Isnin, 17 Februari 2014

02 di baling - Google Blog Search

02 di baling - Google Blog Search


K&#39;jaan P Pinang kecam <b>baling</b> letupan <b>di</b> balai polis - Harakah Daily

Posted: 08 Feb 2014 02:15 AM PST

BUKIT MERTAJAM: Kerajaan negeri Pulau Pinang mengecam tindakan pihak tidak bertanggungjawab yang membaling sejumlah bahan letupan dipercayai mercun hingga mengakibatkan kerosakan di sebahagian kawasan pintu masuk dan pos pengawal di Balai Polis Bukit Tengah di sini, awal pagi tadi.
    
Ketua Menteri Lim Guan Eng berkata tindakan itu dilihat sebagai cabaran  melampau pihak yang tidak bertanggungjawab.

"Saya yakin polis mempunyai mekanisme untuk menjalankan siasatan dengan  teliti dan memastikan pelakunya diberkas secepat mungkin. Saya difahamkan keadaan adalah terkawal serta tiada keresahan atau kesan lain," katanya kepada pemberita hari ini.
    
Terdahulu, beliau melawat dan mendengar taklimat ringkas daripada Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Pulau Pinang ACP Nasir Salleh mengenai insiden berkenaan.
    
Ketika kejadian 4.50 pagi itu, empat anggota polis sedang bertugas. Tiada yang cedera namun kerugian dianggarkan antara RM10,000 dan RM15,000.
    
Sementara itu, Nasir berkata polis akan meneliti kamera litar tertutup (CCTV) di beberapa premis berdekatan balai itu untuk mengenal pasti  suspek.
    
Beliau berkata kes itu disiasat mengikut Seksyen 5, Akta Bahan-bahan Hakisan dan Letupan.
    
Orang ramai yang mempunyai maklumat atau melihat kejadian itu diminta  menghubungi Ketua Bahagian Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Daerah Seberang Perai Tengah (SPT) DSP Aziz Ahmad 04-5382222 atau mana-mana balai polis berdekatan. - Bernama

Tiada ulasan:

Catat Ulasan