ads

Jumaat, 17 Mei 2013

02 di changlun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di changlun - Google Blog Search


Informasi Kedah Untuk Semua: 12.4 | Kg Belukar <b>Changlun</b> - <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 11 Apr 2013 06:22 PM PDT

Informasi Kedah Untuk Semua: 12.4 | Kg Belukar Changlun - Di Ambang PRU13

12.4 | Kg Belukar Changlun - Di Ambang PRU13

YB Pakatan Rakyat Kedah

YB Barisan Nasional dan Bebas

  • FIRST PAST THE POST

    -

    *Jah..aku menang badminton final lawan Najib. Aku dapat 59 mata, Najib 45 je!!! Yey yey aku menang! Errmm..Bang Non, Jah fenin ni! Najib menang 2 set, han...

    2 days ago

  • -

    Pada 14 November, jam 9.30 pagi saya mempengerusikan majlis Perundingan Koperasi negeri Kedah di Hotel Darulaman, Bandar Darulaman diikuti dengan lawatan...

    1 year ago

  • ALMA RANGERS Juara Piala K.S.M Padang Serai.

    -

    Oleh Abd Wahab bin Osman. PADANG SERAI - Sebanyak 48 buah pasukan dari daerah Ipoh, Grik, Seberang Perai Utara dan Sungai Petani menyertai Pertandingan Bola...

    3 years ago

Qirah Isa: Burger Terbaik <b>di Jitra</b>

Posted: 14 May 2013 09:47 AM PDT

assalamualaikum

sekarang mood aku tengah baik sangat sebab baru lepas isi tangki besar ni. hehe. beralih selera sikit-sikit, nak kurangkan makan nasi kononnya padahal nasi tak salah pun. yang salah sebab tuan punya tangki tu ha. makan tak ingat dunia.

kalau duduk sekitar Jitra, ada 3 tempat yang jual burger sedap. satu, burger kat area Taman Siswa, dekat food court area kedai rawatan resdung tu. sedap sangat. terasa lada hitamnya yang halus, daging yang tak kering dan berjus, lepas tu cara penyediaan pun kemas dan bersih. paling tabik sebab depa akan tutup waktu maghrib. sebiji burger biasa RM2.50 sahaja. kampung aku pun sebiji RM2.70. try la beli burger sini.

yang kedua adalah burger Haikal, depan Yawata. dulu aku fanatik betul dengan burger Haikal ni, tambah-tambah burger ikan dia. tapi makin lama, servis dan serving dia makin tak memuaskan. kalau tak tahan menunggu, kadang-kadang setakat 30 minit pun tak tentu dapat lagi order kita sebab ramai sangat yang membelinya. bila dah dapat, daging rasa macam tak berapa masak dan kering. roti pulak penyet. aku tak suka burger roti penyet. lama-lama, obsesi dekat burger Haikal tinggal kenangan.

tapi paling aku nak rekemen ialah burger Lebai yang terletak di pekan Jitra, area KFC. dia dalam foodcourt, tapi kalau lalu tepi jalan dah boleh nampak sebab dia duduk depan sekali. orang yang kerja sini semuanya lelaki yang berlebai putih. hihi. bukan setakat burger, set burger (burger, fries dan salad), ada chicken grill, steak, chicke chop, piza panas yang disediakan ikut permintaan dan macam-macam lagi makanan barat.

ini memang terbaik! chicken grill, yang sangat lembut dan rasa semua rencahnya, RM8.50 sepinggan



02 di jitra - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di jitra - Google Blog Search


Qirah Isa: Burger Terbaik <b>di Jitra</b>

Posted: 14 May 2013 09:47 AM PDT

assalamualaikum

sekarang mood aku tengah baik sangat sebab baru lepas isi tangki besar ni. hehe. beralih selera sikit-sikit, nak kurangkan makan nasi kononnya padahal nasi tak salah pun. yang salah sebab tuan punya tangki tu ha. makan tak ingat dunia.

kalau duduk sekitar Jitra, ada 3 tempat yang jual burger sedap. satu, burger kat area Taman Siswa, dekat food court area kedai rawatan resdung tu. sedap sangat. terasa lada hitamnya yang halus, daging yang tak kering dan berjus, lepas tu cara penyediaan pun kemas dan bersih. paling tabik sebab depa akan tutup waktu maghrib. sebiji burger biasa RM2.50 sahaja. kampung aku pun sebiji RM2.70. try la beli burger sini.

yang kedua adalah burger Haikal, depan Yawata. dulu aku fanatik betul dengan burger Haikal ni, tambah-tambah burger ikan dia. tapi makin lama, servis dan serving dia makin tak memuaskan. kalau tak tahan menunggu, kadang-kadang setakat 30 minit pun tak tentu dapat lagi order kita sebab ramai sangat yang membelinya. bila dah dapat, daging rasa macam tak berapa masak dan kering. roti pulak penyet. aku tak suka burger roti penyet. lama-lama, obsesi dekat burger Haikal tinggal kenangan.

tapi paling aku nak rekemen ialah burger Lebai yang terletak di pekan Jitra, area KFC. dia dalam foodcourt, tapi kalau lalu tepi jalan dah boleh nampak sebab dia duduk depan sekali. orang yang kerja sini semuanya lelaki yang berlebai putih. hihi. bukan setakat burger, set burger (burger, fries dan salad), ada chicken grill, steak, chicke chop, piza panas yang disediakan ikut permintaan dan macam-macam lagi makanan barat.

ini memang terbaik! chicken grill, yang sangat lembut dan rasa semua rencahnya, RM8.50 sepinggan



02 di tanjung dawai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di tanjung dawai - Google Blog Search


Budak Letrik: <b>Tanjung Dawai</b>-Pantai Merdeka

Posted: 12 Apr 2013 12:20 PM PDT

Ada apa dengan Tanjung Dawai yang terletak 30 Km dari Sungai Petani, Kedah ini? Selain menjadi tempat pengumpulan hasil laut, Tanjung Dawai juga menjadi akses kepada pengunjung yang mahu ke Pantai Merdeka. Kalau naik kereta nak kena pusing jauh kalau nak ke Pantai Merdeka. Maka dengan itu bot  laju menjadi pilihan bagi pengunjung yang ingin ke Pantai Merdeka. Bayaran RM 2 dikenakan setiap orang yang mahu ke seberang sana. 
Oleh itu, ada apa pulak sebelah Pantai Merdeka sana?  Pantai ni lah yang menjadi lirik lagu Cinta Pantai Merdeka. Pantai Merdeka ni tempat lepak pentang-petang sambil ambik angin laut boleh la. Ada pelbagai gerai yang menjual makanan dan minuman dan selalunya menjadi tumpuan anak muda di hujung minggu.
































02 di pendang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di pendang - Google Blog Search


update terkini..!!! mat sabun menangis malu <b>di pendang</b>..!!! normah <b>...</b>

Posted: 05 May 2013 03:32 AM PDT

Seperti yang dijangka, keputusan tidak rasmi kiraan undi di Parlimen Pendang menunjukkan calon PAS, Mat Sabun, tewas teruk kepada calon BN, Tok Man Abdul. Tu diaa... Timbalan Presiden PAS boleh kalah? Heh!
Kan aku dah kata, jangan memain dengan orang Pendang. Politik kat situ memang unik sikit. Tu laaa.. Sapa suruh "tebiang" pi bertanding kat Pendang...kan dah kenaaaa....heh! Dah tu ni camana nak pi Putrajaya ni? Puduraya saja la kot noooo....heh!
Takpa..takpa... ni baru keputusan tak rasmi... Aku pun takleh sebut lagi jumlah undi majoriti yang dimenangi oleh Tok Man.. macam-macam angka aku dapat, tapi semua tak boleh confirm selain pengumuman rasmi dari SPR.. anything can happen, kan?
Aku rasa aku tau pasal apa Mat Sabun kalah. Mungkin sebab...

1. Dia tak jumpa Normah ke-3 kat Pendang...
2. Mat Sabu mogok sebab Normah takmau teman dia berkempen...
3. Orang Syi'ah tak cukup promote dia kat Pendang...
4. Mat Sabu punya kempen "over killed".. ada ke patut pi pacak bendera Syi'ah kat Pendang...
5. Tu la balasan khianat kat golongan ulama dan perjuangan asal...
6. PAS memang tak kuat pun... dulu menang sebab UMNO ada masalah saja..heh!
 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved