ads

Khamis, 11 April 2013

02 di jerai kedah - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

02 di jerai kedah - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di jerai kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Apr 2013 01:02 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di jerai kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Mar 2013 01:23 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

PANASS!! Banner Tolak MB <b>Kedah</b> Muncul <b>di</b> Sekitar Parlimen <b>Jerai</b> <b>...</b>

Posted: 11 Mar 2013 05:35 AM PDT

Ternyata makin lama makin teruk masalah dalaman Pas Kedah ni. Hinggakan banner tolak Azizan naik dimerata tempat. Banner tolak Azizan naik bersama bendera Pas warna hitam. Kenapa warna hitam?

Mc pernah nampak bendera Pas warna hitam ni. Tapi Mc buat taktau saja, ingatkan takdak makna apa-apa. Rupanya bila dijelaskan oleh orang Pas sendiri, barulah Mc tahu. Bendera Pas warna hitam ni rupanya, warna 'pemberontak'.

Maknanya, puak Pas yang menentang Azizan, puak ni akan naikan bendera Pas warna hitam. Warna berkabung la katakan. Malah sudah berapa 'markas peti undi Pas' telah ditutup disebabkan protes terhadap Azizan.

Huyooo.. makin parah nampaknya konflik Pas di Kedah ni. Adehh..

Tak best la macam ni, kalau Pas dah pecah belah sebelum bertanding PRU, maknanya UMNO akan menang dengan mudah. Cehh.. tak fight langsung la!

McTheory:
Cerita pasal pepecahan ni, akan diulas detail kelak..

BLOG KEDAH: 02 <b>di jerai kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Dec 2012 01:27 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

hanya.....: KURSUS KEUSAHAWANAN SISWA 2012 <b>DI</b> RESORT <b>...</b>

Posted: 11 Dec 2012 07:08 AM PST

21 - 23 NOVEMBER 2012, RABU - JUMAAT
RESORT THE REGENCY GUNUNG JERAI, GURUN KEDAH
Sebelum ni saya anjurkan Kursus Keusahawanan di Lumut Perak dan Pulau Jerejak Pulau Pinang, untuk tahun ni, saya buat pulak untuk 43 orang pelajar Matrikulasi Perakaunan kat Resort Regency, Gunung Jerai, Gurun Kedah. Saya lebih teruja buat kursus di Gunung Jerai sebab semuanya 'perfect' dan paling best ialah persekitaran yang nyaman, sejuk, pemandangan sawah padi dari ketinggian hampir 1000m dari aras laut, dikelilingi hutan hijau, boleh tengok matahari terbit dan terbenam, dikelilingi taman dan bunga-bungaan tanah tinggi yang mekar setiap masa, arnab yang berlari bebas dikawasan penginapan, ada swimming pool walaupun cuaca sejuk, monyet-monyet pun bebas berkeliaran, malam-malam sejuk sehingga bawah 20 darjah celcius yang kadang-kadang diselubungi kabus dan awan tebal sehingga masuk dengan selamba dalam dewan tempat kami beraktiviti.

Batch tahun ni, saya tak mau buat ceramah. 90% praktikal, hanya 10% je teori.Semuanya saya dan seorang lagi cikgu 'handle'. Objektif kami mudah je...nak ajar diaorang KARAKTER SEORANG USAHAWAN. Bila buat kaji selidik, 100% sangat suka & seronok dengan kursus ni kerana kursus ni lain dari yang lain (harap-harap tak hipokrit la)
2) AKTIVITI PERBINCANGAN KUMPULAN
3) AKTIVITI PERSEMBAHAN IDENTITI SYARIKAT/KUMPULAN
4) AKTIVITI RIADHAH - DODGEBALL

5) AKTIVITI PRODUCT DESIGN
  • MELT & MOLD SOAP
  • FOAM SHEET DESIGN
  • GLASS PAINTING
  • TILE PAINTING
  • DENIM BAG RECYCLE
  • NEWSPAPER BEG
  • MENCANTING BATIK
  • POSTER
6) CERAMAH & LAWATAN CENDAWAN SHITAKE. Ladang cendawan yang satu-satunya ada di Malaysia.

7) CERAMAH RINGKAS TENTANG PERSONAL FINANCIAL INTELLIGENT
8) AKTIVITI RIADHAH - ROKET KERTAS

9) AKTIVITI PEMBENTANGAN, PERSEMBAHAN DAN PAMERAN

BLOG KEDAH: 02 <b>di jerai kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Dec 2012 01:17 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

<b>jerai</b> : <b>di</b> mana peranan kerajaan <b>kedah</b> atas sekolah - jeraitv

Posted: 21 Dec 2012 03:00 PM PST

Satu pendedahan yang sebelum ini kita tidak mengetahui di mana Sekolah Agama Rakyat dan Madrasah Tahfiz langsung tidak pernah di bantu Kerajaan Negeri Kedah pentadbiran PAS walau pun dalam janji manifestor PAS di Kedah pada PRU 12, sekiranya Pakatan Haram Menang, PAS akan memperjuangkan pendidikan Islam kepada anak-anak di Kedah. Namun kini janji tinggal janji setelah menjadi pentadbir di Negeri.

Dahulu PAS Kedah sering mengatakan Kerajaan Negeri Kedah yang di tadbir BN merupakan Kerajaan Negeri yang Zalim terhadap Islam dan meminggirkan pembanguna Islam di Kedah, namun setelah menjadi pentadbir tiada satu pun usaha Kerajaan Negeri pentadbiran PAS membantu pembangunan Islam di Kedah, sebaliknya apa yang berlaku adalah penumbuhan pesat pusat-pusat maksiat di Kedah sehingga membimbangkan rakyat yang beragama Islam Kedah.

Semenjak menjadi pentadbir Kerajaan Negeri, PAS sering bermegah-megah mengatakan keuntungan Kerajaan Negeri berlipat kali ganda terutamanya dari hasil pembalakan.

Tapi ke mana perginya keuntung-keuntungan terbabit di gunakan untuk membantu rakyat di Kedah ?

Di mana sumbangan Kerajaan Negeri pentadbiran PAS di dalam membela dan membangunkan Islam di Kedah ?

- PISAU KEDAH , JERAITV , AUPN , APJ

The Regency <b>Jerai</b> Hill, <b>Kedah</b> Part 1. - Coretan Hati Mama <b>...</b>

Posted: 27 Mar 2013 02:13 AM PDT

Owhhhh banyaknya kain nak kena hanger dan lipat!!
Semalam sahaja, baju2 basuhan adalah empat bakul besar!!
Tak masuk lagi yang nak kena gosok.
Tu la dia, kerja rumah ni jika tertangguh walau satu hari pun..... pasti akan jadi double dan triple esok lusanya....
Letihnya Allah yang tahu!
Tapi tak pe..... jalan punya pasal jadi terpaksa la tahan semua rasa.
Janji sebelum Jumaat siap semua tuh.
Gara2 waktu senggang mak yang terhad, mak nak jot down secara ringkas percutian mak ke Gunung Jerai tempoh hari.
Resort ni mak booking by phone juga.
Boleh call sini - 04-4667777 jika berminat nak ke sana.
Harga yang ditawarkan ketika di telefon adalah rm 258.88 untuk bilik family.
Tapi, masa check in, kami diberi harga offer rm190 sahaja.
Sebenarnya ini adalah harga tawaran buat rakyat Kedah sahaja --- rm190 untuk mana2 bilik :)
Tapi, tak tahu la mengapa, kakak ni bermurah hati untuk offer kami juga....
Terima kasih kakak resort :)
Mak sekeluarga terus ke Gunung Jerai melalui PLUS Highway. Masuk dari Sungai Petani U dan keluar di Gurun.
Mmmm sangatlah tak jauhnya! :)
Dah sampai situ, ayah lajak ke pekan Guar Chempedak sebentar untuk membeli makan kudap2 buat anak4nya.
Risau anak4 lapar kat puncak gunung plak kan..... payah plak.
Then, patah balik ke kaki Gunung Jerai......
Kami lepak sebentar di kaki gunung tu....
Makan2 kudap2 yang ayah beli dan ke toilet qadha hajat mereka2 yang berkenaan.
Sambil2 tu, mak apa lagi, tangkap gambo le :)
Gunung Jerai dari atas fly over pecan Gurun. 

Sekitar kaki Gunung Jerai...... Kat sini ada parking lot disediakan khas pada mereka yang tak nak memandu kereta hingga ke puncak. 
Perjalanan ke atas adalah sejauh 12 kilometer sahaja.
Jalan untuk ke atas memang jauh lebih baik jika di bandingkan dengan Tapah dan Bukit Fraser.
Anak mak tak sempat muntah pun.
Sepanjang nak ke puncak, kami bertembung dengan ramai cyclist.
Gigihnya mereka kayuh basikal!!
Kami sampai di puncak sekitar jam 12 tengahari.....
Owhhhh tak boleh check in lagi ok.
Haaa apa lagi ...... kami pun posing sana sinun la dolu!!
Anak4 dan mak memang excited.
Excited gara2 teruja dengan pemandangan yang cantik dengan cuaca sejuk berangin gitu!!
Ayah je yang tak excited sebab ayah dah ke sini awal bulan Februari yang lepas sempena training Malakoff Prai.
Kat sini, boleh kata semua angle kami nak snap picture!!
Yang paling nampak gila bergambar ialah Sarah Awatif.......
Kalau tak, susah juga nak senyum dia tuh.....
Kali ni, dia yang jadi volunteer nak jadi model gambar mak.
Mak suka suasana di sini.....
Di sini, mak lupa akan kerja seharian mak.... lupa akan facebook.... lupa akan tshirt muslimah trendy dan macam2 lagi la.....
Yang mak tahu time tu, mak happy especially bila tengok anak4 mak happy.
Puas hati betul rasanya!!
Gunung Jerai memang tempat yang tenang bagi kami yang serabut di Kuala Lumpur.
Aaaaa kena pergi then rasalah apa yang mak rasa :)
Okey lah, mak upload gambar scenery jek dolu....
Mak nak sambung kerja2 mak yang tertangguh tuh.... 
Esok2 atau malam2 nanti, mak upload aksi anak4 mak....
Banyak lagi tak review ni.... hihi.
Pemandangan dari puncak Gunung Jerai. Subhanallah.....!! Tengok live lagi best! Nampak bendang sawah yang menghijau dan Selat Melaka. Lokasi ini pernah dijadikan tempat video klip kumpulan Tropika ---- Cinta Pantai Merdeka :)
Batu penanda aras di tebing gunung :)

Depan cafeteria dan lobi resort.
Antara jenis2 accommodation yang ada di sini --- ini adalah premier room. Chalet family gitu.....
Chalet premier dari depan. Ni adalah jenis bilik yang kami sewa.

Ini pula executive room.....
Dan ini pula swimming pool. Penuh ooo dengan pengunjung yang datang. Anak mak terjun dua kali. Hihihi.....
Nanti sambung................ :)

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved