ads

Selasa, 20 Mei 2014

02 di sungai petani - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di sungai petani - Google Blog Search


Permainan kegemaran Aqilah <b>di</b> Taman Jubli Perak <b>Sungai Petani</b> <b>...</b>

Posted: 14 May 2014 07:07 PM PDT

Dekat Taman Jubli Perak Sungai Petani, ada satu mainan yang menjadi kegemaran Aqilah... Bila dah naik, kalau boleh tak nak turun2 dah... puas memujuk...

Haa nampak tak dekat mana Aqilah?


Buai ni lah kegemaran Aqilah... bila dah naik, kadang sampai nak terlena je gaya dia.. hihi

Si kakak Alisha.. ni haa buaian dia.. tak dapat naik yang macam Aqilah punya.. bagi laluan untuk adik2 yang lebih kecik ..
"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"
"Ya Allah, sesungguhnya aku (Noorzarina binti Ahmad Tazari) namakan anak yang berada dalam kandunganku ini dengan nama Muhammad. Maka jadikanlah dia anak lelaki dengan kebenaran empunya nama yang mulia ini, iaitu penghulu kami Muhammad s.a.w."

di negeri kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri kedah - Google Blog Search


VIDEO : RUMAH PALING PELIK <b>DI NEGERI KEDAH</b> - Aktivis <b>...</b>

Posted: 16 May 2014 10:52 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]VIDEO : RUMAH PALING PELIK DI NEGERI KEDAH !! TUDIAA #KedahTourism ... LUCAH!!!! SEKS,PELACUR, GAY, MAMBANG, SYAITAN,IBLIS DI TEMPAT TERBUKA????? inilah nasib bangsa kita jika kita sendiri biarkan!

02 di kuala kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kuala kedah - Google Blog Search


kathyjem: Manjer&#39;s <b>di</b> Jeti <b>Kuala Kedah</b>

Posted: 02 Apr 2014 01:24 AM PDT

Abis je wedding Ila terus balik homestay kemas baju terus gerak.. Kiteorang kena sampai jeti Kuala Kedah sebelum kol 5 sebab last feri pukul 6 ptng...  Dalam pukul 4 lebih jugak la kami bertolak menuju ke Jeti Kuala Kedah.. Nasib tiket ada, fuhh lega...

Dah la nak kejar masa, satu hal la pulak nak cari parking kat Jeti Kuala Kedah ni penuh sesajer.. Kiteorang masa nak cari parking datang satu motor ni ngan kawan die kat belakang, tanya kiteorang nak cari parking ker.. Masa tu kat traffic light.. Shah yang drive, die bukak tingkap kereta jawablah kat orang tu..A'ah tengah cari parking kereta.. Takpa-takpa ikut kami.. Kiteorang pon ikut jer la nak cepat punye pasal takut terlepas feri.. Macam tau2 jer kiteorang nak cari parking kereta maybe die tengok nombor flat kereta kot..

Eira ngan Ciput kat belakang pon ikut sekali.. Sekali orang tu bawak kiteorang parking nunnn jauh dari jeti... Dah la bawak anak ngan beg berbakul-bakul.. Terus kiteorang bagi tau kat mamat tu kiteorang cari parking sendiri yang dekat ngan jeti sebab ada budak kecil.. Die kata takper tak jauh pon depan tu je jetinye parking je kat sini.. Eh eh paksa pulak tak nampak kiteorang bawak anak ni.. Takper2 kiteorang cari sendiri parking.. Terus vrommm blah malas nak layan dah la bagi parking depan kedai macam tak selamat jer..

Dapat parking sebelah jeti terus keluarkan beg menuju ke Jeti.. Tak jauh pon kiteorang parking sebelah jeti, pandai mamat tadi tu bagitau parking penuh kat jeti ada je parking..

Kami beli tiket yang terakhir pukul 6 ptng.. Ramai jugak orang hari tu walaupon bukan cuti sekolah .. Kalo cuti sekolah aku rase bersesak-sesak kat ruang menunggu ni..

Dah beli tiket tunggu sat..  Eira ambik gambar Raiisah masa ni.. Orang suruh berdiri pegi duduk pulak die..

Raiisah kalo orang suruh posing mesti die akan duduk.. Style apa tak tahu.. Orang kuat manjer's ni..hehehe Sampai2 terus Yana berlari-lari pergi beli tiket.. Tengok duduk lagi berdiri la Raiisah... Pusing2 die dalam tu semua orang die nak tegur.. Yeaaa nak naik feri.. 2 jam perjalanan dari Jeti Kuala Kedah ke Langkawi.. Lama jugak 2 jam ok boley tido...

Dalam kol 8 jugakla kami sampai Langkawi.. Sewa kereta memang Yana dah call siap2 abang yang kiteorang nak sewa kereta tu.. Dapat murah la jugak.. Kiteorang dapat sewa Avanza Hitam rm 150 jer untuk 3 hari.. Murahkan.. Terkejut jugak masa Abang tu bagitau harga sewa Avanza 3 hari die charge 150..

Lepas naik Avanza terus cari tempat makan.. Masing2 dah kebuluq sebab kat kenduri kawen Ila makan sikit..

Ala lupe lak nama tempat kiteorang makan ni tapi kat sini banyak makanan seafood..

Dapat tempat duduk masing2 dengan gadget.. Ni budak pon sama sibuk dengan Tom's & Angela die... Bagi die diam kejap kang nak turun je kerja die pastu menangis tak bagi pegang hp.. Yunnan dan Mummy.. Keisha lapar ye nanti kite makan ek.. Bagus Keisha diam jer die langsung tak dengar suara.. Pemalu sungguh Keisha ni macam mummy die jugak..Eh Eira ko pemalu ker?? Pemalu la jugek..hehehe Dengar die bercakap ngan daddy mummy die.. Kalo ngan Yana angguk2 jer.. Kalo ngan aku langsung senyap.. Muke lapar dan ngantuk.. Tak sabar nak sampai hotel.. Rase macam makan kat rumah pulak bile tengok mangkuk TomYam tu.. Bismillah mari kite makan... Dah abis makan menikmati pemandangan laut.. Selesai makan terus menuju ke Hotel.. Check in lewat dalam kol 10 gakla.. Kami stay 3 hari 2 malam di Langkawi Seaview Hotel.. Wow!!! Nampak tilam terus tak sabar nak kroihh kroiih..hehehe

Ok nak mandi nak ZZZZZZ!

piece : kathyjem

02 di langkawi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di langkawi - Google Blog Search


MISTERI RUMAH KAYU <b>DI LANGKAWI</b> MENARIK <b>...</b> - medan tempur

Posted: 14 May 2014 03:26 AM PDT

Rumah Abg Zul ini antara rumah paling unik dan pelik di Langkawi, ianya dibina mengunakan bahan bahan semula jadi yang terbuang seperti kayu hanyut, akar pokok yang dibuang, tali kapal serta karpet terpakai..

Hasil karya seni yang dibina oleh Abg Zul ini sangat bernilai tinggi hingga menarik minat pelancong-pelancong luar negara untuk menginap dan mengambil gambar sebagai kenangan malah ada pelancong asing turut membantu Abg Zul membina rumah ini..

EXCO Pelancongan Negeri Kedah YB Dato Hj Rawi berkesempatan singgah di Teratak Akar milik Abg Zul iaitu rakan beliau sejak zaman persekolahan lagi. Malah YB Dato Hj Rawi juga berjanji akan membantu Abang Zul untuk mendapatkan material-material seperti kayu-kayan yang dibuang serta akan mempromosikan Teratak Akar

02 di padang serai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di padang serai - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di padang serai</b> - Google Blog Search

Posted: 03 May 2014 01:04 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di padang serai</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Apr 2014 01:27 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di padang serai</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Mar 2014 01:38 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di padang serai</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Jan 2014 01:32 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di padang serai</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Jan 2014 01:23 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di padang serai</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Jan 2014 01:25 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di padang serai</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Dec 2013 01:13 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di padang serai</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Dec 2013 01:29 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Kayuh Sorang Je: <b>Padang Serai</b> ... ropewalk

Posted: 15 Nov 2013 09:40 PM PST

Sesuatu yang membanggakan ialah ramai yang bergiat dengan aktiviti berbasikal di kawasan Sungai Petani / Kuala Muda. Ini terbukti berikutan dengan 'Sirkit ke empat Harian Metro Mountain Bike Grand Prix' yang berlan pada Sabtu 09 Nov 2013. Acara mendapat sambutan hangat dari kelab kelab basikal seluruh negara dan hampir kesemua kelab basikal dan orang perseorangan di kawasan Sungai Petani menyertai. Acara dimulakan di tapak Muzium Arkeologi Lembah Bujang, Merbuk melalui kawasan bukit bukau, lembah, sungai, kebun, dusun, bendang dan hutan rimba.
Menurut seorang rakan yang mendapat kedudukan 50 peserta pertama menyudahkan kayuhan (lebih 1,500 peserta mengambil bahagian), trek atau laluan ini diantara trek yang paling seronok yang pernah disertai. Trek ini seimbang, tidak terlalu banyak laluan perkampungan, taman perumahan dan pekan dan trek off-road tidak begitu sukar ditempuhi. Sungai yang dilintasi di kawasan Rekreasi Tupah memecahkan monotoni dan menyeronokkan.
Dia mengharapkan agar trek atau laluan ini dijadikan salah satu venue atau lokasi untuk jamboree basikal dimasa hadapan. Selain dapat menunjulkan dan menengahkan kawasan ini untuk dijadikan salah satu destinasi pelancongan dan percutian, ia boleh dijadikan tarikan kepada peminat basikal seluruh negara untuk beriyadah. 
Aku tidak berapa terkilan kerana tidak turut serta kerana sudah lama 'menggantung' basikal gunung. Bahkan kini aku tidak lagi mempunyai mountain bikes kerana aku telah convert menjadi touring  bikes. Pada mula ingin juga aku turut serta menjadi penonton, melihat kawan kawan dan geng basikal sambil memberi peransang tetapi malang aku terpaksa balik ke Negeri Sembilan (Felda Raja Alias). Mungkin lain tahun sahaja.
Kalau dilihat bahagian sukan akhbar Harian Metro beberapa minggu sebelum acara diadakan, hampir setiap hari surat khabar tersebut memberikan liputan beserta lapuran untuk kelab kelab basikal dan orang perseorangan yang berdaftar untuk mengambil bahagian sirkit tersebut. Ini diteruskan satu minggu selepas program berlansung. Tumpang gembira melihat gambar kawan kawan disiarkan dalam akhbar. Bukan senang nak masuk surat khabar.
Biasalah ... hujung minggu terdapat ramai rider berada dijalan hari ini. Ada yang berkayuh seorangan seperti aku tetapi ramai yang berkayuh berkumpulan. Pagi ini ramai juga rider wanita diatas jalan. Seronok melihat semakin ramai kaum hawa menyertai aktiviti ini. Selalunya sering dilihat kaum hawa akan mengayuh mengekori suami ... (agaknya) tetapi sebentar tadi terlihat mereka berkayuh sesama sendiri. Nasib baik aku tidak buat U-turn mengikut mereka ...... ha ha..
Ingin singgah di pasar 'ropewalk' pekan Padang Serai untuk melihat apa yang dijual, tetapi membatalkan hasrat kerana pernah sekali singgah disana beberapa bulan lalu. Tiada apa yang menarik dan kebanyakkan menjual barangan yang tidak diperlukan.
Singgah di rumah Md Noor di Taman Serai Wangi tetapi dia tiada dirumah. Aku meneruskan kayuhan pulang dan singgah untuk sarapan roti canai di Pekan Pinang Tunggal.
Statistik : 
    Mula ............... 8.05 pagi
    Tamat ............  10.50 pagi
    Jarak ............... 58 km
    Cuaca .............. Redup
    Laluan ............. Bandar Puteri - Sidam Kiri - Padang Serai - Pinang Tunggal
   Odometer 2013 : 04604
       

BLOG KEDAH: 02 <b>di padang serai</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Dec 2013 01:33 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Misteri! Penampakan Bunian <b>Di Padang Serai</b>? (Video) | Informasi <b>...</b>

Posted: 16 Aug 2013 07:30 PM PDT

Misteri! Penampakan Bunian Di Padang Serai? (Video) | Benarkah bunian ini wujud? Seperti yang didakwa oleh orang dahulu kala, mereka juga seperti kita namun hidup di alam lain. Kita tidak boleh melihat mereka. Baru-baru ini satu rakaman video sewaktu ingin mendenak atau memikat ayam hutan telah  terakam penampakan orang berjubah putih melalui di belakang di dalam rimbunan pokok-pokok di kawasan tersebut. Persoalannya, benarkah itu bunian? Mungkin bunian, mungkin juga orang lelaki yang baru pulang dari surau ataupun masjid. Hanya Allah sahaja yang mengetahui. Anda boleh tonton video di atas ini.

ayam2

ayam1

game

P.S. I – 10 Tempat Paling Pelik Di Dunia
P.S. II – 5 Tempat Paling Ajaib di England
P.S. III – Menarik! Cara Untuk Meningkatkan Penguasaan Bahasa Inggeris

Sumber : Amekaw

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved