ads

Isnin, 23 Julai 2012

02 di kodiang - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

02 di kodiang - Google Blog Search


Azrul 3R: PROGRAM 3R <b>DI</b> SK PUTAT, <b>KODIANG</b>, KEDAH

Posted: 28 Jun 2012 03:26 AM PDT

AKTIVITI KUTIPAN BARANGAN KITAR SEMULA DI SK PUTAT, KODIANG
SK Putat, Kodiang, Kedah sekolah terbaru yang terawal pada tahun 2012 yang menjalankan program 3R iaitu aktiviti kutipan barangan kitar semula yang dianjurkan oleh pihak Bahagian Kitar Semula dan Kesedaran Awam, Ibu Pejabat PPSPPA Negeri Kedah iaitu pada 2 Januari 2012. Kini, pihak sekolah berkenaan sekali lagi ingin menjalankan aktiviti tersebut pada 28 Jun 2012.
Kebetulan pada hari berkenaan pihak Syarikat Environment Idaman Sdn Bhd tidak dapat menyediakan perkhidmatan lori 3R untuk membantu program tersebut kerana terdapat masalah teknikal. Walaubagaimanapun, aktiviti kutipan tetap dijalankan seperti biasa dengan bantuan vendor pusat kitar semula. Antara wakil pihak PPSPPA yang terlibat termasuklah En Mohd Azrul Bin Azmi dan En Muhamad Sharifuddin Bin Ab Rahman. Kutipan keseluruhan pada hari tersebut ialah sebanyak 300 kg lebih bersamaan dengan hampir RM100.00. Dengan bantuan pihak guru-guru dan murid-murid, segala barangan kitar semula yang banyak dapat diturunkan daripada tingkat 3 sekolah, diasingkan mengikut jenis dan dikumpulkan sebelum ditimbang dengan sempurna.

Azrul 3R: PROGRAM 3R <b>DI KODIANG</b>, KEDAH

Posted: 24 May 2012 07:26 PM PDT

AKTIVITI KUTIPAN BARANGAN KITAR SEMULA DI SK TENGKU BENDAHARA, KODIANG, KEDAHPihak SK Tengku Bendahara, Kodiang akhirnya bersetuju untuk menjalankan program 3R bersama pihak PPSPPA Negeri Kedah dan Syarikat Environment Idaman Sdn Bhd setelah 6 bulan tidak terlibat dalam program ini. Oleh yang demikian, pada 10 Mei 2012, telah diadakan Program 3R iaitu pengumpulan, pengasingan dan penimbangan barangan kitar semula serta kutipan dan penjualan barangan tersebut di sekolah berkenaan. Pihak sekolah telah bekerjasama dalam menjayakan aktiviti tersebut. Dengan bantuan murid-murid sekolah dan wakil daripada Syarikat Environment Idaman Sdn Bhd, sebanyak lebih kurang RM 150.00 hasil jualan selepas kutipan lebih kurang 500 kg barangan kitar semula pada hari tersebut. 
Wakil daripada PPSPPA Negeri Kedah yang terlibat termasuklah Cik Intan Diana Bt. Abu Bakar, En. Norhazren Bin Latip @ AB. Latif daripada Pejabat Cawangan Kubang Pasu dan En. Mohd Azrul Bin Azmi.


0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved