Rabu, 14 November 2012

02 di kulim - Google Blog Search

02 di kulim - Google Blog Search


MPP Online: Isteri orang kantoi berasmara dalam van <b>di Kulim</b> <b>...</b>

Posted: 16 Oct 2012 08:11 PM PDT

Seorang wanita beranak enam berusia 36 tahun ditahan bersama pasangannya di dalam sebuah van pekerja yang diletakkan di tempat gelap dan dalam keadaan enjin dimatikan di belakang sebuah stesen minyak di kawasan Taman Selasih Zon Dua, Kulim Kedah, kira-kira jam 9 malam kelmarin.

Ketua Skim Rondaan Sukarela (SRS) Komuniti, Rizal Md Saad berkata, dia bersama anggota polis dan ahli SRS pergi ke tempat kejadian selepas menerima aduan penduduk.

Menurutnya, ketika pemeriksaan, polis mendapati pasangan lelaki yang bekerja sebagai pemandu van berusia 26 tahun dan masih bujang berbaring di kerusi pemandu, manakala pasangannya duduk di kerusi penumpang.

"Selain itu terdapat kesan lebam di leher pasangan perempuan, manakala tudungnya sudah dibuka. Pemeriksaan mendapati kedua-dua bukan mahram.

"Pasangan terbabit memberikan pelbagai alasan elak ditahan dan mereka dibawa ke Balai Polis Kulim untuk siasatan lanjut," katanya.

Kedua-dua pasangan itu kemudiannya diserahkan kepada pegawai penguat kuasa Pejabat Agama Islam Daerah Kulim (PADK) untuk tindakan lanjut.

Rizal berkata, sehingga hari ini, ramai pasangan kekasih yang menjadikan stesen minyak itu sebagai tempat melakukan perbuatan maksiat.

"Kami tidak akan berkompromi atau menanggung dosa mereka terlibat, sekiranya tidak mengambil tindakan terhadap mana-mana pasangan yang melakukan maksiat di kawasan taman perumahan kami.

"Saya menasihatkan mereka supaya jangan melakukan perbuatan terkutuk itu di sini dan mencemarkan imej penduduk Taman Selasih," katanya.

Beliau berkata, sekiranya mereka merasakan alam percintaan mereka itu tidak dapat dikawal lagi, beliau menasihatkan mereka agar segera bernikah.

"Dengan cara ini mereka dapat mencegah diri dari melakukan perbuatan mungkar," katanya.

di negeri kedah - Google Blog Search

di negeri kedah - Google Blog Search


Sembang Santai Mesra Belia Peringkat <b>Negeri Kedah</b> : Bahagian

Posted: 22 Oct 2012 01:58 PM PDT

DSC_0106

Destinasi terakhir program Sembang Santai Mesra Belia Negeri Kedah yang dihadiri Timbalan Ketua Setiausaha Kementerian Belia dan Sukan, Datuk Jamil Salleh, ialah di Kampung Tualang di Parlimen Pokok Sena di mana beliau disambut hangat pula oleh Ketua UMNO Bahagian, Datuk Ahmad Lebai Sudin dan lebih 80 orang penduduk kampung.

Kemeriahan jelas terasa di lokasi terakhir persinggahan Datuk Jamil ini apabila program berkenaan penuh dengan gelak tawa para belia dan para penduduk kampung yang bersantai sepetang hari bersama "orang kuat" KBS yang banyak menabur bakti kepada rakyat Malaysia itu.

Program di kampung itu diisi dengan aktiviti sukaneka yang disertai oleh lebih 70 orang belia dan penduduk kampung berkenaan dan antara acara menarik yang diadakan ialah pertandingan tarik tali, pertandingan karom dan lari dalam guni yang mencuit ramai hadirin yang hadir.

Menariknya, Datuk Jamil sempat diberi penghormatan untuk berganding bahu dengan seorang penduduk kampung Tualang untuk mencabar Datuk Ahmad Lebai Sudin dan pasangannya bermain karom.

Para penduduk kampung Tualang turut menghadiahkan Datuk Jamil sebotol madu tualang asli sebagai penghargaan kepada beliau atas komitmen yang diberikan olehnya melalui KBS kepada masyarakat disitu.

Lambaian terakhir Datuk Jamil kepada para penduduk kampung itu mengakhiri lawatan dua hari semalamnya di negeri Kedah sebelum meneruskan program seterusnya di negeri Perlis Indera Kayangan.

Meninggalkan seribu kenangan manis di Kedah, Datuk Jamil mampu tersenyum lebar mengenang kemesraan rakyat Kedah yang menyambut wakil KBS itu menabur bakti  dan sudah tentu kehadiran beliau bakal dirindui oleh seluruh rakyat di negeri Jelapang Padi itu…02 di kodiang - Google Blog Search

02 di kodiang - Google Blog Search


Azrul 3R: PROGRAM 3R <b>DI</b> SK PUTAT, <b>KODIANG</b>, KEDAH

Posted: 28 Jun 2012 03:26 AM PDT

AKTIVITI KUTIPAN BARANGAN KITAR SEMULA DI SK PUTAT, KODIANG
SK Putat, Kodiang, Kedah sekolah terbaru yang terawal pada tahun 2012 yang menjalankan program 3R iaitu aktiviti kutipan barangan kitar semula yang dianjurkan oleh pihak Bahagian Kitar Semula dan Kesedaran Awam, Ibu Pejabat PPSPPA Negeri Kedah iaitu pada 2 Januari 2012. Kini, pihak sekolah berkenaan sekali lagi ingin menjalankan aktiviti tersebut pada 28 Jun 2012.
Kebetulan pada hari berkenaan pihak Syarikat Environment Idaman Sdn Bhd tidak dapat menyediakan perkhidmatan lori 3R untuk membantu program tersebut kerana terdapat masalah teknikal. Walaubagaimanapun, aktiviti kutipan tetap dijalankan seperti biasa dengan bantuan vendor pusat kitar semula. Antara wakil pihak PPSPPA yang terlibat termasuklah En Mohd Azrul Bin Azmi dan En Muhamad Sharifuddin Bin Ab Rahman. Kutipan keseluruhan pada hari tersebut ialah sebanyak 300 kg lebih bersamaan dengan hampir RM100.00. Dengan bantuan pihak guru-guru dan murid-murid, segala barangan kitar semula yang banyak dapat diturunkan daripada tingkat 3 sekolah, diasingkan mengikut jenis dan dikumpulkan sebelum ditimbang dengan sempurna.

02 di sik - Google Blog Search

02 di sik - Google Blog Search


Rumah Kayu Terbakar <b>Di Sik</b> - PjO putrajaya-online

Posted: 25 Oct 2012 11:05 PM PDT

SIK - Sebuah rumah kayu di Kampung Kuala Temin, Mukim Jeneri dekat sini musnah dalam satu kebakaran awal Khamis.

Ketua Operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat Sik Pegawai Bomba Kanan I Hanapi Azizan berkata rumah berkenaan didiami Mahmud Man, 59, bersama isteri dan tiga anak sejak lebih 30 tahun lalu.

"Kami menerima panggilan kecemasan pada pukul 3.45 pagi dan memulakan operasi pada pukul 4.27 pagi. Sebanyak dua jentera dari Balai Bomba dan Penyelamat Sik dengan kekuatan 12 anggota, digerakkan ke lokasi kejadian.

"Kita turut mendapat bantuan dari Balai Bomba dan Penyelamat Yan dengan kekuatan enam anggota dan pasukan bomba sukarela Pekan Jeniang dengan kekuatan empat anggota. Operasi tamat pada pukul 5.13 pagi," kata beliau.

Katanya tiada kecederaan dilaporkan. - BERNAMA

02 di jerai kedah - Google Blog Search

02 di jerai kedah - Google Blog Search


jeraitv: <b>JERAI</b> : VIDEO PANAS !! ORANG KUAT PONDOK PAK YA <b>...</b>

Posted: 11 Nov 2012 09:28 PM PST


Bekas Ketua Pemuda PAS Kedah iaitu Haji Najib Fahmi Haji Yahya berkata beliau takut apa yang berlaku di Kedah dan juga belaku pada PAS Pusat yang sudah lari dari landasan sebenar. Haji Fahmi juga antara orang kuat Sekolah Pondok Pak Ya atau Madrasah Taufikiah Khairiah Al- Halimiah di Jerai, Kedah dan orang kuat PAS Jerai dan PAS Kedah.

Haji Fahmi telah dipecat dari PAS kerana beliau dikatakan kroni atau menyebelahi Datuk Seri Jamil Khir Baharom. Ikuti temubual Haji Fahmi tentang beliau dipecat dan apa yang berlaku pada PAS Kedah dan PAS Pusat.


PAS SURAH LARI DARI LANDASAN SEBENAR MENEGAKKAN ISLAM !! TOLAK PAS TOLAK AZIZAN !!!!

<b>kedah</b> : giatmara baikpulih 72 rumah <b>di</b> dun lunas - jeraitv

Posted: 10 Nov 2012 11:19 AM PST


KULIM: GiatMara Kedah mendapat kepercayaan untuk membaikpulih 72 rumah dalam 11 kampung di kawasan Dewan Undangan (DUN) Negeri Lunas bernilai hampir RM250,000.

Penyelaras DUN Lunas S. Ananthan berkata projek baik pulih itu telah diluluskan Kementerian Kemajuan Luarbandar dan Wilayah dan akan dilaksanakan mulai pertengahan bulan ini.

Bercakap kepada Bernama selepas mendengar taklimat berkaitan kerja baikpulih itu oleh Penyelaras GiatMara Kedah Khairul Amir Hashim di Dewan Orang Ramai Kampung Batu 8 di Padang Serai, dekat sini Rabu, beliau berkata kos bagi sebuah rumah ialah antara RM3,000 dan RM5,000.

Taklimat itu turut dihadiri 13 pengerusi Jawatankuasa Keselamatan dan Kemajuan Kampung Persekutuan (JKKKP) dalam DUN Lunas dan penerima bantuan program itu.

Sementara itu Khairul Amir berkata GiatMara Kedah telah membaikpulih lebih 100 rumah di seluruh negeri di bawah program Skim Pembangunan Kesedaran Rakyat (SPKR) tahun ini. BERNAMA