ads

Sabtu, 9 Februari 2013

02 di pokok sena - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di pokok sena - Google Blog Search


UMNO Online - Orang Muda <b>Di Pokok Sena</b> Beri Sambutan Luar <b>...</b>

Posted: 06 Feb 2013 11:43 PM PST

Kategori Dari Bahagian

Orang Muda Di Pokok Sena Beri Sambutan Luar Dugaan Mohon BL1M

POKOK SENA, 7 Feb – Pelancaran program Bantuan Lesen 1Malaysia (BL1M) peringkat Parlimen Pokok Sena hari ini mendapat sambutan di luar dugaan apabila lebih 1,000 belia hadir untuk menyertai program itu.

Mereka tiba di Dataran Bunga Sena di sini sejak awal pagi untuk mendaftar di 10 kaunter yang disediakan Pemuda UMNO Pokok Sena bagi mendapat lesen motosikal Kelas B2 pada harga rendah RM199.

Ketua Pemuda UMNO Pokok Sena Harris Che Mat berkata berdasarkan sambutan hari ini pihaknya menjangka program itu akan disertai lebih 3,000 orang dari daerah berkenaan.

"Bagi memberi peluang lebih ramai mendapat kemudahan ini, saya akan membuka kaunter pendaftaran dari 9 pagi hingga 5 petang di rumah saya di Nombor 47, Taman Bunga Sena di sini, bermula esok sehingga 14 Feb ini," katanya.

Harris yang juga Penyelaras Dewan Undangan Negeri (DUN) kawasan Bukit Lada turut meminta pemohon membeli Wang Pos bernilai RM199 atas nama MyEasy Service Sdn Bhd bagi memudahkan pemprosesan permohonan mereka.

Katanya pemohon akan dihubungi syarikat itu dalam tempoh dua minggu bagi menduduki ujian statik dan komputer.

Perdana Menteri  Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak melancarkan BL1M pada Himpunan Orang Muda Kedah di Stadium Sultan Abdul Halim, Suka Menanti di Alor Setar pada 31 Jan lepas.

Di bawah program itu pemohon hanya perlu membayar RM199 bagi mendapatkan lesen B2, iaitu pengurangan separuh harga yang biasa dikenakan oleh pengusaha sekolah memandu.

Berita Bertarikh Pada 7 February 2013 3:43 PM

02 di merbok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di merbok - Google Blog Search


neverletmego: Housewarming : Bandar Laguna <b>Merbok</b>

Posted: 16 Dec 2012 08:08 AM PST

Assalammualaikum ..



Sebelum semua orang salah faham , this is not my housewarming guys .My little *pigeon pondok di KL is too cold to do kenduri heheh :) .Last friday , after friday prayer , we're invited to Housewarming *kenduri doa selamat at my cousin new house at Bandar Laguna Merbok .

Bukan tak gemar , dahulu my mindset always kata tak suke Sg.Petani sebab kurang pokok besar-besar ( boleh terima ke alasan itu ?) ,rasa cuaca panas je memanjang and memang tidak pernah simpan niat pun nak beli rumah area sini , tup tup amik ,rania was born in sg petani hahaha ...:P (tahu takde kena mengena ) 


kak nana (is a English teacher ) sangat  bertuah dapat sebuah rumah teres 2 tingkat di bandar Laguna merbok(BLM)kebetulan husband kak nana pun mengajar di UiTM Merbok , so kedudukan rumah ini sangat Ideal buat mereka ., if i;m not mistaken , her house is old fasa of BLM, suatu perumahan yang sangat berjaya , dengan their own club house BLM .



see very nice kan?i've been to this club house BLM last weekend , attended my cousin's wedding (mak's side ) .
My bad, dah lama tak jumpa family , we all so busy eating , chatting and gossiping sampai lupa nak *snap* picture kawasan rumah kak nana dan all foods .kenyang sangat sampai otak blur :P
The important things is , why i said kak nana is so bertuah sebab she bought this house bukan dari developer tapi dari seseorang yang berpindah ke Kuala Lumpur.and guess what ?

Rumah Teres 2 Tingkat , 4rooms + 3 bathrooms +1 store room .
Ex-Tuan Rumah  menjual rumah with furnitures , all room with air-conditioner each , with kitchen cabinet , kak nana just renovate gate and painted the house ,and all ONLY for less than RM 200k.

?/?/// are you for real.?
Frankly speaking , i'm not lying this is so cheap , she really lucky .Good Deal..:)

And now she makes me thinking of buying landed property in north region .Furthermore rania is getting bigger ,so  i guess  now we need a landed property.inshaALLAH.Kulim Property pun dah mula naik harga .hurmmm..macam mana AJF ?nak berhijrah ke utara ?

After get permission from my cousin , this is the only 3 pictures yang sempat i snap :


 see, plan  rumah lama  sangat besar .siap ada store bawah tangga .
(p/s: see all furniture ditingglkan ) 


 The living room 
 -my rania -

-Rania with her 2nd cousin,baby azaril -


I'm so happy for you kak nana, do take care teacher .Praised to ALLAH swt for all HIS gift .AMin .
:) nanti next tempat lepak kat Bandar Laguna Merbok la ye :)


till then , good night 

02 di kuala kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kuala kedah - Google Blog Search


adik beradik lemas <b>di</b> sungai <b>kuala kedah</b> 17 disember <b>...</b> - InfoHarian

Posted: 17 Dec 2012 12:58 PM PST

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/ss.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

Adia beradik lemas di sungai Kuala Kedah 17 Disember 2012

Dua beradik dikhuatiri lemas selepas terjatuh daripada bot fiber yang dinaiki bersama bapa saudara dan seorang lagi saudara mereka selepas bot itu senget, ketika bersiar-siar di muara Kuala Kedah Isnin

lemas adik beradik lemas di sungai kuala kedah 17 disember 2012

Dalam kejadian kira-kira 4.30 petang tadi, Mohammad Hafiz Anuar, 4, danMohammad Asyrik, 9, terjatuh ke dalam sungai bersama bapa saudaranya, Md AffendiIsmail, 27, serta kembar Mohammad Asyrik iaitu Mohammad Asyraf, ketika bapasaudara mereka sedang membelok bot tersebut untuk pulang ke jeti

Md Affendi dan Mohammad Asyraf berjaya diselamatkan nelayan manakalaMohammad Hafiz serta Mohammad Asyrik hilang dan belum ditemui sehingga kini

Md Affendi, yang mengemudi bot itu, berkata beliau membawa mereka bersiar-siar selepas tiga beradik tersebut memintanya berbuat demikian

Mereka selalu ajak saya naik bot, tetapi saya tidak endahkan. Tetapi hari ini, mereka menunggu saya di rumah dari pukul 8 pagi sampai 4 petang kerana mahu mengajak saya bersiar menaiki bot. Saya bawa mereka pada kira-kira pukul 4.10 petang dan menasihatkan mereka supaya jangan main air

Tetapi semasa saya membelok untuk pulang semula ke jeti, pasangan kembar itu bermain air menyebabkan bot senget dan kami semua terjatuh ke dalam sungai," katanya ketika ditemui pemberita di rumah emaknya di Taman Kota Nelayan

Md Affendi berkata semasa mereka terjatuh, beliau sempat memegang ketiga-tiga anak saudaranya sebelum dia sendiri hampir lemas

Semasa saya lemas, saya terlepas tangan Asyrik dan Hafiz. Saya dan Asyrafdiselamatkan oleh nelayan yang berada berhampiran kawasan itu manakala Asyrikdan Hafiz terus tenggelam," katanya yang bekerja sebagai nelayan

Mohammad Asyraf dibawa ke Hospital Sultanah Bahiyah untuk menerima rawatan

Mohammad Hafiz tinggal bersama Md Affendi sejak kecil dan telah beberapakali menaiki bot itu. Pasangan kembar itu pertama kali menaiki bot tersebut

Sementara itu, Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Jalan Raja Mohd Izham AbdulRahim berkata pihaknya menerima panggilan berhubung kejadian tersebut pada 5.07petang, dan seramai lapan anggota dikejar ke tempat kejadian

Kita juga telah menghubungi unit skuba bagi membantu proses mencari danmenyelamat dua lagi mangsa yang masih hilang,katanya

Beliau berkata operasi mencari dan menyelamat dijalankan sehingga ke lautdengan bantuan Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM). BERNAMA

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

Ruangan Komen Facebook Untuk berkongsi pendapat atau Maklumat

02 di padang terap - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di padang terap - Google Blog Search


Kejohanan Bola Sepak Tertutup 9 Sebelah <b>Padang Terap</b> 2013 (3S <b>...</b>

Posted: 12 Jan 2013 12:45 AM PST


Berita baik untuk Penggemar Sukan Bola Sepak di Padang Terap
Kejohanan Bola Sepak Tertutup 9 Sebelah Padang Terap bagi merebut Piala Syed Sobri Super Cup "3S CUP 2013" bakal menemui anda.
Kejohanan akan di adakan pada 24-26 Januari 2013 (Khamis, Jumaat & Sabtu) Di Mini Stadium Kuala Nerang, Kedah. Borang Penyertaan boleh dapatkan di Pejabat Adun Kuala Nerang mulai 13 Januari 2013.
Hadiah Lumayan Menanti Pemenang.
Tempat Ke 4 : RM1,000.00
Ke 5 - 10 : RM500.00
Serta Cabutan Bertuah Menanti Anda.


**Sebarang pertanyaan hubungi Sekretariat "3S CUP 2013"

-Anis 019-5682554
-Roslan 019-4776230



02 di jerai kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di jerai kedah - Google Blog Search


HANGAT <b>DI</b> PASARAN!! Disebabkan Sayangkan <b>...</b> - <b>Kedah</b> Ke KL

Posted: 03 Feb 2013 07:19 PM PST


Sebenarnya Mc penat tengok Ustaz Azizan keluar masuk hospital. Dari sakit jantung, sangkut ke hati, lepas tu terus ke mata. Hinggakan Ustaz Azizan sekarang ni, dua meter jauh pun dia dah tak nampak. Kencing manis makin kritikal, sakit jantung jangan cakap la, memang tak pernah lega pun. Selama 5 tahun ni, dah berpuluh kali beliau masuk KMC tu.

Itu soal kesihatan, belum lagi soal pentadbiran Kerajaan Negeri Kedah yang lemah, kes balak Kedah di Gunung Inas dan Pedu, cerita pasal KUIN yang hampir nak kena jual tu. Belum lagi keluar cerita, bukit kachi tanah orang kampung yang dirompak oleh Pas, kuari batu di Jerai dan pelbagai isu lain.

Ungkit pula cerita rumah mampu milik yang Pas Kedah janjikan. Di Guar dah 2 kali pecah tanah, tapi tiang tak pacak-pacak pun. Kat Jitra dan Pokok Sena pun sama, ada papan tanda saja, lain kosong lagi. Dengar kata manifesto yang terbaru ni Pas Kedah nak buh lagi janji rumah mampu milik.

Ekonomi Kedah juga berada ditahap paling teruk, tiada lagi FDI dari luar untuk Kulim Hi-tech, Kedah Agro dah jadi gajah putih, projek balak Papua New Guinea tinggal kenangan, projek lembu Azizan terus kesepian, belum lagi kisah bendang emas di Timor Leste dan projek perumahan hantu, claim ada, plan ada, tapi rumah takdak!

Kemudian kita sentuh pasal kelab malam, zaman BN dulu ada kelab. Tapi tak sebanyak zaman Pas. Sejak kerajaan Islam Kedah ni memerintah, 145 kelab malam telah dibuka. Itu yang berlesen, tanpa lesen taktau la berapa, rasanya berlambak kot. Tapi takpa, itulah cara pemerintahan Islam Pas!

Masalah sosial semakin bertambah, penagihan di Kedah paling ramai pada tahun 2011 mengikut kajian AADK (Agensi dadah kebangsaan). Bila kelab malam banyak, orang muda susah dikawal, kes tangkap khalwat juga naik, anak luar nikah bertambah-tambah. Semuanya disebabkan kerajaan Islam ciptaan Pas inilah.

Mc nak sentuh juga kegiatan jenayah, walaupun dalam bidang peguatkuasaan Polis, tetapi yang menjaga keamanan dan pentadbiran ialah kerajaan negeri. Tiada satu usaha pun kerajaan negeri untuk mencegah jenayah yang semakin menjadi-jadi, apa yang Pas buat hanyalah ceramah politik yang tak sudah. Itulah cara Pas mengekang jenayah, dengan ceramah politik kutuk UMNO/BN disetiap malam!

Kejayaan Pas paling besar semenjak pentadbirannya ialah, merobohkan Surau dan Madrasah Salihiah. Walaupun projek ini diperkenankan oleh Tuanku Sultan Kedah, namun jika Pas tidak meminta tanah wakaf tersebut. Sudah tentu kita dapat memilihara surau dan madrasah yang berusia beratus tahun.

Sudah la tak pernah bina masjid dan surau. Dirobohkan lagi ada la.. inilah contoh terbaik, kerajaan Islam Pas di Kedah.

Disebabkan alasan diataslah Mc dan TMK serta sahabat-sahabat blogger Kedah yang lain mendesak Ustaz Azizan membubarkan DUN Kedah lebih awal, supaya beliau tidak terbeban dengan amanah yang rakyat Kedah berikan kepada beliau.

Sesungguhnya Mc mencabar dan mendesak Ustaz Azizan Razak MB Kedah yang tersayang supaya BUBARKAN DUN Kedah secepat mungkin. Kalau Khalid Gagap kata lepas Cap Goh Mei, Azizan boleh bubar selepas raya cina.

Jangan la dipaksa diri untuk terus mentadbir Kedah, kerana Azizan sememangnya telah gagal untuk melaksanakan tugasnya itu. Dari terus merana, biarlah segalanya berakhir dengan lancar dan mudah.

Jadi untuk tidak berasa malu, TMK lancarakan kempen #BubarDunKedah!! Pada mana-mana blogger, facebookers dan twitterian yang setuju dengan kami. Sila guna hashtag ini untuk desak Azizan Razak bubarkan dun Kedah lebih awal dari pusat.



McTheory:
Suara dari rakyat Kedah! Kami mahu bubar dun Kedah!!

02 di padang serai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di padang serai - Google Blog Search


Budak 12 tahun kahwin muda <b>di Padang Serai</b> Kulim <b>...</b> - InfoHarian

Posted: 24 Nov 2012 01:12 PM PST

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/ss.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

Budak 12 tahun kahwin muda di Padang Serai Kulim Kedah – gambar

budak kedah 12 tahun kahwin muda budak 12 tahun kahwin muda di padang serai kulim kedah

Dalam seusia begini majoriti pasangan remaja terus leka bercinta

Namun Mohd. Fahmi Mohd. Alias, 18, dan Nur Fazira Saad, 12, mengambil jalan nekad dan berani untuk berkahwin bagi menguji sejauh mana kesetiaan mereka menghadapi cabaran hidup bersama

Mereka telah dinikahkan oleh Imam Masjid As-Sobirin Padang Cina di sini, Mohd. Nazar Husain pada 17 November lalu sebelum mengadakan majlis kenduri yang dihadiri kira-kira 200 tetamu di rumah pengantin lelaki di Kampung Naga Lilit Padang Serai

Menurut Mohd. Fahmi, perkahwinan adalah jalan penyelesaian terakhir bagi mengelak berlaku perkara yang tidak diingini

Saya berkahwin awal bagi mengelak timbul perkara buruk. Ini cara terbaik untuk kami mencegah maksiat," katanya yang bersyukur keluarga isterinya memberi keizinan kepada mereka untuk bernikah

Mohd. Fahmi yakin pendapatannya sebanyak RM1,000 sebulan hasil bekerja membantu bapanya menguruskan kebun kelapa sawit cukup untuk menampung kos kehidupan bersama Nur Fazira

Isterinya itu yang akan mencapai usia 13 tahun pada 24 Disember ini pula yakin mampu melaksanakan tanggung jawab baharu sebagai isteri

budak kedah kahwin muda 12 tahun kedah budak 12 tahun kahwin muda di padang serai kulim kedah

Apa yang penting ialah kasih sayang. Pasal anak kami belum fikirkan lagi," katanya

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

Ruangan Komen Facebook Untuk berkongsi pendapat atau Maklumat

02 di langkawi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di langkawi - Google Blog Search


CiNtA HaTi Ku: percutian <b>di langkawi</b> - dataran lang

Posted: 03 Feb 2013 05:28 PM PST


ok la aku rasa ni last cerite pasal percutian aku kat langkawi..da x larat nk cerite lg..punye la amik ms yg lama nk abis kan cerite..ni semua gara2 mood da hilang terus bl dok tangguh2 kan kerja...ok last day aku kat langkawi aktiviti kitorang hanya santai2 je sbb mmg rancang lepas cekout nk g dataran lang pastu terus hantar kerete n beli tiket feri blk ke kuala perlis..
tp sebelum tu sarapan kenyang2 dl kat hotel nnt xde la kelaparan tahap gaban..x silap aku kitorang cekout awal gak la dari hotel sbb nk kejar masa x nk sampai uma lambat...kebetulan dataran lang tu mmg dekat ngan jeti so kitorang singgah dl bergambar... nasib time tu x de org so senang la nk bergambar..tp cuace agak panas xle la nk lelama sgt kat dataran lang tu..aku dok risau kan cokelet yg aku beli utk or tu cair jer..oh yaa aku x cite pun pasal beli cokelet kan??hishhh rs nye x ya cerite la sbb aku rasa kalau g langkawi tu comfirm2 la ko akan beli cokelet kan..kalau x beli pun singgah n tgk cokelet pun jadi la kan..jgn ckp yg korang langsung xnk singgah kedai yg jual cokelet yer..mmg nk kene tampo2 sayang la nnt....

masa nak ke dataran lang tu aku lepas kan wardah jalan sendiri..suke die siap main kejar2 ngan en.suami lg..ye la tempat dia lapang so sesuai sgt la die nk buat aktiviti keluar kan peluh yg mashaammmm.... ok la jom kite tgk gambar nak x??tp gambar mcm x clear sgt la sbb amik time panas n x setting kan kamera... ok jom tgk....




























haaa mst nak muntah ijau korg tgk gambar punye la byk aku tepek kat sini kan..haha ada aku kesah korg wajib tgk gak gambar tu... selesai g dataran lang terus la nk anta kerete lepas tu baru terjumpa tempat legenda langkawi..alaaaaaa nape la awal2 lg x perasan tempat tu..kalau tangkap gambar comfirm cantik tp en.suami ckp panas xnk tgl kan kerete mcm tu terpakse la lupe kan hajat tu..aku sempat tangkap gambar batu tu jer..huhuhuhu..xpe la janji ada bukti aku pernah g situ..huwaawaa

lepas hantar kerete terus dapat naik feri..kitorang terus kan perjalanan balik mcm bese..cume sekali je aku singgah RNR tu pun kat tapah sebab nk beli buah jambu..jap je x lama dapat je buah jambu terus gerak semula..so perjalanan kitorang berakhir dalam kul 7 mlm..singgah kedai mkn area uma aku tu dl isi perut lepas tu terus blik uma..sampai uma dekat kul 8..aku kire2 aritu aku gerak dari perlis dalam kul 1 n sampai uma dkt kul 8...dekat 7 jam gak la perjalanan.. ape2 pun percutian tahun ni adalah percutian yg sangat gembira bg aku n family..en.suami pu  mengaku dia kate die sgt suke kan percutian di langkawi sbb x stress pun mcm tempat percutian yg lain.. dia kate bl da sampai kat kl rasa rindu je kat langkawi..dia tanye aku bl nk g holiday lg...huwawawawa....insyaallah ada rezeki lbh lg kitorang nak jejak kan kaki lg kat langkawi..betul la ape org ckp kalau sekali da jejak  kaki kat langkawai comfirm nk dtg lg.. ok la itu je cerite aku utk kali ni..thanks yaa pada yg sudi membaca n jgn bosan2 baca ape yg aku merepek meraban...



 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved