ads

Khamis, 31 Januari 2013

02 di pokok sena - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di pokok sena - Google Blog Search


Azrul 3R: PROGRAM 3R <b>DI</b> PASAR PAGI <b>POKOK SENA</b>

Posted: 09 Nov 2012 10:03 PM PST

AKTIVITI KEMPEN KESEDARAN AWAM DAN KITAR SEMULA DI PASAR PAGI POKOK SENA, KEDAH
Pada 10 November 2012, warga kerja Ibu Pejabat PPSPPA Alor Setar, Kedah terlibat dengan satu aktiviti kesedaran awam dan kempen amalan 3R iaitu kitar semula khususnya di sepanjang Pasar Pagi, Pokok Sena. Aktiviti yang dirancang oleh Ahli Majlis dan AJK kawasan berkenaan dilaksanakan dengan sempurna yang mana satu ucapan alu-aluan dan penerangan ringkas diberikan sebelum bermula. Kemudian, para peserta bersama-sama berjalan di sepanjang pasar pagi tersebut sambil memberikan risalah berkenaan dengan langkah atau kaedah pembuangan sampah yang betul dan berkesan supaya tidak berlaku kekotoran yang diakibatkan oleh pembuangan sampah merata-rata. Pihak warga PPSPPA yang diwakili oleh En Saiful Redzuan, Pegawai Penguatkuasa Alor Setar dan pembantu beliau, En Najid Sharani juga turun padang memberikan risalah berkaitan dengan kaedah tersebut serta penerangan ringkas kepada penjaja dan pengunjung pasar pagi. Penerangan dan risalah mengenai amalan kitar semula pula disampaikan oleh Pegawai 3R, En Mohd Azrul Bin Azmi. Selain itu, beg-beg plastik juga diberikan kepada penjaja dan para pengunjung pasar pagi tersebut untuk memudahkan mereka membuang sampah serta mengasingkan sisa pepejal. Hal ini akan mengurangkan kadar pembuangan sampah merata-rata.






Dengan kekerapan penganjuran kempen kaedah pembuangan sampah yang betul serta amalan kitar semula ini akan meningkatkan kesedaran awam di kalangan masyarakat serta mengurangkan pembuangan sampah di tempat-tempat awam secara berleluasa. Diharap kempen ini juga dapat meningkatkan kadar kitar semula di kalangan orang ramai yang mana kekurangan kadar pembuangan sampah akan memberi kesan peningkatan jangka hayat tapak pelupusan sampah yang semakin uzur. 

02 di kulim - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kulim - Google Blog Search


::ThE sTaNzA oF LiFe::: GFS <b>di Kulim</b>

Posted: 16 Jan 2013 02:22 AM PST

Assalamualaikum

Hai my sweeties!!

Kalau post sebelum ni,aku agak beremosi sikit,tapi post hari ni pasal lawatan dengan geng Environmental Health ke Kulim.Memang agak dekat dengan UiTM kami tapi tak kisah semua tu.Asal dapat keluar pi jalan-jalan.Hahaha

Kami kena pi Sedim untuk Gravity Feed System (GFS).Kat sini la tempat di mana keperluan air bersih disalurkan untuk penduduk kampung kat Sedim ni.Punca air ni kat atas bukit.Mesti la bersih kan.

*sori gambar banyak blurr..cilok pics dari kawan aku.Aku tertinggal kamera derr -_-" *



Lepas tu,kena daki bukit lagi.Serius la aku dah semput sekerat jalan -_-"




Tempat yang kami pi tu dipelihara dengan baik sebab air kat situ untuk kegunaan penduduk. Dah ditapis betul-betul,baru dialurkan ke rumah-rumah.Langkah utama yang perlu dibuat,mestilah kena masak dulu air tu. 

So sebab tu la kat sana,orang luaq tak boleh masuk.Takut water intake nanti tercemar. Jagalah alam sekitar kita ni baik-baik ye ^^,
Setakat tu ja aku boleh cerita pun.Sori gambar sikit.Nanti aku akan pastikan kamera tak tertinggal untuk lawatan akan datang. 

*dah la tertinggal kat rumah.tunggu balik rumah la jawabnya kalau nak amik kamera*

Esok,kami pi lawatan ke Ipoh,Perak pulak untuk ke Water Treatment Plant dan Jabatan Mineralogi. Sakan la kami ni.Untunglaa kos aku ni sebab kena banyak pi jalan-jalan :))

Sekian.. 

02 di merbok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di merbok - Google Blog Search


M a s A z i m a h: Tahun baru ku kini <b>di merbok</b> :)

Posted: 31 Dec 2012 06:46 AM PST

ini pertama kali buat entry tulis tajuk dulu baru tulis isi dia. tah pape kan tajuk? ni kalau sape2 baca, mesti kene bahan kan. walaupun dalam hati je. ohmaiiiii T_T

sambil menaip sambil makan m&m kawan bagi, perisa peanut. rasa dia macam makan coklat apetah tu yang dalam plastik kaler merah tu. lupa lah nama dia :( hahaha tapi takpaaa coklat ni pun orang belanja. mahaiii tau dak dia beli, ada harga kat plastik coklat tu. sedih tengok nya Y_Y

rasa kelakar sangat bila tulis ni. macam tah papeeee je. nak cakap apa pun taktau. nak sembang dengan orang, sini mana ada orang. oh lupa. ni dah malam. esok ada kelas pagi. nak kene iron baju, tapi tu kerja last-last sebelum tido. sebabtu bila iron baju, selalu tak perfect pun baju tu hilang kedutan. buat kerja sambil lewa je~ pernah aritu buat kerja apa tah sambil baring, pastu mama kata "cubalah buat kerja sambil duduk" hahahahha terasa taww kat situ. makan pun nak sambil baring jugak. mengada much kan?

ni nanti sebelum tidur nak tengok bimbi dan bonni lah. fon tengah cas. harap2 boleh tengok movie tu pastu baru tido. penat sangat lah harini. dengan tidur tak cukup nya. haiyaaaaaa

macam biasa lah, ni entry tahun lepas. kejap lagi kalau post lambat sikit je, dah jadi entry tahun depan. sekejap je masa berlalu. dah nak masuk tahun baru.

apa yang paling aku menyesal penah buat selama ni? taktahu lah. kalau nak kata pasal study, smua rasa nya okay. walaupun aku ni bengap lah jugak sikit. dengan slowww nye lagi lahmak haiii kawww haaa nasib baik last2 minit ada jugak effort nak belajar betul2. takut betul dengan sem 4 ni T_T nampaknya bukan honeymoon semester dah kali ni :( kene struggle lagi teruk dari sebelum ni. subjek yang belajar semua susah gilerr nak ingat. faham tu faham. tapi kalau dah keturunan makan kepala ikan kan, payah betul lah nak menghafal ni. hm takpa, kita cuba yang terbaik k? hehehe

hye semua orang~ rasa kelakar tak aku cerita macam tah pape niii. esok lusa kalau ada yang kata, i read ur blog. rasa kelakar nyeeeeeeee :p tadi pon ada yang kata dia baca apa tulis. ape lahhhh lawak sangat. sanggup nah kau baca semua ni :D aku pun taktau nak tulis semua ni untuk sapa baca. kalau gambar? ada banyaaaaak gambar. tapi takde masa nak bubuh watermark bagai. cemana nak upload kan. tengok lah nanti kalau ada permintaan baru lah bubuh. tu pun kene usahakan jugak tu. hahaha

ini kalau pakwe baca mesti kene gelak ni. buang tebiat aku meroyan sorang2 kat sini Y___Y
banyak sangat pulak emoticon sedih, nangis dekat sini. macam bosan kan? huhuhu entah lah. memang tengah bosan. ok, time to iron baju. *padahal pegi tengok bende lain*

selamat menyambut tahun baru masihi semua :)

di negeri kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri kedah - Google Blog Search


Info Mahligai Annur:: Universiti &#39;lima bintang&#39; <b>di Negeri Kedah</b>

Posted: 11 Dec 2012 06:57 PM PST

KUALA KETIL – Kampus Kolej Universiti Insaniah (KUIN) Kuala Ketil dijangka siap hujung tahun ini. Ianya akan menjadi universiti 'lima bintang' bagi rakyat Kedah apabila ianya siap nanti.

02 di baling - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di baling - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

02 di jitra - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di jitra - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

02 di sik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di sik - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

02 di jerai kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di jerai kedah - Google Blog Search


RESORT REGENCY GUNUNG <b>JERAI</b>, GURUN <b>...</b> - jom jalan-jalan...

Posted: 07 Jan 2013 02:12 AM PST

Sebelum ni saya ada post berkenaan Resort Regency Gunung Jerai :
http://haizanrunsah.blogspot.com/2012/02/resort-gunung-jerai-kedah-tenangmemang.html
Pengalaman pertama kali pergi tempat ni dulu, cuacanya memang sejuk ditambah dengan angin kencang.Pengalaman kedua ni, cuaca masih sejuk dan tiada angin kencang cuma kalau waktu malam, kabus memang sangat tebal. Syok tengok tiupan kabus tebal yang laju meluru masuk kafetaria ketika kami sedang minum malam
Saya akui, memang semakin cantik & mempersonakan Resort ni..Cuma satu masalah je...jalan masa naik gunung aritu memang agak merunsingkan sebab diaorang tengah baiki jalan yang masih runtuh...wuiiiiih...banyak beristighfar gak dibuatnya....
Kali ni kami berkesempatan mengunjungi Ladang Cendawan Shitake di puncak Gunung Jerai ni..Susah nak cari Ladang ni kat tempat lain di Malaysia ni...Harga sekilo pun sehingga RM 45. Ladang ni diuruskan oleh Dr Shirley bersama keluarganya atas nama syarikat AgroBio Future.Kami diberi taklimat dan dibawa melawat proses pembuatan cendawan shitake yang nampaknya macam mudah tapi merumitkan.Bagusnya cendawan shiitake ni ialah boleh beri sistem imun untuk menentang penyakit seperti kanser paru-paru, melawan bakteria, virus, toksin dan sel tumor...patutla harganya mahal....
  









































02 di langkawi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di langkawi - Google Blog Search


Selipar_Toilet: Kereta Sewa Murah <b>di Langkawi</b>

Posted: 16 Jan 2013 06:20 PM PST

Salam

Hari nie 1st day aku keje utk minggu nie setelah bersuka ria kat Langkawi.. Seronok giler g holiday. Nnt aku share pictures kat langkawi.. Ari nie xsempat nak upload pictures smua sbb bz gilos sbb cuti laa kann hihi

Yang syok g langkawi nie mak2 laa..mak aku borong periuk belanga bkn main lg.. siap beli beg kosong lagi nak angkut brg2 dia..aku borong ape aje coklat jer..!!

Entry nie aku just nak bg info kalo siapa2 nak g langkawi. Kalo g sana kena sewa kete so aku nak share kat korang kereta sewa yg aku sewa kat langkawi. Aku ambik Honda City 3hari dia bg RM300 pastu adjust punye adjust dia bg RM250 jer!! hahahahahaha *mak suka nyahh*. Kereta dia mmg mmuaskan!

Nie no telepon abg tu.. 012-4700522

Website dia aku xingt la ape! hahahaha try la call dia then tnye kalo bminat..

02 di padang serai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di padang serai - Google Blog Search


UMNO <b>PADANG SERAI</b> KELUARGA DAIF | Portal UMNO Kedah

Posted: 17 Jan 2013 03:02 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Namun, selepas menjalani pembedahan di Hospital Kulim, keadaan saya tidak pulih dan terlantar sehingga sekarang," katanya ketika dikunjungi oleh Setiausaha UMNO Bahagian Padang Serai, Ahmad Zubib Saad di sini ...

Rabu, 30 Januari 2013

02 di sungai petani - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di sungai petani - Google Blog Search


Pergaduhan <b>di Sungai Petani</b> | DiSiniBermula

Posted: 18 Dec 2012 08:43 AM PST

Info terbaru dan terkini!
Kejadian pergaduhan teruk antara golongan Pelampau India daripada Geng 35 dengan orang Melayu Islam di Sungai Petani. Khabarnya Geng 35 telah mengugut untuk membakar masjid dan surau. Beberap aanggota polis Melayu telah dibelasah oleh anggota Geng 35. Perintah darurat telah dikeluarkan oleh Polis dan FRU di kawasan tersebut. Mohon bersatu! Umat Islam digesa jangan bertindak terburu-buru, dan mengikut arahan polis agar peristiwa buruk tidak berlaku.
cerita daripada saksi….
Sebarang pertanyaan,maklumat atau pengesahan maklumat berkaitan
kes serangan kongsi gelap india 35 melakukan serangan perkauman
di sekitar Sungai Petani,Kedah terhadap kaum melayu & ancaman
serangan terhadap surau & masjid-masjid,sila hubungi Bilik
Gerakan IPD Kuala Muda 03-4299222 atau Balai Polis Sg.Petani 03-
4222222..Jangan buat sebarang kesimpulan melulu atau mendengar
khabar angin.Kekalkan perpaduan antara kaum.
 
*UPDATE*
Maklumat terbaru!!! Keadaan sudah pulih seperti sedia kala. Di harap semua bertenang. 
Untuk teknik mengatasi ejakulasi pramatang yang lebih 'advance' download ebook bagaimana untuk bertahan lama dalam hubungan seks  bersama isteri Percuma sahaja.

di negeri kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri kedah - Google Blog Search


kerajaan <b>negeri kedah</b> naikkan cukai tanah <b>di</b> <b>...</b> - The Flying Kick

Posted: 07 Jan 2013 05:02 PM PST


Punyalah kemaruk untuk dikenali sebagai pentadbir yang baik dan hebat sehingga mampu meningkatkan pendapatan negeri, PAS Kedah menyusun langkah yang lebih berstrategi dan lebih cekap. Strategi yang dimaksudkan, bukannya mencari sumber pendapatan yang baru, atau membolehkan rakyat Kedah mempunyai lebihan wang untuk dibelanjakan bagi merangsang pertumbuhan ekonomi, sebaliknya meningkatkan cukai tanah yang akan menyebabkan ramai rakyat Kedah berhadapan dengan risiko kehilangan tanah yang mereka duduki, usahakan dan miliki semenjak zaman berzaman.

PAS Kedah sangat cekap dalam bab-bab mencerut kesusahan rakyat. Walaupun ketika mengambil Kedah dari tangan UMNO-BN pada PRU12 lalu PAS telah diberikan prasarana yang terbaik untuk memacu pertumbuhan ekonomi, namun PAS yang selama ini cukup terkenal dengan derma tabung milo mereka, mengambil jalan mudah untuk bermegah-megah.

Pendapatan negeri dijanakan menerusi kerosakan alam sekitar yang amat teruk. Industri utama Kedah adalah pembalakan. Manakala bidang industri dan pembuatan yang suatu ketika pernah menjadi nadi ekonomi Kedah selain memberikan peluang pekerjaan kepada ratusan ribu rakyat Kedah, penduduk di utara Perak, Pulau Pinang dan Perlis, tidak dipedulikan langsung. Kalau ada pun, hanyalah berita-berita yang melibatkan penglibatan entiti-entiti Kerajaan Pusat seperti MITI dan MIDA, manakala Kerajaan Negeri Kedah pula, sekadar berlakon untuk mengambil nama dan kredit sahaja.

Keputusan Kerajaan Negeri Kedah menaikkan cukai tanah setinggi yang mungkin di Pulau Langkawi, Alor Star dan Bandar Baharu, memberi kesan kepada ratusan rakyat dan penduduk Kedah. Pada masa yang sama, kenaikan cukai tanah tersebut juga akan memberi kesan... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM

02 di sik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di sik - Google Blog Search


My Kerjaya Online: Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Daerah <b>Sik</b>

Posted: 08 Jan 2013 05:02 PM PST

Kekosongan di Majlis Daerah Sik
Tarikh Tutup: 17 Januari 2013

02 di jerai kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di jerai kedah - Google Blog Search


Menuju Puncak Gunung <b>Jerai Kedah</b> | Wisata Malaysia

Posted: 29 Jan 2013 05:59 PM PST

Bagi Anda yang suka berpetualang maka sudah tidak asing lagi dengan Puncak Gunung Jerai yang terkenal sampai ke seantero Kedah. Kawasan ini ialah tempat yang paling ideal untuk menjelajah supaya bisa mendekatkan diri dengan alam dan mengagumi ciptaan Tuhan. Pengunjung akan terasa sangat padat ketika menjelang akhir pekan.

Gunung Jerai ini merupakan dataran tinggi yang berada di kawasan Kuala Muda. Dataran ini memiliki ketinggian sampai 2.000-an meter diatas permukaan air laut. Waktu yang palign tepat untuk mengunjungi Gunung Jerai ini ialah ketika pagi dan sore hari. Dikala pagi, sebagian besar kawasan ini akan ditutupi dengan salju tebal sehingga pandangan menjadi terbatas. Namun karena itulah impresinya terasa begitu terasa. Kondisi sekitarnya yang masih alami dengan udara yang segar menjadikannya sebagai tempat yang sangat tepat menghindarkan diri dari segala rupa keramaian dan hiruk pikuk dunia.

Sebaiknya, sebelum kesini Anda harus membekali diri dengan sejumlah perbekalan dan persiapan yang matang baik fisik maupun non-fisik. Gunung Jerai memiliki kondisi cuaca yang ekstrem dan bisa berubah dalam waktu yang sangat pendek. Ketika matahari mulai merangkak naik maka kabut perlahan akan menghilang. Dengan begitu panorama keindahan alam yang terhampar didepan mata akan dapat terlihat dengan jelas. Pandangan Andapun akan terbuka dengan lanskap yang sanat indah. Di sini Anda tak perlu risau soal penginapan atau akomodasi karena sekalipun tidak berkemah masih banyak penginapan atau villa yang bisa disewa di sekitar gunung.

Jika Anda datang kesini dengan budget yang leluasa bisa mncoba menginap di The Regency Jerai Hills Resort. Sebuah resort mewah yang menawarakan pemandangan alam super indah dan menawan. Memang diperlukan biaya yang sedikit mahal untuk dapat menyewanya yakni sekitar RM240 atau Rp 720.000 permalamnya. Sedangkan tak jauh dari resort ini ada Sungai Teroi Recreational Park yang merupakan sebuah hutan rekreasi sekaligus tempat pembudidayaan tumbuhan. Dan tentu saja yang paling terkenal ialah budidaya anggrek. Sedangkan kalau masuk lebih dalam lagi Anda akan menemukan air terjun dengan air yang sangat jernih dan dingin.

Lokasi

Gunung Jerai berada di Yan, Kedah, Malaysia.

Klik disini untuk mengetahui kewisataan lainnya di Malaysia!

Selamat Berkunjung!

Selasa, 29 Januari 2013

02 di changlun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di changlun - Google Blog Search


JALAN, ORDER DAN MAKAN : GANI CHAR KUEW TEOW, <b>JITRA</b> <b>...</b>

Posted: 03 Jun 2012 05:37 AM PDT

Assalamualaikum ...
Woooot wooot ... apa nie dok cerita pasai makan lagi! Tak diet ke? Diet tetap diet ye ... semua siri J.O.M nie sebelum aku serius berdiet. Godek-godek folder lama dalam external hd, jumpa la gambar-gambar yang pernah aku janji nak cerita sebelum nie, bab janji seakan tinggal janji!
This time baru kesempatan nak tunaikan janji aku. Sorry guys and gurls...hehehehe. Kira masih berpegang janjilah, maka bila jumpa je gambar-gambar berkenaan aku terus update untuk tatapan korang. Suke tak? Kalau tak suke takpa, mak tak kisah naaaak oi!
Okeh, sebelum aku merapu meraban bagai mak nenek, jom kita pi pekena Gani Char Kuew Teow. Terbaik kot aku rasa. Kalau nak pekena char kuew teow nie, kenalah hangpa jalan-jalan ke Kedah ye! hu hu ... Lokasinya di Pekan Tanah Merah, Jitra Kedah! Jitra skang dah hebak la juga.
Kalau korang nak tahu, walau aku nie orang Kedah ... area jenjalan aku belah Aloq Staq pastu terus pi Changlun ja. Jitra memang bukan taste aku sebab kesunyian pekan dia. Changlun pun sunyi gak, tapi aku dulu dah study sana so aku lebih senang pergi sana je berbanding Jitra nie. Kalau aku pi Jitra pun, semata-mata nak pi jogging kat area tasik Kelab Golf Darul Aman ja. Nak makan-makan sana?? Memang taklah! Aku tatau pun ada port makan menarik ... keh keh keh. La nie Jitra dah naik dah. Bak orang kata hebak dah, kembanglah montot orang Jitra noooo ... jangan lupa diri dah le. kui kui kui. Dah ada pasaraya apa ntah ... aku rasa Jitra nie jadi tumpuan pun sebab ada IPTA ... ada Polimas, Kolej Komuniti dan juga IPDA. 
Syoklah orang Jitra dengan pembangunan pekan kecik dia dah macam oklah sket berbanding dulu. Dulu kalau femes pun Pekan Tanah Merah tu ajelah. Sekarang dah ada PJ1 dan PJ2 (Pekan Jitra), dulu aku ingat PJ tu Petaling Jaya ... ha ha ha ngoook tul aku nie!! Sah-sah la Petaling Jaya tu bukan dekat Kedah.


Teruskan pada cerita sebenar, nak bawa korang jenjalan dekat Pekan Tanah Merah, Jitra untuk makan char kuew teow. Gani char kuew teow nie antara yang femes di sini. Lokasi dia of course dekat Pekan Tanah Merah kan...heheh dan sederet dengan Secret Recipe tuh. Walaupun ada restoran, tapi still meniaga dekat depan restoran dia, kira cam gerailah ... siap open table bagai dekat parking lot!!


Ini dia ... char kuew teow berkenaan. Boleh tahan juga sedap bila pertama kali aku merasainya. Pertama kali ye! Itu pun yang bawa aku makan dekat sini bukan orang Kedah. Maluuuuunya aku sebab tatau pasal menu femes kat Jitra nie. Hu hu ... Si MB yang bawa aku makan dekat sini sebab sebelum nie dia dah pernah datang Kedah ngan family dia dan makan kat sini. So, dialah yang perkenalkan. Di sambung pulak, adik aku cakap memang sedap char kuew teow Pak Gani nie .... maka wajib cuba!!!


Portion dia tak banyak mana, rasa dia cam pedas-pedas sikit, semua cukup rasa ... udang yang digunakan memang segarlah masa aku dapat tu. Biasanya kalau order char kuew teow aku tak suke taugeh. Cukuplah letak kuchai je ... kerang n udang. Actually, sepinggan nie tak kenyang tau. Masa tu aku belum diet, masing-masing bedal sampai 2 pinggan sorang. Boleh camtu?? Melantak koooo masa tu sebab tak fikirkan pasal nak diet bagai. Heaven sesangat dapat makan char kuew teow yang diperkatakan sedap oleh ramai orang. Bila cerita kesedapan sampai ke telingan, maka aku harus mencuba. Orang kata kalau mai Penang or Kedah ke ... rugilah kot tak pekena char kuew teow, laksa dan mee udang! Ye dak???

Kan aku cakap dia buka meja je depat restoran. Bape banyak meja ntah. Time aku pi nie dalam kul 6.30pm, orang memang ramai. Meja penuh. Lambat berdirilah. Char kuew teow nie amat tak sesuai untuk ditapau bawa balik. Kesedapan dia akan lari ke laut. Better order dan makan dekat sana je. Kalau rasa tak cukup meja kerusi, hangpa order makan dalam kereta ajelah. Lepas tu, pulangkan pinggan dan bayar. he he he idea aku je nie. Kalau nak cuba tak salah. ha ha ha 
Kalau hangpa pi Kedah, jangan lupa cuba Gani char kuew teow nie ... tak mahal pun, tak salah aku sepinggan dalam RM3.50 - 4.00 kot!  Aku balik Kedah nanti bulan puasa, tak dapatlah nak cuba ... nak keluar malam kang kena hambat ngan ayah aku melainkan aku kena bawa dia sekali sebagai bodyguard. ha ha ha
CK : Tempat makan nie memang kenanganlah!!

02 di sungai petani - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di sungai petani - Google Blog Search


Rusuhan Kaum <b>Di Sungai Petani</b>, Kedah

Posted: 19 Dec 2012 08:02 PM PST

Berikut adalah info dari FB : Ayahanda-Ayahanda Sg Petani, Kedah.

Kejadian pergaduhan teruk di antara puak pelampau Extreme India dari Geng Kongsi 35 & Melayu Islam kita yang ditetak dengan parang, dibelasah dengan kayu besbol dan di campak ke dalam longkang sehingga membabitkan orang-orang yang tiada kaitan bermula di Paya Nahu seterusnya melarat ke Tmn Ria apabila motosikal di bakar di depan masjid, seterusnya melarat ke Tmn Keladi & terkini jam 3 petang tadi di Bandar Sg Lalang , Sg Petani Kedah.

Mangsa Melayu dari anggota Melayu Islam kita dari PDRM pula yang dibelasah habis habisan kerana cuba menggari salah seorang daripada anggota kumpulan kongsi geng 35 mereka yang terlalu bertindak agresif. Sekarang di Sg Petani,Kedah sudah penuh dengan polis & FRU serta roadblock.

Ugutan menyerang orang Islam ketika berjemaah di Masjid , bakar masjid & Surau serta mangsa dari Orang Islam yang di campak ke dalam longkang setelah di belasah dengan parang & kayu besbol mengundang kemarahan orang2 Islam di situ..perintah darurat dikeluarkan oleh PDRM & FRU.

Harap semua pejuang-pejuang ­30 dalam mood "Standby" kerana apa2 sahaja boleh berlaku. Buat masa sekarang biarkan pihak polis & Fru jalankan tugas mereka kerana keadaan memang dah terlalu tegang, kita cuba elakkan rusuhan kaum kerana dikhuatiri akan membabitkan pihak-pihak yang tiada kaitan & merbahayakan nyawa orang2 Melayu Islam kita di situ sendiri dari kaum wanita & kanak-kanak dan bimbang merebaknya rusuhan kaum ini ke kawasan lain.

Yang penting dinasihatkan kita sentiasa bersatu,mood standby & jangan terlalu bertindak membabi buta, tetapi lebih kepada langkah berjaga-jaga ,BERSEDIA & BERSATU seandainya perkara yang tidak diingini berlaku..umat Islam dinasihatkan berwaspada & jangan bertindak mengikut emosi.

Sebarang pertanyaan,maklumat atau pengesahan maklumat berkaitan kes serangan kongsi gelap india 35 melakukan serangan perkauman di sekitar Sungai Petani,Kedah terhadap kaum melayu & ancaman serangan terhadap surau & masjid-masjid,sila hubungi Bilik Gerakan IPD Kuala Muda 03-4299222 atau Balai Polis Sg.Petani 03-4222222..Jangan buat sebarang kesimpulan melulu atau mendengar khabar angin. Kekalkan perpaduan antara kaum.

Maklumat terbaru!!! Keadaan sudah pulih seperti sedia kala. Di harap semua bertenang.

Sumber dari FB Polis Diraja Malaysia ( Royal Malaysia Police ) :

STATUS TERKINI KES PERGADUHAN DI SG PETANI: Berikutan berlakunya satu kes pergaduhan di Sungai Petani, beberapa anggota polis telah ditugaskan ke lokasi kejadian dan keadaan kini adalah terkawal. Ketua Polis Kedah akan memberi kenyataan rasmi berhubung insiden tersebut dalam masa terdekat.

Orang ramai juga dinasihatkan supaya tidak menyebarkan maklumat yang tidak sahih berhubung kejadian tersebut yang boleh menggugat ketenteraman awam. Terima kasih.

*** Mohon mereka yang mengetahui maklumat lanjut mengenai hal ini memberi komen dibawah demi perkongsian bersama ***

02 di kodiang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kodiang - Google Blog Search


MyPelangiSenja: Oghang <b>Kodiang</b> !!

Posted: 23 Jan 2013 02:42 AM PST


Wah,dah lama tak mengupdate my belog. OMG Sesungguh nya aku sangat busy. Ari ni bru ler berkesempatan nak buka.alhamdulillah semakin bertambah kan my follower. Tak de la banyak sangat,tapi syukur la.sebagai blogger baru,jumlah sebanyak itu dah memadai. Moga makin bertambah la nant kan. Thanks atas sokangan kowang sume taw.

Ari ni,baru sempat nak rehat-rehat. Bru sempat nak buka facebook,nak tdo lelama mean bangun lambat la tue. haha juga baru sempat nak buka belog yang dah berhabuk tahap maksima ni.
I is busy gegila last week taw x. Aku kan dah tamat study.yea! Merdeka! Merdeka! Suke suke suke busy wat pe taw x?busy ngemas rumah,packing2 barang,buang2 segala mende yang tak berguna. but now,, im free!! 
Dah dekat empat hari dah kat kampung... sonok ase bila boleh bersama family tercinta. maka berat badan juger semakin berplus2 okeh. sungguh bahaya. ni pun, malam japg ade makan2. celebrate my uncle besday. so memang bersepah-sepah la makanannya. wihuuuu heaven la. 
Eh nanty la sambung update semula ya, nanti aku update pic2 makanan jer. biar korang terliur hehehehe nak pergi sambung masak & bakar satay. diorang dah bising tue. see u okeh, lurve u ollss
eh terlupa lak. untuk pengetahuan korang aku dah jadik orang kedah dah! now i is akan bertapa di KEDAH a.k.a KODIANG. tau tak kat mana kodiang tue? huhuhu kampung aku ler. suker! suker! suker! dah 5 tahun jadik orang punchong, finally aku kembali kepada asal jadik OGHANG KODIANG semula. 
*entry ntah apa-apa sorry ya, blur maseh mengatasi diri. harap dimaaf kan hehehe ding ~~ ding ~~ ding ~~

02 di baling - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di baling - Google Blog Search


kamera kupang: PAS <b>di Baling</b> jadi "dayus" pasal penggunaan <b>...</b>

Posted: 08 Jan 2013 01:44 AM PST


KEPUTUSAN MAJLIS TERTINGGI PAKATAN "Kalimah ALLAH" SEMUA AGAMA BOLEH GUNA.
Mana suara  puak-puak PAS di Baling yang selama ini dok gebang depalah pejuang Islam sejati. HENDAK PERTAHAN ISLAM konon.... kes penggunaan Kalimanah Allah pun dah "terkesok" atau dalam bahasa boleh "kecut teloq". 
Awat la hampa ini... Mana pendirian tok-tok guru hampa, Pemimpin-peminpin hampa....
Sejak isu ini keluar, ramai pencacai PAS kat FB dan Twitter mula 'sawan" bila ditanyak bab "kalimah Allah" mereka jagi meroyan.. tak apalah bukan penting sangat cai-cai depa ni.
Apa-apa pun aku, harap kan PAS DI BALING yang di pimpin oleh USTAZ TAIB ooopppsss telupa pula, yang Ustaz taib dah kena tendang sebagai penaraju PAS di Baling... tak apalah... Sesiapa di kalangan Pemimpin PAS di Baling Boleh TAK NYATAKAN PENDIRIAN PAS Baling berhubung penggunaan Kalima ALLAH ? 
DR HARON DIN DAN ULAMAK PAS DI "ANJING" KAN OLEH ANWAR IBRAHIM

Anwar Ibrahim selaku ketua pembangkang berjaya menendang keluar Datuk Dr Haron Din dan Ulamak Pas daripada mencampuri mesyuarat Majlis Pimpinan Tertinggi Pakatan Rakyat yang memutuskan kalimah Allah.

Dengan ketiadaan Dr. Haron Din dan beberapa ulamak Pas, Anwar bersama pemimpin tertinggi DAP serta Haji Hadi  meluluskan penggunaan Kalimah Allah oleh Agama Kristian.
Kalimah Allah bukan sahaja boleh digunakan oleh Agama Kristian tetapi oleh mana-mana Agama jika mereka mahu menggunakannya.
Datuk Dr. Haron Din dan Datuk Harun Taib sebelum ini membuat kenyataan bahawa mereka tidak sesekali membenarkan Kalimah Allah digunakan oleh mana-mana Agama selain Islam. Barang sesiapa yang memberi keizinan mereka adalah dikalangan orang yang kufur.

Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata, Pas berpuashati dengan penggunaan kalimah Allah boleh digunakan dimana-mana tempat dan Pas telah pun buat fatwa pada tahun 2010 lagi.
 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved