Perangin, Changlun di Kedah.

JITRA: Walaupun isu aktiviti pembalakan secara meluas di Pedu dan Gunung Inas di Kedah banyak dilaporkan, namun didapati masih ada lagi bukit-bukit di negeri ini digondol bagi tujuan berkenaan.

Terbaru, didapati kawasan seluas kira-kira 180 padang bola sepak di Hutan Simpan Bukit Perangin dibersihkan untuk aktiviti pembalakan.

Kerajaan negeri pimpinan PASBantah Sekolah Agama Rakyat: PAS & PKR Memenuhi Ciri Bangkang Dari Longkang. Read more … » itu dilaporkan meluluskan aktiviti penggondolan hutan di kawasan berkenaan lebih sebulan yang lalu.

Konsesi itu dipercayai dianugerahkan kepada pegawai berpangkat tinggi dalam Perkhidmatan Awam Kedah (KCS) dan tanah di kawasan itu akan ditanam semula dengan tanaman getah.

Difahamkan juga bahawa kerajaan negeri turut meluluskan kawasan seluas kira-kira 963 saiz padang bola di kawasan yang sama untuk tujuan serupa.

Datuk Johari Baharum bersama penduduk setempat ketika meninjau dengan lebih dekat kesan pembalakan yang di lakukankan di Hutan Simpan Kekal Bukit Perangin, Changlun di Kedah.

Datuk Johari Baharum bersama penduduk setempat ketika meninjau dengan lebih dekat kesan pembalakan yang di lakukankan di Hutan Simpan Kekal Bukit Perangin, Changlun di Kedah.

Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Mohd Johari Baharom, yang melawat tapak berkenaan selepas dua hari dimaklumkan oleh penduduk tempatan terkejut melihat keadaan bukit yang digondolkan.

Mohd Johari yang juga Ahli Parlimen Kubang Pasu berkata, aktiviti pembalakan yang secara berlebihan dan berleluasa menyebabkan berlakunya pencemaran air di Sungai Kechik, Sungai Badak dan Sungai Wang Perah, yang digunakan oleh penduduk setempat.

Tiga sungai berkenaan mengalir ke Sungai Temin yang menyediakan bekalan air mentah kepada loji rawatan air Mukim Temin dan Jeragan.

"Hasil daripada aktiviti pembalakan ini juga menjejaskan aktiviti pertanian di Kubang Pasu, Temin, Hosba, Bukit Mertajam dan Malau, yang berada di bawah Lembaga Kemajuan Pertanian Muda (Mada)," katanya di sini, pada Sabtu.

Tambah beliau, walaupun aktiviti pembalakan tidak salah dari segi undang-undang, ia tidak seharusnya dilakukan sehingga menyebabkan kesan buruk kepada alam sekitar.

Selain itu Mohd Johari juga mempersoalkan sama ada kerajaan negeri melakukan Penilaian Impak Alam Sekitar (EIA) bagi tujuan pembersihan tanah di kawasan itu.

"Saya tidak fikir Jabatan Alam Sekitar akan memberi lampu hijau untuk pembalakan di kawasan itu.

"Walaupun ini bukan kawasan tadahan air, kerajaan mesti bertanggungjawab dan menjaga ekosistem," katanya.

Tambah Mohd Johari, beliau akan menulis surat kepada kerajaan negeri dengan segera bagi menghentikan aktiviti pembalakan di kawasan itu.

Malah beliau juga akan membangkitkan perkara itu kepada Kementerian Sumber Asli dan Jabatan Alam Sekitar.

Maybank baru dibuka <b>di Changlun</b> | Di Luar Lingkungan...

Posted: 09 Nov 2012 02:29 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Petang tadi saya meminjam kereta Afiq Khalid untuk ke Changlun (sesetengah mengeja 'Changloon') untuk urusan peribadi. Jalan-jalan lah saya pada hari ini kerana pada pagi tadi, saya menghantar abang Borhan dan ...

Perkampungan Sukan <b>di Changlun</b> | Telusuri Suri

Posted: 05 Dec 2012 06:02 PM PST

Salam Telusuri,

Mood temasya sukan yg berakhir hmpir 2 minggu lepas.. 

Kolej Matrikulasi Kedah di Changlun

Perjalanan almost 15 jam jugak lah.. 

hadoi penat badan akk.. 

hihik, da sindrom tut mungkin..

Perasaan berbaur antara penat ke hulu hilir,

boring dgn dikit kerenah,

kekadang di saat beginilah kita mampu kenal 

mana kawan mana tak berapa kawan.. 

dan macam2 lagi rasa la..

Besh.. antaranya
maybe saat shopping kt Padang Besar 

dlm perjalanan pulang kami..
hehe, beli baju couple utk kami jewk pun.. and kelambu moden tuh..
ala yang ala2 khemah tuh.. rm 25 King size.. superb la kan hrga..
Sementelah itu juga mood nak taip entry baru.. flyyy.. uols..
Ok,
Kini kembali..
ada 2-3 projek krusye yang da beres..
Dengarnya ada satu baby hat da terjual kat Pasar Panas tuh..
Hmm, memang ala2 suam kan..
hihik..
Biasalah area kampung kan..

BLOG KEDAH: 02 <b>di changlun</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Apr 2013 11:16 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

<b>Changlun</b> Berpotensi Jadi Hab Aeroangkasa Utara | MyNewsHub

Posted: 27 Mar 2013 01:37 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]LANGKAWI – Changlun di Kedah, yang telahpun menjadi pusat operasi bagi anak syarikat Boeing, Asian Composites Manufacturing Sdn Bhd (ACM), berpotensi menjadi hab utara bagi pembuatan aeroangkasa, kata ...

BLOG KEDAH: 02 <b>di changlun</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Apr 2013 11:19 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di changlun</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2013 11:07 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Mukhriz idam bina pusat aeroangkasa <b>di Changlun</b> | Berita Terkini <b>...</b>

Posted: 14 Oct 2012 09:10 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]"Di Changlun sudah ada sebuah syarikat, Asian Composites Manufacturing Sdn Bhd, yang mengeluarkan komponen kapal terbang Boeing dan kilang terbabit sudah beroperasi sejak 12 tahun lalu. Namun peluang itu tidak ...

02 di merbok - Google Blog Search

02 di merbok - Google Blog Search


Nurin Aina @Nurin_MS calon Wanita Muda Keadilan <b>di Merbok</b>

Posted: 07 Apr 2013 06:50 PM PDT


SUNGAI PETANI – Teka-teki siapa bakal calon PKR bagi kerusi Parlimen Merbok setelah penyandangnya, Datuk Rashid Din mengundur diri terjawab apabila Ketua Umum Pakatan Rakyat, Datuk Seri Anwar Ibrahim membuat pengumuman itu semalam.

Dalam pengumuman dibuat oleh Anwar di hadapan kira-kira 10,000 penyokong pada satu ceramah di Bandar Laguna Merbok, beliau berkata, Ketua Wanita PKR Cabang Sungai Petani, Nor Azrina@Nurin Aina Abdullah Surip telah dipilih sebagai calon kawasan itu.

Nor Azrina atau lebih mesra dengan panggilan Nurin Aina yang juga merupakan seorang Ahli Majlis Perbandaran Sungai Petani Kedah kini berusia 38 tahun.

Sebelum ini, kerusi itu dimenangi Datuk Rashid Din yang memperoleh 25,541 undi, menewaskan Datuk Tajul Urus Mat Zain dari Umno BN (22,443 undi).

Tahniah Nurin...teruskan perjuangan..lawan tetap lawan...

Anda boleh ikuti perkembangan aktivitinya melalui tweeter @Nurin_MS atau facebook Nurin Aina https://www.facebook.com/nurin.aina.1612

Nurin Aina pernah menjadi Exco AMK Malaysia, beliau juga pernah memegang jawatan Ketua AMK Johor, beliau juga merupakan Ketua Srikandi Malaysia sebelum jawatan itu disandang oleh Siti Aishah.

Kalau Takut Dipukul Badai...
Usah Berumah Di Tepi Pantai...

Din Sharpshooter
http://sharpshooterblogger.blogspot.com/

ahli parlimen <b>merbok</b> samseng, tumbuk naib ketua <b>...</b> - The Flying Kick

Posted: 12 Mar 2013 02:00 AM PDT

Ahli Parlimen Merbok, Rashid Din yang sebelum ini telah menyatakan bahawa Pakatan Rakyat tidak memerlukan undi masyarakat India, sekali lagi menimbulkan kontroversi dan kemarahan masyarakat setempat, khususnya masyarakat India. Ternyata, pengalaman lepas masih belum mampu mengajarnya.

Kejadian dilaporkan telah berlaku jam 9:45 malam pada 10 Mac lalu di bilik mesyuarat Pejabat Cabang PKR Merbok, Sungai Lalang, Sungai Petani melibatkan Ahli Parlimen Merbok itu dengan seorang Naib Ketua Wanita PKR Cabang Merbok. Naib Ketua Wanita PKR Cabang Merbok bernama Malika a/p Subramaniam tidak sahaja dipanggil HINDU PARIAH tetapi juga telah ditumbuk oleh Rashid Din.

Menurut sumber, kejadian berlaku semasa dalam sesi soal jawab. Tercetus pertengkaran dan perselisihan faham antara Malika dengan Rashid DIn. Malika tidak berpuas hati kerana enggan meminta maaf kepada Malika kerana beberapa isu selain gagal menjawab dan melayan semua usul yang dikemukakan. Rashid Din gagal mengawal perasaan, lantas cuba menumbuk muka Malika. Bagaimanapun, tumbukannya tersasar kerana Malika berjaya mengelak. Rashid Din bagaimanapun, cuba menumbuk lagi. Tumbukan kali kedua, masih tidak mengenai muka sebaliknya mengenai dada Malika, menyebabkan Malika terjatuh.
Apabila melihat Malika terjatuh, Rashid Din cuba menerkam tetapi ahli-ahli PKR yang lain di bilik mesyuarat tersebut, berjaya menangkap dan menghalang Rashid Din daripada terus mengerjakan Malika.
Pun begitu, Rashid Din terus menyeranah Malika sambil menggelarkan Malika sebagai HINDU PARIAH.

Mesyuarat tersebut kemudiannya dibatalkan. Malika sebaliknya membuat laporan polis pada jam 11:46 malam di Balai Polis Bedong... TERUSKAN BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM

Gambar Anwar Ceramah <b>Di Merbok</b>! - Kerabu Bersuara

Posted: 07 Apr 2013 02:00 PM PDT

http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/524645_357920147646394_558313785_n.jpg

Dato' Seri Anwar Ibrahim berucap di depan ribuan warga Merbok di Padang Bandar Laguna.

Artikel berkaitan POLITIK ,PRU13

02 di sik - Google Blog Search

02 di sik - Google Blog Search


Banjir & Balak <b>di Sik</b> - Free Malaysia Today

Posted: 17 Aug 2010 01:28 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Che-Uda 1 SIK,: Ahli Parlimen Sik, Che Uda Che Nik menyelar pemimpin-pemimpin Umno di negeri Kedah dan media-media pro mereka yang mempolitikkan kejadian banjir kilat di daerah Sik dan Baling, kelmarin.

02 di baling - Google Blog Search

02 di baling - Google Blog Search


Perang Berebut Nak Jadi Calon <b>Di</b> Kalangan Tiga Puak PAS <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 09 Apr 2013 07:56 PM PDT

Perang telah diisytiharkan. Selama ini, PAS Kedah cuba menafikan wujudnya perpecahan teruk dalam parti tersebut di Kedah. Sebaliknya sentiasa membayangkan dan menuduh, berita-berita tentang konflik, perseteruan serta pergaduhan dalam PAS Kedah hanyalah angkara FITNAH UMNO semata-mata.

Telah lama dinyatakan dan didedahkan bahawa kaum PARASIT dan IBLIS PAS Kedah akan menunjukkan belang serta tanduk mereka pada PRU13. Ketua mereka sudah tentulah Phahrolrazi Zawawi yang akan menjalankan misi membalas dendam terhadap Azizan Abdul Razak.

Bukan rahsia lagi, Phahrolrazi Zawawi telah menggerakkan jentera propaganda di Sungai Limau, memberikan dan mewujudkan tanggapan negatif terhadap Azizan Abdul Razak. Dendam Phahrolrazi terhadap Azizan apabila gagal menggulingkan Azizan semenjak pertengahan tahun lalu, akan direalisasikan dengan memastikan Azizan kalah dalam PRU13 di kubu kuatnya sendiri.

Phahrolrazi sudah pun melakukannya di Anak Bukit di mana Amiruddin Hamzah yang dilihat sebagai konco Azizan, menjadi ancaman terbesar kepada Phahrolrazi memandangkan nama Amiruddin Hamzah sudah berkali-kali disebut sebagai pengganti Azizan sebagai Menteri Besar Kedah dan Pesuruhjaya PAS Kedah sekiranya PAS berjaya mengekalkan kuasa dan Azizan turun dari kuasa.

Keengganan Phahrolrazi membenarkan jentera penerangan PAS Kuala Kedah membantu Amiruddin di Anak Bukit, merupakan sebahagian daripada niat jahatnya dalam menyusun strategi yang lebih berkesan untuk berhadapan dengan Azizan Abdul Razak.

Itu cerita KEPALA IBLIS DAN PARASIT PAS Kedah…

Di Baling, lain pula ceritanya.

page 5

Dilaporkan PAS Baling telah berpecah kepada tiga kem. Satu kem melibatkan Taib Azzamuddin. Satu lagi kem melibatkan Cikgu Johari dan satu lagi kem melibatkan calon baru PAS untuk Parlimen Baling, Najmi.

Taib Azzamuddin dikatakan sudah tidak layak lagi untuk bertanding dan menjadi calon buat PAS memandangkan dalam beberapa kes, Taib tidak menyokong peranan dan kehendak PARASIT dan IBLIS PAS terutama sekali dalam hal yang melibatkan KALIMAH ALLAH. Taib Azzamuddin juga sudah berulang-ulang kali menyatakan bahawa Anwar Ibrahim tidak layak menjadi Perdana Menteri Malaysia sekiranya Pakatan Rakyat berjaya menang dalam PRU13.

Namun alasan yang paling wajar diberikan agar Taib Azzamuddin dicampakkan dari pencalonan ialah, dia kerap sakit dan tidak sihat. Justeru, peluang perlu diberikan kepada muka baru.

Sebenarnya, bukan satu rahsia, kebanyakan cerita-cerita buruk tentang Taib Azzamuddin, datangnya daripada Cikgu Johari, ADUN Kupang yang sudah lama mahu merampas kedudukan Taib Azzamuddin di Baling. Taib Azzamuddin dilihat menjadi duri dalam daging dan menyekat peluang kepada Cikgu Johari untuk pergi lebih jauh dan lebih kaya dari yang duk ada sekarang.

Bagaimanapun, apabila PAS Pusat menamakan Najmi sebagai calon, para penyokong Taib dan Cikgu Johari boleh pula bergabung untuk melakukan protes. Mereka enggan menerima Najmi sebagai calon di Baling. Sebaliknya puak-puak Taib dan Cikgu Jo, memilih berhala masing-masing untuk dinobatkan sebagai calon.

Dan sekiranya, PAS Kedah dan PAS Pusat tetap berkeras untuk mengangkat Najmi sebagai calon PAS bagi Parlimen Baling, penyokong-penyokong Taib dan Cikgu Jo akan menaikkan bendera hitam sebagai protes.

Dengan kata lain, PAS akan kehilangan banyak undi kerana para penyokong Taib dan Cikgu Johari tidak akan memberikan undi kepada Najmi.

02 di langkawi - Google Blog Search

02 di langkawi - Google Blog Search


Serius! Waspada Beli Kereta Berdaftar <b>Di Langkawi</b> | Daxxstories

Posted: 23 Mar 2013 01:16 AM PDT

KUALA LUMPUR – Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM) menasihatkan orang ramai yang mahu memberi kenderaan yang didaftarkan di Langkawi atau Labuan supaya merujuk kepada jabatan itu terlebih dahulu.

JKDM melalui satu kenyataan media memberitahu, meskipun kenderaan terbabit boleh diperoleh dengan harga yang rendah tetapi orang ramai perlu berhati-hati untuk mengelak mereka daripada menjadi mangsa penipuan.

"JKDM sebelum ini mengesan sebanyak 368 kenderaan yang asalnya didaftarkan di Langkawi tetapi kemudian didaftarkan dengan menggunakan borang deklarasi adat tanpa palsu tanpa pembayaran duti kastam dan cukai.

"Sehingga kini JKDM telah menyita 76 kenderaan untuk siasatan lanjut dan sedang berusaha mengesan kenderaan selebihnya," kata kenyataan itu hari ini.

Sehubungan itu pemilik kenderaan yang berdaftar di Langkawi diminta menghubung JKDM Putrajaya untuk membuat pengesahan kesahihan borang deklarasi bagi pembayaran duti kastam dan cukai kenderaan itu.

JKDM dalam pada itu memberitahu mengesan 409 kenderaan yang berdaftar di Langkawi yang telah meninggalkan kawasan itu tetapi masih belum pulang ke Langkawi sedangkan kenderaan terbabit telah melebih tempoh kebenaran.

"JKDM akan turut menjejaki kenderaan ini dan menyitanya," kata kenyataan itu lagi.

Media pada 21 Mac lalu melaporkan beberapa pemilik kenderaan terperanjat apabila kereta yang dipandu mereka tiba-tiba ditahan dan disita oleh JKDM atas alasan tidak menjelaskan duti kereta.

Rata-rata mangsa mendakwa tidak mengetahui bahawa kereta yang dibeli itu sebenarnya dibawa dari Langkawi untuk dijual di ibu negara, memandangkan harga yang ditawarkan di pulau tersebut jauh lebih murah kerana bebas duti.

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/ss.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

02 di yan kedah - Google Blog Search

02 di yan kedah - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

02 di padang serai - Google Blog Search

02 di padang serai - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

02 di pendang - Google Blog Search

02 di pendang - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]