ads

Rabu, 14 Mei 2014

02 di langkawi - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

02 di langkawi - Google Blog Search


seindah salju: Cuti-Cuti Langkawi : Hari Terakhir <b>Di Langkawi</b>

Posted: 13 Apr 2014 07:59 PM PDT

Dah lama sangat tak update blog...last update 27/2/2014...oiii lama sangat nie...
Hari nie aku nak g Langkawi lagi sekali so harus la habiskan citer langkawi...kang ada yg tertunggu2..ehh ada ke yg tunggu entri last aku nie....hehehe
Percutian kali nie aku x pergi pun rumah mahsuri, cable car dan zoo kat langkawi..tapi percutian seterusnya wajib pergi...percutian kali nie lebih kepada shopping tak hingat dunia....sampai terpaksa la borong beg besar maklum la x muat beg...
Berciter pasal shopping tambahan di hari terakhir, kitaorg check out pukul 12 tengahari pastu tinggalkan beg kat hotel dulu...maklum la kang abis cair coklat klu usung ke hulu ke hilir nanti...lebih selamat tumpangkan dulu kat hotel...
Mula2 g tengok Beras Terbakar dulu

 Panas2 terik paksa bapak ngan anak posing depan tue..bukti dah sampai kat beras terbakar
Konpius haikal tak dapat pikir apa la yg mama suruh tengok...
 Posing depan pintu gerbang plak
 Nie la beras yg dah terbakar tue...dia letak dalam bekas kaca dalam satu pinggan jer
 Gigih ambik gambar tue supaya korang paham apa la tempat beras terbakar nie

Tapak jer yg tinggal...beras dah masuk dalam bekas kaca...
Memborong sakan kain batik dan kain pelikat kat Gugusan Nusantara nie...
Habis shopping perut pun lapar jom cari port makan sedap plak...
 Terbaik punya ikan bakar..plak tue sedap dan murah lagi...
Air FREE jer macam2 jenis lagi...10 kali refill pun no hall harga makanan jer
Jom Ikan Bakar...memang ramai waktu tengahari...dekat ngan airport

Dah sampai untuk balik...menyinggah kat sini plak utk wrap beg..
 Shopping beg baru..harus la balut kang kotor plak..beg pun murah, besar tue RM 115.00
Wrapping bag service RM 10.00 per bag
Yang sedihnya beg merah tue aku x balut pastu kotor...huhuhu
Kaunter belum bukak kitorang dah terpacak paling depan...hehheehe
Beg dah ready nak masuk kapal terbang
Semangatnya bam bam nie..masa pergi taknak pakai tali pinggan bila dah balik baru excited nak pakai sendiri
Besarnya lobang hidung tue...dah sampai KLIA
Kekdah nak usung periuk kaca...beli siap2 bubble wrap pastu usung dalam beg kosong bawa g langkawi
Bila dah beli mangkuk kaca tue sila la wrapping, aku wrap mangkuk tue bahagian dalam dan luar kotak..letak dalam beg baru yg keras tue...selamat sampai kat rumah aku tanpa sebarang kerosakan atau pecah...
 Memborong coklat dengan banyaknya...ada balance lagi sikit coklat yg tak abis dalam peti ais sampai ke hari nie...aku bukan pemakan coklat tapi suka beli coklat
 Bahagi2 coklat maklum la adik beradik ramai...semua wajib dapat...
Fridge magnet untuk keluarga dan kawan2
Tamat sudah percutian kat langkawi...opsss ada lagi lupa nak citer pasal kereta sewa...kitorang booking kereta MYVI sekali kereta tue tak de la plak so dapat la FORD Fiesta tue..harga tetap sama cuma kereta jer lain
Best rupanya bawa kereta mahal nie...hehehe..kat langkawi jer nak berangan pakai kereta mewah..balik kajang sila bawa kereta kancil jer ye g kerja...hehehe
Aku booking kereta kat SINI..

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved