Isnin, 17 Februari 2014

02 di merbok - Google Blog Search

02 di merbok - Google Blog Search


Black 505′ <b>di</b> Padang <b>Merbok</b> - Perak Today

Posted: 21 Jun 2013 08:13 AM PDT

Polis menasihatkan orang ramai supaya tidak menyertai Himpunan 'Black 505′ yang dijadual diadakan di Padang Merbok dan beberapa lokasi sekitar ibu negara, esok.

Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Mohmad Salleh berkata pihaknya mendapat maklumat bahawa pihak penganjur mengarahkan semua peserta perhimpunan mencetuskan provokasi terhadap pihak berkuasa yang ditugas mengawal keadaan.

"Provokasi tersebut bertujuan untuk menimbulkan kemarahan pihak polis terhadap peserta-peserta perhimpunan yang boleh mencetuskan kekecohan di tempat-tempat tersebut," katanya dalam kenyataan di Kuala Lumpur, Jumaat.

Beliau berkata, penganjur juga dijangka akan mencetuskan huru-hara di sekitar Kuala Lumpur dengan tujuan untuk disebarkan ke seluruh dunia melalui medium komunikasi bagi menunjukkan kekerasan pihak berkuasa.

Mohmad turut menegaskan bahawa perhimpunan tersebut menyalahi undang-undang kerana ia bercanggah dengan Akta Perhimpunan Aman 2012.

Katanya, pihak polis tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan tegas ke atas mana-mana individu yang sengaja melanggar akta tersebut atau sebarang undang-undang yang termaktub dalam perlembagaan negara.

-BERNAMA

Tiada ulasan:

Catat Ulasan