ads

Ahad, 19 Mei 2013

02 di jitra - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

02 di jitra - Google Blog Search


Little J.J: A Journey In <b>Jitra</b>

Posted: 08 May 2013 09:43 AM PDT

Hari ni pada tarikh 8 MEI 2013 aku nak share about memories and journey in JITRA. 
Aku menapak di Jitra ni pada tarikh 1 JULAI 2012.
kikiki...aku nak tulis sikitlah
Bila aku dtg kat PLK ni aku rasa sedih..mana tidaknya 
1. first tyme aku duduk jauh dengan family kan.
2. Tak boleh balik selalu.
3. Ade makhluk yg dari awal lg aku tak berkenan tentang kewujudannya. ( secret muehhehehehe )
actually no 3 ni la yg paling mencabar selain 2 perkara tu. Tapi bak kata hati ni. Kita REDAH je lah. 
ok eblee body..kita lupakan perkara tu. 
Bila masuk je office daftar dengan PPKP U36 En Hassan, Dia dh komen pasal kenapa uniform kami masih lagi uniform lama. Aiseyh ...nak wat cam na Encik...KSKB bg kain ni.So kami pakai ajelah. Tp En Hassan ni   bagus orgnya. Direct person.
Ade kenangan masa kat asrama ni hihi  
1) Bila tiba waktu malam bukak lampu ada kelkatu
2) Bila tutup lampu akan hadirnya Tikus.
3) Asrama akan blackout bila kilat kuat. 
1) Paling utama...ialah DEKAT dengan PKD. Hanya jalan kaki sahaja wokeh.
_________________________________________________________________________________
Hokey u ollz...ni adalah roomate aku. Opsss...hat TENGAH tu BUKAN rumate naa...yg tu adalah traineer "TERCHENTA" a.k.a Khemah a.k.a Shine Bright Like A Diamond. huhew....
  • Gadis ayu di sebelah kiri tu ialah Nurul Syazwani a.k.a Wani. Nampak tak keayuan wani tu..kikiki...mcm My SPY tak??. 
  • Awek cun belah kanan tu pulak Haryati a.k.a Kak Yat@Aroon Ajis.(sejarah tu kami bertiga je taw) hahahaahahahaha
Inilah kedua- dua Rumate aku. Kat sini kami hidup sebagai seorang pelajar dan belajar daripada pengalaman. Harap2 pengalaman tu mematangkan diri kami. InsyaAllah.
  1. Dia suka bangun awal pagi. ( kira jam or alarm bangun tidoq aku) heee
  2. Peminat TEGAR  SUP
  3. Geng Karoke bila-bila masa 
  4. Geng bergerak bersama-sama tatkala kebulur lapo..( >_< )
  5. Senang nanges bila tertekan. ( sabar taw. bila tension ko wat Giyomi )
  6. Happy Go Lucky
  7. Selalu masakkan aku  makaan
Story Morry About Kak Yat :
  1. Suara unik (mahap2)
  2. Matang dlm bg pendapat.
  3. Ceria
  4. Chef dalam masakan kami ber3
  5. Geng KaROke anytyme
  6. Geng makan kat Shaolin ( mee itik ngee )
  7. Selalu masakkan aku  makanan
Saling setia menimba ilmu
Tanpa mengenal erti penat jemu
Bait2 lagu Ammar - Cebisan Kenangan
_________________________________________________________________________________
INSAN2 YANG BANYAK MEMBANTU SEPANJANG AKU DI JITRA NI
1. Cik Mie's Family
Tepi tu Along a.k.a Aizat yg menang lagu terukir di bintang tu.
Yang tengah tu of chaos Cik Mas. Pakar masak memasak tu.hihihi..kira kat Jitra ni Cik Mas dh mcm mak kami sendiri dah. 
Of chaos la yang pakai kopiah tu Cik Mie. Jgn tak taw cik mie ni pon pandai masak. 
p/s : Terima Kasih Kpd FAmily Cik Mie sebab baik sangat pada kami. Sumer makanan sedap ( yummy ). Semoga satu hari nanti Allah pertemukan lagi saya dengan Cik Mie, Cik Mas n Along. Sedih sebenarnya. Dah la mood ujan je ni. sob3.
Kak iza sorry amek gmbar kat Fb ja. 
* Tq sebab selalu bawak kami jalan2. 
* Tq sebab banyak bagi tunjuk ajar pada kami yang baru mula nak belajar ni.
Jgn lupa saya dgn wani taw..:)
>_< V ( nnti lau jumpa balik mesti asya dh pandai wat peace)
* Belajar buat peace sampai berjaya.
* Gonna miss Asya n Mama soon :( 

* Tq atas segala ilmu yang diberi. Kami budak baru belajar kot. Terima Kasih sangat-sangat.
* Tq sebab bawak kami jogging...:)
* Mesti nnti sy rindu kuih popia ikatan kasih kak nurul tu.:)
* Act sedap popia tu..:) Thanks.
* Nt Ad masa kita jogging ag
_________________________________________________________________________________
"Disini jua memori tercipta
Walau Seketika Terjalin Kasih Kita"
" Disini jua kita kan terpisah
Kenangan bersama tiada ku lupa"


_________________________________________________________________________________
Engkau mengetahui hati-hati ini bersatu kerana kasihkanMu
Bertemu dan patuh kepadaMu
Bersatu memikul beban dakwahMu
Hati ini berjanji setia untuk mendaulat dan meyokong syariaatMu
Maka eratkanlah akan ikatannya
Kekalkan kemesraan hati ini
Limpahkan dengan cahaya RabbaniMu
dan lapangkan dengan iman.



0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved