Sabtu, 29 September 2012

02 di padang serai - Google Blog Search

02 di padang serai - Google Blog Search


Tembelang dan Kejalangan Aishah Ghazali Serta Suami Barunya <b>...</b>

Posted: 11 Jul 2012 08:45 PM PDT

Dalam salah satu posting yang bertajuk, PERKAHWINAN ADUN MERBAU PULAS DENGAN KEKASIH GELAPNYA, MEMBUATKAN KAINNYA MAKIN GALAK DISELAK, terdapat banyak perkara menarik terutama sekali daripada dua orang pengkomen yang menggunakan pelbagai nama sedangkan individunya hanya seorang. Sekaligus menunjukkan betapa terdesaknya, kumpulan yang menyokong Sazali Sudin dan Aishah Ghazali yang telah dikenalpasti sebagai PARASIT yang cuba menjatuhkan dan memberi imej buruk PAS serta Azizan Abdul Razak khususnya di Merbau Pulas. 

Aishah Ghazali merupakan ADUN Merbau Pulas merangkap Ketua Muslimat PAS Kedah yang baru berkahwin dengan Sazali Sudin, bekas penyelia kilang yang mendapat pelbagai keistimewaan setelah membuat hubungan sulit dengan Aishah Ghazali sebelum berkahwin. Skandal dan hubungan sulit antara Aishah Ghazali dengan Sazali Sudin bukan lagi perkara rahsia di kalangan penduduk, malahan penyokong PAS sendiri, terutama dengan kekerapan Aishah bersama-sama Sazali 'merantau' ke sana ke mari termasuklah dalam kempen-kempen pilihanraya kecil dari tahun 2008 dahulu. 

Salah seorang pengkomen yang menggunakan nama ABUYA memberikan SEDIKIT PERINCIAN yang sangat menarik untuk renungan dan pemikiran terutama sekali bagi golongan yang kuat menyokong Sazali Sudin yang lebih dikenali sebagai Cikgu Li walaupun dia tidak pernah menjadi guru pun dan isteri keduanya, merangkap ADUN Merbau Pulas. 

SAZALI SUDIN!!!

ZALI HANG DAH DI BERI PELUANG BELA DIRI MASA DLM MESYUARAT MTD BERASAMA WAKIL PAS KAWASAN DI PEJABAT PAS KELANG LAMA.HANG TAK JAWAB PUN TUDUHAN DAN DAKWAAN YANG DI BUAT OLEH AJK MTD KAT HANG .HANG JAWAB "NO KOMEN" DALAM MESYUARAT.

LEPAS TU HANG DOK KUTIP SIMPATI KATA ORANG TAK BAGI PELUANG KAT HANG.APARAAAAAH BERPOLITIK LAH CARA SIHAT.HANG DAN ESAH PERNAH SURUH ALWEE DAN TOLIB KELUAR DARI MESYUARAT BILA ESAH NAK CADANGKAN HANG GANTI JAWATAN ALHI MAJLIS PBT ESAH DOK KATA DEPA BERDUA NI TAK BERFUNGSI JADI AHLI PBT .TAPI DEPA BERDUA AKUR SURUH DEPA KELUAR.

MAKA PADA MALAM ESAH CADANGKAN HANG ZALI GANTI KETUA PEMUDA PAS PADANG SERAI SEBAGAI AHLI MAJLIS ,MASA TU HANG ZALI TENGAH DOK BERCINTA SAKAN.

DEMI CINTA HUAHUAHUA ,HEHEHEHE,HUHUHUHU.WOII ZALIII SESEORANG TU KENA KELUAR BILA NAK BINCANG PASAI DIRI DIA…HANG MEMANG KAKI FITNAH!!!!!

MASA AGM DI DEWAN SERBA GUNA ZALI NYD KELUAR IKUT ESAH PI PROGAM MASA AGM BELUM TAMAT .USUL DARI AHLI PAS SEBULAT SUARA MINTA PAS BETANDING DI LUNAS PRU 13 SEBAB ADUN DARI PKR LOMPAT PARTI PETUGAS PAS KECEWA.YDP DAN PAS KAW KENA LAKSANAKAN USUL TERSEBUT.

HANTAR SURAT PADA JPN,PJ ,BNPNK,PAS PUSAT ,PERGARAH PILIHANRAYA PAS PUSAT DAN BETEMU PRESIDEN DAN MENYERAHKAN SURAT USUL BY HAND.SURAT PADA ANWAR IBRAHIM MENYATAKAN HASRAT PAS AGAR CALON PKR PRU 13 BENAR2 TERPILIH DAN TIDAK MENGKIANATI PENGUNDI DI PADANG SERAI,WOI ZALI SUDAHLAH HANG NI DARI DULU DOK REKA CERITA FITNAH SUPAYA PAS KAWASAN NAMPAK BURUK.PORAHHHH ZALI BINI HANG ESAH TU AJK PAS KAWASAN WAKIL MUSLIMAT DAH LAMA DOK PONTENG  MESYUARAT, TAK PERNAH HADIR MESYURAT DEWAN HARIAN DAH HAMPIR 2 TAHUN..

DOK MENGELAK DAN TAKUT2 SOKLAN PASAI KESAH CINTA DI DITANYA OLEH AJK PAS KAW..PASTU DOK BAWA BERITA FITNAH KATA PAS KAW BERGADUH DENGAN DIA.

ELOK LAH HAMPA LAKI BINI PERANGAI SAMA ,KAKI PEMBOHONG PEMBELIT.

ZALI HANG BAGITAU BINI HANG TU MAI PEJELAS DALAM MESYURAT PADA PIMPINAN PAS KAWASAN .AWAT YDP DAN AJK NAK KENA MERAFAK SEMBAH PI JUMPA DIA KA?.

MB PUN KENA MOHONG DENGAN ESAH .

WEEEEII ZALI, KESAH CINTA MULA DIKESAN MASA HANG TINGGALKAN ROMBONGAN MTD KERANA NAK JOIN GROUP ESAH .HANG INGAT LAGIKAH MUKTAMAR DI GOMBAK .?

HANG CUKUP RAJIN PI HOSPITAL MASA CIKGU RAMLI DI ICU KULIM TAPI TAK PERNAH BAWA BINI HANG .HARI2 DOK PI BGI SEMANGAT KAT ESAH HUHUHUHU.

HANG ADA BERSAMA GENG  ESAH DI MERLIMAU DAN KERDAU MASA TU ESAH TAK PASTI MASIH DALAM EDAH LG KA .SEKALI LG GENG MTD PI BERASINGAN .AWAT HANG NAK SURUH AKU DEDAH BANYAK LAGI KA?

NI CONTOH2 BIASA DULU.

HANG PERNAH GEMPAQ NAK SAMAM AHLI DARI SG SELUANG BILA DIA NAK TAU KESAHIHAN YANG TU TENGAH MABUK BERCINTA DENGAN ESAH.PAS TU HANG DENGAN BII HANG ESAH DOK SEBAR CERITA KATA PAS KAWSAN DOK FITNAH HAMPA BERDUA BERCINTA KIKIKIKIKI.NAFI PASTU TUDOH ORANG FITNAH .NAK COVER LAH KONON PEEERAAAAAH.

PAK SYEIK TU TARAF BALACI DAN PECACAI SAZALI SUATU KETIKA DAHULU,

HOIIII,ZALI LA NI PASAI PA SYEIK TAK MAU LAGI JADI GURKHA HANG LAGI. DULU DIA BERMATIAN2 DOK PERTAHAN HANG, HANG PULA PERGUNAKAN DIA MENYERANG PAS KAW.

SEBBAAAB DIA DAH TAU TEMBELANG BURUK HANG .LA NI HANG PULA DOK HINA DIA SEBAB DIA JUGA MUNGKIN TAK MAU ESAH JADI CALON PRU 13.DIA PULA TAK MAU LAGI HANG JADI TIM PENGARAH 1 MTD.HUAHUAHUA,HEHEHEHE,HIHIHIHI.MUNGKIN DAH SAMPAI MASANYA TEMPOH HANG ZALI DOK MENIPU KAMI.

Apa fikiran anda? Nampaknya makin lama, makin besar pula tembelang dan kangkangan Aishah serta Sazali Sudin yang dibuka oleh penyokong-penyokongnya sendiri!

Tiada ulasan:

Catat Komen