ads

Khamis, 31 Oktober 2013

02 di sungai petani - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di sungai petani - Google Blog Search


[Panas] Tiket Final Super Spontan 2013 | 1 November <b>Sungai</b> <b>...</b>

Posted: 28 Oct 2013 01:59 PM PDT

PAS MASUK PERCUMA SUPER SPONTAN 2013


Updates : Tiket sudah HABIS diedarkan

Minggu ini merupakan minggu terakhir pertandingan Super Spontan 2013. Tinggal 6 peserta sahaja yang akan merebut hadiah utama berjumlah RM 100,000. Siapakah juara pilihan anda antara Jep, Johan, Tauke, Yus, Nabil dan Rahim. Edisi Final Super Spontan 2013 akan diadakan di Dewan  Kenangan MPSP, Sungai Petani, Kedah.

Kepada mereka yang teringin untuk menyaksikan Final Super Spontan 2013 secara langsung boleh dapatkan tiket atau pas masuk percuma di perkarangan Dewan Kenangan MPSP bermula jam 10 pagi hingga 4 petang pada hari Jumaat ini (1 November 2013).

Tiket adalah terhad. Orang-orang Kedah jom pakat tengok! Jumaat korang cuti so boleh lah beratur panjang-panjang. Bagi yang tidak berkesempatan ke Sungai Petani, Kedah, anda boleh menyaksikan Siaran Langsung Final Super Spontan 2013 di kaca TV anda.

Program : Final Super Spontan 2013

Tarikh : 1 November 2013 (Jumaat)

Masa : 10.00 malam


Tempat : Dewan Kenangan, MP Sungai Petani, Kedah

Penyiar rasmi : Astro Warna (132) Mustika HD (134)

Live Streaming : Youtube Astro Gempak

Cara-cara mengundi peserta Final Super Spontan 2013

Untuk edisi Final Super Spontan 2013 anda tidak perlu mengundi kumpulan #SemutSentap atau #KetamKonfius. Tetapi mengundi nama peserta tersebut untuk menjadi juara individu. Musim lepas, Zizan Razak diangkat sebagai Juara Super Spontan. Kali ini adakah Jep atau Johan? Keputusan di tangan anda. Undi peserta kegemaran anda sekarang.

Layari Facebook Super Spontan untuk maklumat lanjut.

Lokasi Final Super Spontan 2013 | Dewan Kenangan MPSP

Dewan Kenangan satellite map

Like jika entri ini memberi informasi kepada anda dan share dengan rakan-rakan ;) Tq

Entri berkaitan : astro warna , final , hiburan , jep , johan , ketam konfius , lawak , live streaming , nabil , rahim , semut sentap , siaran langsung , super spontan , tauke , tiket percuma , undian , yus

Finale #Super Spontan2013 <b>di Sungai Petani</b> #VMY2014

Posted: 27 Oct 2013 05:53 PM PDT



Super Spontan2013 merupakan sebuah rancangan improvisasi yang di ambil dari rancangan Spontan sebelum ini. Bezanya daripada Spontan, Super Spontan2013 menampilkan 2 kumpulan yang terdiri daripada pelawak dan selebriti.
Mereka akan bersaing bagi merebut gelaran juara setiap minggu yang ditentukan melalui undian SMS penonton. Pasukan yang tewas setiap minggu akan memasuki pusingan penyingkiran di mana salah seorang peserta dalam kumpulan yang tewas akan disingkirkan berdasarkan undian daripada setiap ahli kumpulan.

 Finale Super Spontan 2013 di Sungai Petani

 

 Buat julung-julung kalinya, finale Super Spontan2013 akan diadakan di Sungai Petani, Kedah. SuperSpontan2013 akan berlangsung di Dewan Kenangan Majlis Perbandaran Sungai Petani, Sungai Petani pada 1 November 2013 nanti.

Peminat-peminat Super Spontan2013 di kawasan utara khususnya penduduk Sungai Petani berpeluang melihat kehebatan Jep Sepahtu, Johan, Nabil, Yus Jambu, Tauke Jambu dan Rahim R2 bersaing di pentas akhir nanti. 


Program ini juga berpeluang memperkenalkan bandar Sungai Petani sebagai pusat pelancongan sempena Tahun Melawat Malaysia 2014 atau VMY2014. Marilah kita beramai-ramai memeriahkan acara yang pasti ditunggu-tunggu ini. 

Untuk keterangan lanjut tentang tiket boleh layari FB Super Spontan

Kepada mereka yang nak dapatkan tiket untuk menyaksikan #SuperSpontan2013 akhir boleh dapatkan secara percuma di Kaunter Jualan Astro di Perkarangan Dewan Kenanga MPSP, Sungai Petani, Kedah. Dari jam 10 pagi hingga 4 petang, Jumaat ini (1 November 2013). Tiket adalah terhad.


di negeri kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri kedah - Google Blog Search


Pembangunan Sekolah Pondok Keutamaan Kerajaan <b>Negeri Kedah</b>

Posted: 26 Oct 2013 05:02 AM PDT

Kategori PRK Sg Limau

Pembangunan Sekolah Pondok Keutamaan Kerajaan Negeri Kedah – Mukhriz

YAN, 26 Okt – Isu berkaitan agama di negeri Kedah dianggap sebagai keutamaan dan institusi berkaitannya akan terus dibela kerajaan negeri, kata Menteri Besar Datuk Mukhriz Tun Mahathir.

mb-kedah-mukhriz-pelajar-maahad-tahfiz-sekolah-agama-pondok-kempen-pilihanraya-prk-sungai-limau-masjid-surau-zuhur

Beliau berkata pendekatan itu bukan sekadar cakap kosong tetapi merupakan komitmen berdasaran kemampuan kerajaan negeri dengan dibantu kerajaan pusat.

"Soal agama ini kita letak bab paling awal (terdahulu) dan kita beri keutamaan berkait dengan agama termasuklah dalam soal kebajikan sekolah pondok, maahad tahfiz, sekolah agama bantuan kerajaan, surau dan juga masjid.

"Sebab itu tidak pelik apabila Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin turun padang (di sini) dan banyak berjumpa dengan warga pondok yang menunjukkan kesungguhan kerajaan pusat membantu sekolah pondok," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas menunaikan solat Asar berjemaah bersama Muhyiddin dan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Jamil Khir Baharom di Pondok Moden Nahdzah, Bukit Besar dekat sini hari ini.

Pada majlis itu, Muhyiddin mengumumkan peruntukan kerajaan pusat sebanyak RM3 juta bagi pembinaan dewan makan Pondok Moden Nahdzah selain asrama bagi Sekolah Menengah Agama (SMA) Nahdzah yang terletak di hadapan pondok tersebut.

Pondok Moden Nahdzah merupakan pusat pengajian agama khas bagi warga emas yang dibuka pada Februari tahun ini yang menjadi pelengkap kepada SMA Nahdzah yang merupakan sekolah agama bantuan kerajaan yang dibuka sejak 1946.

Sementara itu Pengerusi Lembaga Pondok Moden Nahdzah dan SMA Nahdzah, Nasir Othman berkata ini kali pertama sumbangan sedemikian diterima pihaknya dan juga kali pertama pimpinan tinggi negara hadir ke pusat pengajian agama berkenaan.

"Ini (peruntukan) satu anugerah besar tak terduga. Ini bukan masalah politik tapi masalah pendidikan. Saya juga rasa seronok kerana pemimpin tertinggi ambil berat mengenai agama dan pendidikan umat Islam," katanya.

Beliau berkata pada masa ini terdapat 40 pelajar di Pondok Moden Nahdzah dan 780 pelajar di SMA Nahdzah.

"Kita punyai asrama yang mencukupi bagi Pondok Nahdzah. Cuma di SMA Nahdzah, asrama yang ada cuma mampu menampung 420 orang pelajar," katanya.

Berita Bertarikh Pada 26 October 2013 8:02 PM

02 di kubang pasu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kubang pasu - Google Blog Search


Jawatan Kosong Guru <b>di</b> Kedah - MRSM <b>Kubang Pasu</b> - Jawatan <b>...</b>

Posted: 06 Oct 2013 04:56 AM PDT

Jawatan Kosong terkini 2013 sebagai Guru di Kedah iaitu di MRSM Kubang Pasu. Permohonan adalah dipelawa daripada waraganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan di MRSM Kubang Pasu sebagai :-

1. Guru Senireka DC41
2. Guru Sejarah DC41

Tarikh tutup permohonan pada 15 Oktober 2013

Lokasi : Kedah
Sektor : Kerajaan

Maklumat iklan jawatan selanjutnya sila klik disini


coded by nessus

02 di jitra - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di jitra - Google Blog Search


Lagi bangunan runtuh - Dinding pasar raya runtuh <b>di Jitra</b> ! | Kle-peq <b>...</b>

Posted: 07 Oct 2013 11:33 PM PDT

JITRA - Sebuah pasar raya yang baru beroperasi Julai lalu, di Bandar Darul Aman, dekat sini, runtuh pada sebahagian dinding belakang dipercayai akibat keretakan dalam kejadian kira-kira jam 8.40 pagi tadi.

Difahamkan, dua petugas penyelenggaraan yang ingin melakukan pemeriksaan di bahagian belakang pasar raya berkenaan sempat melarikan diri selepas terdengar bunyi runtuhan dinding.

Ketua Operasi Balai Bomba dan Penyelamat Jitra, Mohamad Darus berkata, dalam kejadian itu tiada kemalangan jiwa dilaporkan.

Katanya, pemeriksaan awal yang dibuat mendapati sebahagian dinding bangunan tersebut mengalami keretakan. - SH

02 di yan kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di yan kedah - Google Blog Search


Bendang <b>Yan Kedah</b> | Flickr - Photo Sharing!

Posted: 26 Oct 2013 12:00 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Bendang Yan Kedah, ,Malaysia. Sawah Padi di Yan Kedah. ... Taken on October 26, 2013; 60 Views; 0 Galleries · fuad abdullah's photostream (2,282). Newest photo →; Bendang Yan Kedah · Badang di Bedang · Nak Minum .

02 di pendang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di pendang - Google Blog Search


14 kedai <b>di</b> pekan <b>Pendang</b> hangus – Perak Today

Posted: 06 Oct 2013 06:25 AM PDT

Gambar hiasan:-

Gambar hiasan:-

PENDANG: Sebanyak 14 unit kedai di Bangunan Seroja di sini hangus dalam kebakaran awal pagi ini.

Tiada sebarang kecederaan dilaporkan dalam kejadian kira-kira 2.25 pagi itu kerana penghuni sudah pulang.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Jalan Raja, Alor Setar, Mohd Izham Abd Rahim berkata anggota bomba yang tiba di tempat kejadian kira-kira 23 minit selepas menerima panggilan pada 2.25 pagi, mendapati kira-kira 80 peratus bangunan sudah terbakar.

Beliau berkata, 13 anggota dengan kekuatan dua jentera dan dibantu 10 jentera dan 80 anggota bomba sukarela berjaya mengawal kebakaran pada 3.07 pagi.

"Punca kebakaran dan jumlah kerugian masih disiasat," katanya kepada pemberita.

Peniaga barangan emas, Khairudin Majid, 39, berkata dia kerugian kira-kira RM300,000 membabitkan barangan emas dan mesin pertukangan yang musnah dalam kebakaran itu.

"Kedai ini sudah berusia lebih 20 tahun. Saya pun dah lapan tahun menyewa daripada Majlis Daerah Pendang," katanya ketika ditemui di tempat kejadian, hari ini.

Nor Asmah Ismail, 48, peniaga barangan sejuk beku yang telah berniaga di situ sejak 17 tahun lalu, berkata dia kerugian lebih RM50,000.

"Barang-barang banyak yang terbakar dan peti sejuk sudah tidak boleh digunakan," katanya.

Zainal Abidin Saad, 51, yang menjual buah-buahan dan kuih tradisional berkata dia kerugian kira-kira RM30,000.

- BERNAMA

02 di langkawi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di langkawi - Google Blog Search


aku: Langkawi 2013: Aktiviti <b>di Langkawi</b>

Posted: 06 Oct 2013 07:44 PM PDT

tak de la byk sangat aktiviti kat langkawi kali ni
tapi cukup padat, letih, dan seronok gila hahahhahaha
ombak kat holiday villa ni best





 anak2 mmg tak suka mandi laut
tapi trip ke langkawi kali ni mmg nak derang mandi laut
papa derang dh bagi syarat aritu


 alyssa memula yang layan ombak


 aik seronok nampak alyssa
pastu bergilir2 aira dan pastu aryan lak
main gak, tapi tak de sapa sudi amik gambar la 
mlm tu 3 ulat nangka tido seawal jam 8 mlm santak sampai 11 pagi akibat kepenatan main ombak hahahahhaha
pusing2 nek keta di satu hari
yeayyyy nak masuk terowong
   The Gulai House
highly recommended kalau korang nak cari fine dining ke, makan2 yang best dan ada specialitinya
aku tak sempat pi sebab perut kekenyangan aje, plus byk sangat la tempat aku nak pi makan, tapi percutian tah brapa hari aje kan
review dari google sana sini, tempat ni mmg best

 ni the gulai house tu, dlm hutan ok, area datai sana
agak2 byk nyamuk tak?

 salah satu hotel mahal aku mampu pusing2 dulu hahahahhahahaha
tah bila dpt check in kat sini
tapi kan, aku call hotel ni aritu, gila belagak dia punya reception
tau la aku bukan org berduit cetttttttttt
 sempat pusing tanjung rhu

 topi baru beli kat langkawi
hahahahhahaha
benda yang paling aku tak sangka di request oleh aira dan alyssa
"mama, kitorang nak pi spa....nak urut kaki la, penat jalan"
amboiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
demi utk memenuhi impian derang
halangan adalah aryan yang masih kecik lagi, byk spa tak mo terima budak kecik, nanti bising
akhirnya, dpt gak satu spa
alun2 spa


alyssa urut sejam, aira 45 minit sebab tak tahan geli

aku ngan pakwe amik body massage
aryan pengsan kepenatan sepanjang sesi massage sebab masa ni kitorang baru balik dari kilim tour
so alyssa ngan aira ni duduk la berdua dok massage kaki
aku kuar aje ngan pakwe dari body massage, tgk derang tgh layan air teh serai
wakkakakakak sedap derang kata
aku tak suka, tapi derang kata sedap
so, lepas ni, on every vacation, aku kena selitkan aktiviti spa utk derang
bukan spa aje budak ni pandai request tau, karaoke pun derang pandai request
seb bek masa kat langkawi ni aktiviti padat, kalau tak mau gak kena angkut pi karaoke
sebelum balik, aku sempat singgah ke the villa hotel
bestkan dpt bilik, bukak pintu terus terjun pool
ada 2 katil queen baru RM200 ok!
itu rate kengkawan kekdahnya
hahahhahahha since form 5 tak pernah jumpa
zalifah namanya, ayah dia askar, sama mcm ayah aku
sebab tu dia merata2 tinggal
masih seperti dulu...body maintain aje

so pas ni kalau nak ke langkawi, dah tau nak cari sapa
hahahahhahahahhahaha muahahahhahahha
moga dpt jumpa ko lagi zalifah...kalau mai lagi, for sure ko la org yang aku akan cari hehehehehehehe
tq for arranging our nice kilim tour!
kilim nanti aku up entry len ye!

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved