Isnin, 19 Mei 2014

02 di kubang pasu - Google Blog Search

02 di kubang pasu - Google Blog Search


Kempen “Say No To Zina” diteruskan <b>di</b> SBPI <b>Kubang Pasu</b> » ISMA <b>...</b>

Posted: 18 Apr 2014 05:34 AM PDT

a2

BUKIT KAYU HITAM, 18 April – Program "Say No To Zina" anjuran I-Medik Kedah diteruskan penganjurannya di SBPI Kubang Pasu, di sini.

Program separuh hari melibatkan semua pelajar sekolah berprestasi tinggi ini dimulakan dengan ceramah tentang psikoseksualiti remaja oleh Dr. Tahirah Karim, aktivitis I-Medik yang juga Pegawai Kesihatan dari Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar.

a1

Program diteruskan dengan sesi forum. Dalam sesi ini, Yang Dipertua ISMA Alor Setar, Dr. Zulkifli Yusof bergandingan dengan Pengerusi I-Medik Kedah, Dr. Murizah Mohd Zain dan Ketua Wanita ISMA Alor Setar, Ustazah Siti Rahmah Rahmat sebagai panelis jemputan.

Topik gejala zina di kalangan remaja menjdi topik perbincangan dan dikupas dari pelbagai aspek agama, perubatan dan psikologi. Turut disentuh ialah perihal kecenderungan terhadap jantina sejenis yang mula dilihat norma biasa oleh sebahagian masyarakat dunia.

a3

Sesi forum dihabiskan dengan pelbagai soalan diajukan oleh para pelajar.

Tanah pertanian <b>di kubang pasu</b> kedah : Spesel.com

Posted: 08 May 2014 11:00 AM PDT

Freehold Agricultural Land for sale for RM 300 000 at Kubang Pasu, Kedah. Size: 3.1 Acres.

BLOG KEDAH: 02 <b>di kubang pasu</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Mar 2014 01:36 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

5 Jawatan Kosong Majlis Daerah <b>Kubang Pasu</b> Bulan Mac 2014

Posted: 06 Mar 2014 12:00 AM PST

Jawatan Kosong Majlis Daerah Kubang Pasu Mac 2014.

Tarikh tutup: 06 Mac 2014.

Pada tahun 1989, Daerah Kubang Pasu, Majlis pihak berkuasa tempatan telah mengubah namanya kepada Majlis Daerah Kubang Pasu yang telah diluluskan di bawah Section3, THE Akta Kerajaan Tempatan 1976 (Akta 171). Daerah Kubang Pasu terletak ke atas Utara Negeri Kedah Darul Aman. Ia adalah sempadan dengan negara Thailand di utara, Daerah Padang Terap di bahagian Timur, Daerah Alor Setar Selatan dan Negeri Perlis Indera Kayangan dan Selat Melaka di Barat. Lebar Daerah Kubang Pasu terletak kira-kira 94,596 hektar (945.971 km persegi). Hampir semua Tanah Daerah Kubang Pasu mempunyai permukaan yang rata dengan sedikit berbukit kawasan di Timur. Kira-kira 35%; (33,773 hektar) tanah di Daerah Kubang Pasu yang berada di bawah kawasan MADA, manakala 65%; (60,824 hektar) terletak di luar kawasan MADA. Terdapat 21 kawasan di Daerah Kubang Pasu.


Permohonan-permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan serta berumur 18 tahun keatas. Keutamaan diberi kepada anak tempatan Negeri Kedah yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan berikut di dalam pentadbiran Majlis Daerah Kubang Pasu:
02. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI) N17
03. PEMBANTU TADBIR (KEWANGAN) W17
04. PEMBANTU PENGUATKUASA N17
a) Calon yang berminat dan memenuhi syarat-syarat tersebut hendaklah menggunakan Borang MDKP Am 1 (dikenakan bayaran RM 5.00 sekeping) yang boleh didapati dengan mengemukakan sampul surat berukuran 11cm x 22cm yang beralamat sendiri dan bersetem atau datang sendiri di bahagian Pentadbiran Majlis Daerah Kubang Pasu, Komplek Pentadbiran Daerah Kubang Pasu, 06000 Jitra, Kedah Darul Aman.
b) Setiap permohonan hendaklah disertakan perkara-perkara berikut (salinan yang disahkan):
- Gambar berukuran passport
- Salinan Sijil Kelahiran
- Salinan Sijil Peperiksaan
- Lain-lain Sijil yang berkenaan
c) Permohonan hendaklah sampai di alamat seperti berikut:
Majlis Daerah Kubang Pasu
Komplek Pentadbiran Daerah Kubang Pasu
d) Iklan asal jawatan kosong Majlis Daerah Kubang Pasu di atas boleh dibaca melalui pautan di bawah:

----------------------

Tiada ulasan:

Catat Ulasan