ads

Khamis, 22 Mei 2014

02 di kulim - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kulim - Google Blog Search


HOMESTAY <b>DI KULIM</b> KEDAH | Rich Now!

Posted: 30 Apr 2014 01:48 AM PDT

Bila tuan dan cikpuan ke Kulim, berehatlah di rumah rehat kami.
  • Rumah teres dua tingkat Kulim Perdana Hi-Tech
  • 3 bilik tidur (air cond Master Bedroom)
  • 3 bilik air
  • Kemudahan wifi-UNIFI berkelajuan 5MBps
  • Beserta 21 saluran HyppTV
  • Dilengkapi peti ais, mesin basuh, alatan memasak, kipas angin dan seterika.

2
Tempat-tempat menarik:

  • 0.5 km ke Kulim Hi-Tech Park
  • 0.5 km Hospital Kulim
  • 0.5 km ke Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah & UniKL
  • 2 km ke Lebuhraya Kulim-Butterworth (BKE)
  • 5 km ke Taman Tasik Kulim
  • 7 km ke shopping complex Tesco, Kulim Landmark Central & CMart
  • 10 km ke Kolej Mara Kulim, MRSM & Kolej Vokasional Kulim
  • 10 km ke IPG Tuanku Bainun
  • 15 km Rekreasi Air Terjun Junjung
  • 20 km Rekreasi Ulu Paip
  • 28 km ke Adtec Kulim
  • 30 km Rekreasi Sungai Sedim & Tree Top Walk
  • Harga Satu Malam RM 220

Hubungi En. Faizul di 013-5334123, Puan Afidah 019-5756395

02 di padang terap - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di padang terap - Google Blog Search


GAMBAR MENARIK !! SIRI KE 2 PROGRAM #MBMesraRakyat <b>DI</b> <b>...</b>

Posted: 17 May 2014 09:11 PM PDT

Semalam berlangsungnya siri kedua jelajah program MB Mesra Rakyat di Daerah Padang Terap.. Dato Seri Mukhriz Mahathir tiba di Pekan Kuala Nerang jam 8.00, walk about disekitar pekan Nat, merasmikan perasmian Kedah Fun Ride acara berbasikal dari Kuala Nerang ke tssik Pedu.

Seterusnya ke kenduri rakyat, program ramah mesra, gotong royong, ke rumah keluarga angkat dan seterusnya pentas wisma di Taman Pelangi..











02 di tanjung dawai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di tanjung dawai - Google Blog Search


Ia bermula <b>di</b> sini..: Kompleks <b>Tanjung Dawai</b>

Posted: 15 Apr 2014 05:56 AM PDT

assalamualaikum...
walaupun hari ni tak da class, tapi akan bz pagi smpai malam..
pagi nie ada talk untuk paper seminar sem depan...
petang plak taklimat praktikum.. malam kerja...
nak cita benda yang dah lepas 2 bulan lalu...
masuk awal sem, dah rancang nak keluar beli barang untuk satu sem..
dapat permintaan dari member nak ke econsave...
masalahnya jauh nun di Sungai Petani ja ada.. area Jitra, Alor Star mana ada...
tak pa lah, penuhi jalah permintaan...
alang-alang dah ada area sana, terpikir nak bawak member2 jalan-jalan sana..
lepas ja shopping di Econsave Bandar Puteri Jaya...( sejam setengah nak sampai UUM-Bandar Putri Jaya)
dengan muka kelaparan masing2...
terus saya bawak ke Tanjung dawai...
motif naj makan tepi laut.. tengah hari slalu kat Komplek Tanjung dawai ja ada makanan..
tapi time kami smpai lauk dh tingal sikit... xkisah sambar ja apa yang ada...
kat cnie ada byk gerai makanan, pilih la mana nak.. gerai first sekali jual lauk pauk tengah hari.. gerai yang byk jual masakan panas, bihun sup, laksa, ABC..
not bad la makan kat situ, seterusnya saya bawak member ronda atas kompleks tue..
tengok jualan hasil laut... rasanya saya sendri yang memborong hasil laut kt ctue...
macam-macam ada.. ikan bilis, ikan kering, pekasam, sotong kering, udang kering, keropok kering, keropok lekor, belacan, asam jawa pon ada, macam-macam ada lah.. meh la tengok sendiri sini..
geram kalau datang sini, rasa nak borong ja semua... ikan bilis elok-elok ja...
kalau datang malam, saya suka makan tepi pantai.. ada banyak kedai..
pernah juga masuk jalan-jalan cari makan kt tv 3..
masakan dia memang best lah.. suasana tepi pantai plak..memang best la..kena angin pantai malam-malam lak..mendayu-dayu ja..
kalau nak datang sini..mudah ja...
kalau dari highway Utara Selatan tue, keluar exit Sungai Petani Selatan.. exit sungai petani utara pon boleh..
then ikut signboard ja.. akan jumpa la..saya pegi tak smpai setengah jam pon...
sepanjang jalan kt area tanjung dawai nie, ada juga kedai yang jual hasil laut..
so depends la, rasa nak beli kt mana.. di kompleks pon ada.. kedai tepi jalan pon ada...
ok itu ja cita tentang Tanjung dawai..
tunggu next entry saya nak cita Pantai Merdeka..
bagaimana saya pegi Pantai Merdeka dari tanjung dawai nie...

02 di yan kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di yan kedah - Google Blog Search


Trip 1 : Casting Tenggiri <b>di Yan</b>, <b>Kedah</b> – Persediaan | platspender <b>...</b>

Posted: 11 Jan 2014 09:17 AM PST

Baru saja dok plan trip 2014, Chip dah up trip ke Yan Kedah. Chip nak kaunter balik trip Kemaman yg dirancing Zahid, dia tak boleh ikut sebeb ada saudara kawin. Kali ni, Chip pulak yg organized. Booking tekong, umpan dan transport semuanya diuruskan oleh Chip. Kami masik menggunakan khidmat tekong yg sama seperti trip yang lepas, iaitu Tekong Abg Cha.

Tarikh kali ni ialah 15-Feb. Hari sabtu, trip bermula malam sabtu, dan berakhir petang sabtu. Mulanya zahid nak extend sehari lg, tp bila pikiag balik, tak pa la, sehari sudah tak payah nak extend sampai dua hari. Setakat hari ni hanya 4 org dah confirm nak join. Chip, Zahid, Aku dan sorang peserta baru, Mdrizal. Mdrizal ni satu opis dengan aku. Dah lama memancing, cuma tak berani nak naik bot, sebab phobia takut lemas. Cuma tahun ni, dia nak try ke laut. Yang lain yg dok sembang deraih tu bila lg.

Setting kali ni, mcm biasa saja. Set ajiking aku dah replaced dengan set Okuma Nemesis. (Aku nak juai rod ajiking aku tu, sapa mau boleh pm aku). Set yang sama aku up posting yang lepas, Trip Pulau 9. Aku harap dengan set ni, aku boleh kayuh reel dengan lebih laju.Kelajuan adalah kompenen penting casting di Yan. So, kalau boleh, gunakan reel yg laju dan rod yang ringan ke medium. Tenggiri tak besag pun.

Dlm posting ni, aku up dulu dua alat penting dlm xtvt casting tenggiri di Yan. Perambut dawai dan spoon. Perambut dawai yg aku up dlm nih, aku beli di Jeti Yan dengan harga Rm4.50. Kemudian aku tambah spoon 45g dari Bakau, Day Night Lure, Model BH41-4, saiz 45g, kaler silver. Spoon ni aku beli di Jalan Pudu dengan harga RM6.7o.

Aku akan up lg persedian trip aku kali ni.

Perambut Dawai 3 mata

Perambut Dawai 3 mata

Spoon Bakar 45g

Spoon Bakau 45g

2 minggu lepas, aku order beberapa biji jig dengan Zahid brand Magnum Duplex Microjig 18g berharga RM6.00 setiap satu. Mircojig sesuai digunakan untuk casting ternggiri. Tp selama aku cast di Yan menggunakan microjig, belum penah bg hasil. Casting menggunakan kembung lebih apdal. Tp sebenarnya microjig pun ada kelebihan tersendiri. Cuma utk aku, mungkin masih belum rezeki.

02 di jerai kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di jerai kedah - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di jerai kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Feb 2014 01:26 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di jerai kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jan 2014 01:35 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di jerai kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jan 2014 01:33 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di jerai kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Oct 2013 01:35 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Sahabat-Gunung: UMNO <b>Jerai</b> Beri Jaminan Kerja Keras, Tidak <b>...</b>

Posted: 08 Oct 2013 03:30 AM PDT

Barisan Nasional Negeri Kedah dan BN Parlimen Jerai sudah bersedia sepenuhnya untuk menghadapi Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Limau.
Timbalan Pengerusi BN, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, Jentera Pilihan Raya Peringkat Negeri akan diketuai sendiri oleh Datuk Paduka Mukhriz Mahathir dan dibantu oleh kepimpinan UMNO dan BN Bahagian Jerai, di mana jentera sudah digerakkan sepenuhnya di 19 kawasan Peti Undi, walaupun kehangatan kempen pemilihan UMNO sedang rancak berlaku bukan sahaja di Jerai, malah di seluruh negara.
"Jentera dan kepimpinan UMNO Bahagian Jerai sudah memberikan jaminan, walaupun dalam suasana kempen pemilihan UMNO, namun jentera tidak hilang fokus dan akan bersatu dan memantapkan gerakan bersepadu dalam usaha BN untuk merampas kembali DUN Sungai Limau yang dikatakan kubu kuat PAS selama ini.
Jaminan mereka, apapun yang terjadi, kerana dalam proses pemilihan parti nanti akan ada yang menang dan yang kalah, mereka akan membantu untuk memastikan proses pilihanraya kecil ini akan berjalan lancar.
Kita maklum bahawa ini kubu kuat, namun BN akan tetap menghantar wakilnya kerana kita mahu menawarkan khidmat bakti dan perjuangan yang boleh kita berikan kepada penduduk dan masyarakat di Sungai Limau ini," ujarnya kepada media selepas berjumpa jentera BN peringkat negeri Kedah dan Jerai di Sungai Limau petang tadi.
Tambahnya, calon BN akan disenarai dan dikemuan akan diserahkan kepada Pengerusi BN dalam masa terdekat, ramai calon yang berkelayakan namun BN akan mengikut pandangan dari pihak negeri dan bahagian Jerai.
"Mereka ada juga beberapa nama dan tokoh-tokoh yang agak sesuai dan akan kita umumkan pada 21 Oktober ini.
Oleh itu, besar harapan saya agar pengundi di DUN Sungai Limau nanti akan memberikan sokongan padu kepada calon BN. Walaupun ini kubu kuat PAS namun dalam sejarah lampau, wakil BN dan UMNO pernah mewakili di kawasan ini. Jadi pendekatan berhemah dan besederhna jentera harus ditekankan dalam usaha menarik sokongan rakyat, dengan menerangkan dasar-dasar parti dan perjuangan UMNO serta kerajaan negeri untuk membantu rakyat khususnya di kawasan Sungai Limau ini," tambahnya lagi.
Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menetapkan 4 November sebagai hari pengundian dan 23 Oktober sebagai tarikh penamaan calon PRK DUN Sungai Limau ekoran kematian penyandangnya bekas Pesuruhjaya Pas Kedah, Tan Sri Azizan Abdul Razak 26 September lepas.
Azizan meninggal dunia di Hospital Sultanah Bahiyah di sini pada 26 September lalu akibat jangkitan kuman dan kegagalan pelbagai organ dalaman, selepas lebih empat bulan mengalami masalah kesihatan yang serius.

Pada Pilihan Raya Umum Ke-13 Mei lepas, Azizan yang juga bekas Menteri Besar Kedah memperoleh 13,294 undi menewaskan sepupunya, Mohd. Fazillah Mohd. Ali dengan majoriti 2,774 undi.
 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved