Jumaat, 23 Mac 2012

02 di pokok sena - Google Blog Search

02 di pokok sena - Google Blog Search


Menahan taut <b>di</b> Titi Hj. Idris, Langgar, <b>Pokok Sena</b>.avi | Ikan Sungai

Posted: 10 Mar 2012 02:29 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Menahan taut di Titi Hj. Idris, Langgar, Pokok Sena.avi. Idris, Langgar, Menahan, Pokok, Sena.avi, ... Meninjau kegiatan menaut ikan haruan di sungai Titi Haji Deris, Langgar, Pokok Sena, Kedah. Malaysia. Video Rating: 0 / 5 ...

02 di changlun - Google Blog Search

02 di changlun - Google Blog Search


Banjir di Kedah: Keadaan <b>di Changlun</b> pulih sepenuhnya | Sharing <b>...</b>

Posted: 09 Mar 2012 12:20 AM PST

ALOR SETAR 9 Mac – Pusat pemindahan mangsa banjir yang terakhir di Changlun iaitu di Dewan Orang Ramai Kampung Kubang Betung ditutup setelah dua keluarga seramai enam orang mangsa dibenarkan pulang tengah hari tadi.

02 di kulim - Google Blog Search

02 di kulim - Google Blog Search


KADIR SHEIKH FADZIR JADI CALON PKR <b>DI KULIM</b> <b>...</b> - Flying Kick

Posted: 22 Mar 2012 05:59 AM PDT


Tok Kadiaq akhirnya meninggalkan UMNO sebagaimana yang dijangkakan oleh ramai orang. Bagaimanapun Tok Kadiaq bagitahu, dia sebenarnya keluar dari UMNO kerana nak perbaiki UMNO...

Pernah dengar alasan sebegitu sebelum ini tetapi dari mulut orang lain?

Sudah terdengar cerita-cerita 'menarik' tentang Tok Kadiaq yang khabarnya akan menjadi calon PKR Kulim-Bandar Baru pada PRU akan datang. Tok Kadiaq yang merupakan orang nombor dua AMANAH yang ditubuhkan oleh Tengku Razaleigh Hamzah nampaknya masih bernafsu untuk kembali aktif dalam politik walaupun hayat politiknya bersama-sama UMNO sudah ditalkinkan.

Legasi yang cuba ditinggalkan oleh Tok Kadiaq kepada kaum keluarganya, nampaknya cuba dipertahankan dengan kontroversinya keluar UMNO dan menyokong Pakatan. Bagaimanapun, ramai yang tahu bagaimana di Kulim-Bandar Bharu sendiri, Tok Kadiaq sudah tidak mampu mengekang pengurangan pengaruhnya. Sudah ramai yang mula mempersoalkan tentang kewajaran Tok Kadiaq mengeluarkan kenyataan-kenyataan yang cuba membela dirinya setelah sekian lama menikmati pelbagai keistimewaan di dalam UMNO.
Mungkin menyedari penghakisan pengaruh itulah, apatah lagi dicampur pula dengan beberapa 'masalah lain yang dilihat tidak memihak kepadanya, Tok Kadiaq akhirnya memilih untuk keluar dari UMNO sambil cuba mendabik dada, kononnya UMNO tidak pernah memberikan sebarang kekayaan kepadanya!
Rasa-rasanya ramai yang tergelak besar dengan kenyataan Tok Kadiaq terutama dalam banyak hal yang berkaitan dengan kekayaan yang dimilikinya. Apa lagi yang Tok Kadiaq boleh nafikan kerana semua kata-katanya, hanya menunjukkan yang Tok Kadiaq tidak ubah seperti KACANG LUPAKAN KULIT!
Namun yang menariknya keputusan Tok Kadiaq untuk keluar dari UMNO, sememangnya dialu-alukan, sekaligus menandakan bermulanya kehilangan ahli keluarganya dalam permainan politik UMNO di Kulim-Bandar Baru khususnya!
Yang sahnya, Tok Kadiaq boleh berterima kasih kepada Mat Sabu kerana disebabkan Timbalan Presiden PAS itulah, Tok Kadiaq berjaya diyakinkan untuk keluar dari UMNO. (RUJUK SINI)

Demonstrasi Bantah Memorial Park <b>Di Kulim</b> | kedah69ers

Posted: 01 Mar 2012 02:16 AM PST

Satu demonstrasi telah diadakan di luar Mahkamah Majistret Kulim anjuran Jawatankuasa Bertindak Mewakili Penduduk Mukim Karangan pagi tadi. Jumlah yang hadir adalah lebih kurang 50 orang.

Selain itu, Jawatankuasa itu juga berhimpun bagi memberi sokongan terhadap Khairul Anuar bin Ramli yang dibicarakan pagi tadi atas dakwaan khianat di bawah Seksyen 427 KK kerana insiden di MPKK pada 20 Februari 2012.

Antara ucapan mendesak projek tersebut tidak diteruskan, demonstrasi ini akan diteruskan dan jawatankuasa bertindak akan menyerahkan memorandum kepada Perdana Menteri pada 3 Februari 2012 di Sungai Petani.

02 di sungai petani - Google Blog Search

02 di sungai petani - Google Blog Search


Kedah Ke KL: PANASS!! @NajibRazak VS @AnwarIbrahim <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 12 Mar 2012 11:12 PM PDT

Pada 3hb Mac yang lepas. Ada pertembungan diantara dua pemimpin besar di Sungai Petani. DS Najib dan Anwar Ibrahim. Mc tak tahulah semua ini dirancang atau tidak, namun apa yang Mc diberitahu. Anwar sekarang ni sering mengikut DS Najib kemana saja beliau pergi. Mungkin beliau nak 'test power' siapa lebih popular dikalangan rakyat.

Gambar ceramah Anwar ni, Mc ambil dari blog Kanoha Utara tengok dan bandingkan dengan majlis DS Najib nanti.Di bawah ini pula Majlis Mesra Rakyat bersama Perdana Menteri Malaysia. Kita bandingkan jumlah kehadiran yang memenuhi dua majlis ini. Satu pada waktu malam, dan satu lagi pada waktu siang.Tidak terbanding sokongan rakyat kepada DS Najib. Jikalau ceramah Anwar pun tidak mendapat sambutan. Apatah lagi ceramah pemimpin pembangkang yang lain. Hakikatnya, rakyat dah mula muak dengan apa saja yang berkaitan dengan pembangkang.

Pembangkang banyak berlakon dan berpolitik dari kerja. Sebab tu rakyat pun dah tak percaya dengan mereka dah. Apa yang perlu kita buat hanyalah, tambah keyakinan rakyat kepada UMNO, kemudian selesaikan masalah kita sendiri. Supaya senang kita bekerja jikalau bersatu. Jangan dok asyik fikir nak cantaih saja bila tak boleh jadi calon nanti.


PM, DS Najib memang sudah popular di Malaysia. Namun UMNO/BN masih kurang berbanding beliau. Apakah kemenangan UMNO/BN kelak, hanya bergantung kepada kepopularan DS Najib?

Bagaimana keyakinan rakyat terhadap UMNO/BN? UMNO/BN Kedah?McTheory:
Soalan maut yang susah untuk kita jawab..

ANGIN PERUBAHAN: Video Hasan Ali <b>Di Sungai Petani</b>

Posted: 13 Mar 2012 04:00 PM PDT

Penulis terlibat dalam gerakan pelajar pada awal 1996. Ketika zaman "taliban" menguasai kampus di utara, penulis bersama aktivis mahasiswa yang lain telah menggelarkan gerakan itu sebagai gerakan "Perubahan" atau Islah, yang telah dijadikan agenda utama perjuangan pelajar.

1999, ketika kampus bergegar dengan reformasi pelajar, Perubahan telah berjaya menakluk kampus di utara tersebut. Aspirasi orang muda kepada Tun Mahathir selaku PM pada waktu itu. Satu persatu IPT berjaya ditransformasi hinggalah gerakan nasional itu kemudiannya digelar sebagai "Aspirasi".

2007, berblog di alam siber sebagai galang ganti platform baru setelah sebuah laman 1.0 yang aktif sejak 2001, dikuburkan. Selepas 2008, aura perjuangan membela agama, bangsa dan negara semakin mencabar. Inilah medannya, ruang seorang aktivis menyumbang sesuatu pada alif, ba ta.

Pesta Ponggal <b>di Sungai Petani</b> Mendapat Sambutan Luar Biasa <b>...</b>

Posted: 19 Mar 2012 05:41 PM PDT

SUNGAI PETANI - Kerajaan Negeri Kedah menganjurkan Pesta Ponggal 2012 di Padang Awam, Taman Ria Jaya, di sini.
Seramai 500 peserta mengambil bahagian dalam Pesta Ponggal Kebudayaan India, khas musim menuai.
Pesta Ponggal 2012 itu dirasmikan oleh Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan, Hal Ehwal Masyarakat India dan Hal Ehwal Masyarakat Siam, YB. Dato' S. Manikumar, wakil kepada Menteri Besar.
Pihak penganjur menjemput ramai peserta agar dapat mengambil bahagian dan pesta berkenaan dengan memasak ponggal sebanyak 500 periuk.
Turut hadir ialah Ahli Parlimen Sungai Petani, YB. Dato' Johari Abdul dan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sidam, YB. Tan Chow Kang.

02 di merbok - Google Blog Search

02 di merbok - Google Blog Search


Bendera BN, UMNO <b>di Merbok</b> dibakar - Utusan

Posted: 18 Mar 2012 05:26 AM PDT

Bendera BN, UMNO di Merbok dibakar

Bendera BN, UMNO di Merbok dibakar

18/03/2012 6:08pm

SUNGAI PETANI 18 Mac - Pemuda UMNO Bahagian Merbok hari ini membuat laporan polis berhubung 14 bendera Barisan Nasional (BN) dan enam bendera UMNO di jalan masuk ke Taman Malinja dekat sini dibakar dipercayai perbuatan penyokong parti pembangkang.

Kejadian itu dipercayai berlaku malam tadi.

Penyelaras Parlimen yang juga ketua UMNO Bahagian Merbok, Datuk Tajul Urus Mat Zain berkata, Naib Ketua Pemuda UMNO Bahagian Merbok, Anuar Ahmad membuat

laporan itu di Balai Polis Merbok.

Beliau yakin perbuatan itu mungkin dilakukan penyokong parti pembangkang yang menghadiri ceramah politik di taman perumahan itu.

Katanya, beliau kesal dengan kejadian membakar bendera itu yang disifatkan bukan cara atau etika masyarakat Malaysia yang mengamalkan demokrasi.

Menurut beliau, kejadian itu bukan yang pertama kali berlaku dalam Parlimen Merbok kerana banyak poster BN yang dipasang, dikoyak pihak tertentu atau ditampal dengan poster pembangkang sebelum ini. - BERNAMA

di negeri kedah - Google Blog Search

di negeri kedah - Google Blog Search


KedahLanie.info: Pesta Ponggal anjuran K&#39;jaan <b>Negeri Kedah di</b> <b>...</b>

Posted: 19 Mar 2012 05:10 PM PDT

SUNGAI PETANI - Kerajaan Negeri Kedah menganjurkan Pesta Ponggal 2012 di Padang Awam, Taman Ria Jaya, di sini.

Seramai 500 peserta mengambil bahagian dalam Pesta Ponggal Kebudayaan India, khas musim menuai.

Pesta Ponggal 2012 itu dirasmikan oleh Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan, Hal Ehwal Masyarakat India dan Hal Ehwal Masyarakat Siam, YB. Dato' S. Manikumar, wakil kepada Menteri Besar.

Pihak penganjur menjemput ramai peserta agar dapat mengambil bahagian dan pesta berkenaan dengan memasak ponggal sebanyak 500 periuk.

Turut hadir ialah Ahli Parlimen Sungai Petani, YB. Dato' Johari Abdul dan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sidam, YB. Tan Chow Kang.

Jawatan Kosong <b>di</b> Perbadanan Kemajuan <b>Negeri Kedah</b> (PKNK)

Posted: 18 Mar 2012 10:49 PM PDT

[KLIK] KONGSIKAN KEPADA RAKAN ANDA DI FACEBOOK

Perbadanan Kemajuan Negeri Kedah (PKNK) adalah sebuah agensi yang ditubuhkan pada 25 Ogos 1965 di bawah Enakmen Kerajaan Negeri Kedah No 5/1965 berperanan sebagai sebuah agensi yang diamanahkan bagi menjaga kepentingan Bumiputera dengan diawasi oleh Kementerian Kewangan Malaysia.

PKNK kini mempelawa individu berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan berikut:

1. Jurutera

2. Juruukur Bahan

3. Pegawai Tadbir

4. Penolong Pegawai Sistem Maklumat

5. Penolong Jurutera

6. Penolong Pegawai Tadbir

7. Penjaga Jentera Elektrik

8. Pembantu Am Pejabat

KLIK SINI UNTUK IKLAN JAWATAN DAN CARA MEMOHON

Tarikh Tutup Permohonan: 31 Mac 2012

02 di kubang pasu - Google Blog Search

02 di kubang pasu - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Daerah <b>Kubang Pasu</b> Malaysia Terkini 2012

Posted: 16 Mar 2012 08:50 PM PDT

Closing Date: 17 April 2012

Lahirnya Kubang Pasu adalah kerana Sultan Ahmad Tajuddin Halim Syah II, Sultan Kedah (1804-1843) telah menghadiahkan daerah ini kepada Tunku Anum kerana membalas jasanya mengalahkan dan membebaskan Kedah daripada cengkaman pihak Siam dan meletakkan kembali Sultan Ahmad Tajuddin Halim Syah II d atas takhtanya. Tunku Anum menamakan negeri yang baru itu sebagai " Kubang Pasu Darul Qiyyam " atau " Negeri Yang Teguh Berdiri ".

Permohonan adalah dipelawa daripada Rakyat KDYMM Sultan Kedah dan Warganegara Malaysia yang
berkelayakan untuk memenuhi jawatan berikut:

1. Pegawai Penguatkuasa (N41)

MUAT TURUN SYARAT LANTIKAN

Advertisment

Incoming search terms:

  • majlis daerah kubang pasu
  • jawatan kosong majlis daerah kubang pasu 2012
  • majlis perbandaran kubang pasu jawatan kosong 2012
  • jawatan kosong di majlis daerah kubang pasu
  • jawatan kosong majlis daerah kubang pasu
  • majlis daerah kubang pasu jawatan kosong 2012
  • majlisdaerah kubang pasu
  • masjlis daerah kubang pasu
  • www majlis daerah kubang pasu
  • majlis perbandaran kubang pasu

Misai Merah: Pengundi <b>Kubang Pasu</b> jangan terus kena tipu <b>...</b>

Posted: 06 Mar 2012 07:17 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Saya masih ingat lagi semasa pru 12 pada tahun 2008 di Changlun dalam kawasan parlimen Kubang Pasu dan Dun Bukit Kayu Hitam Umno telah berjanji untuk membina sebuah masjid baru di Pekan Changlun,Tapi hingga kini janji ...

02 di kuala kedah - Google Blog Search

02 di kuala kedah - Google Blog Search


BUKTI PAS SUDAH HAMPIR MAMPUS <b>DI KUALA KEDAH</b>

Posted: 10 Mar 2012 04:20 AM PST


SUDAH BANYAK KALI KPS KHABARKAN,,,BAHAWA PARLIMEN KUALA KEDAH DAN DUN KUBANG ROTAN AKAN JATUH KEMBALI KE DALAM DAKAPAN UMNO/BN. DAN SITUASI TERSEBUT SEMAKIN JELAS. PERINGATAN DARIPADA KPS, MASJID BUKAN TEMPAT UNTUK KITA BERPOLITIK KEPARTIAN. TETAPI DI SESETENGAH TEMPAT, MASJID UMPAMA MARKAS SEBUAH PARTI POLITIK BAGI SEBUAH PARTI MENGGUNAKAN NAMA ISLAM. AKIBATNYA BERLAKULAH SEMBAHYANG 2 IMAM DAN PERPECAHAN DI KALANGAN ANAK KARIAH. TAPI INI PERISTIWA MENARIK YANG KPS PETIK DARI SEBUAH BLOG, SITUASI DI KUALA KEDAH. SEBUAH MASJID YANG DIANGGAP SEBUAH MASJID POLITIK AKHIRNYA MEMBUKTIKAN SUATU PERKARA. MASJID INI TIBA-TIBA SEPERTI MENUKAR IDEOLOGI POLITIK. DULU PAS KINI UMNO.....INI BUKAN CERITA MAIN-MAIN, INI CERITA BETUL-BETUL. APAKAH INI MEMBUKTIKAN KEJATUHAN PAKATAN RAKYAT DI KUALA KEDAH??????? PR SUDAH MAMPUS DI KUALA KEDAH...

KPS: KUALA KEDAH KUBU KUAT BN....CUMA TSUNAMI 2008 SAJA BOLEH JATUH,,,,LEPAS NI MENANG LA BALIK

House PK: GEMPAR!!! PAS <b>KUALA KEDAH</b> CUBA HALAU <b>...</b>

Posted: 12 Mar 2012 11:29 PM PDT


Aku menyinga sungguh bila dapat tahu, PAS Kuala Kedah yang dipertuanya adalah Phahrolrazi Zawawi cuba halau budak-budak Tabika KEMAS Taman Sri Putera dengan taktik biasa mereka, iaitu tekanan agar bangunan yang digunakan untuk Tabika tersebut dikosongkan.

Cuma kali ini, PAS Kuala Kedah tidak mengulangi perangai PAS Terengganu yang mengunci pintu pagar dan menghalang budak-budak yang berusia 5 hingga 6 tahun daripada memasuki kelas mereka, sebaliknya melambakkan sampah di hadapan Tabika tersebut bertujuan untuk mewujudkan suasana busuk dan tidak selesa.

Yang aku paling hairan, di hadapan PASTI Taman Sri Putra tak pula dibuat benda yang sama oleh orang UMNO!

Bagaimanakah agaknya jikalau sampah sarap dilonggokkan di hadapan sebuah TABIKA KEMAS? Bagaimanakah agaknya kanak-kanak yang belajar di Tabika tersebut dapat menumpukan perhatian kepada pelajaran mereka apabila bau sampah setiap masa mengganggu tumpuan mereka? Bagaimana pula dengan lalat serta nyamuk yang sudah tentu menjadikan sampah-sampah di hadapan Tabika berkenaan sebagai sarang?

Atau itu juga merupakan salah satu usaha PAS Kuala Kedah yang diketuai oleh Phahrolrazi Zawawi untuk menghalang atau menghalau kanak-kanak di Kuala Kedah daripada belajar di Tabika KEMAS Taman Sri Putra, Kuala Kedah memandangkan PAS memang mempunyai rekod berbuat begitu sepertimana ketika mereka berkuasa di Terengganu dahulu. Cuma di Kedah, mereka tidak berani mengunci atau merantai pintu pagar, sebaliknya meletakkan sampah di hadapan Tabika bagi mewujudkan ketidakselesaan kepada murid-murid dan tenaga pengajarnya.

Perangai busuk perut seperti yang ditunjukkan ini sememangnya mengundang kemarahan penduduk setempat. Hanya kerana ada kuasa di tangan, maka pelbagai perkara keji dihalalkan semata-mata untuk mencapai matlamat.

Sampah dan PAS sudah sinonim. Mengapa agaknya PAS amat gemar bermain dengan politik sampah sebegini sedangkan parti itu mempunyai peluang yang lebih baik untuk muncul sebagai adijuara rakyat apatah lagi dengan kuasa yang ada di tangan? Mengapa tidak ditunjukkan yang PAS amat bencikan sampah dan sentiasa memerangi sampah walaupun ianya di halaman rumah orang UMNO... BACA SETERUSNYA DI KEDAHAN 69ERS.COM.