ads

Sabtu, 22 Jun 2013

02 di langkawi - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

02 di langkawi - Google Blog Search


Cinta Hatiku Alysya Damia: Shopping <b>di Langkawi</b> - Sham

Posted: 20 May 2013 10:42 PM PDT

Kalau ke Langkawi tu... yang pasti bermain2 di fikiran org pompuan yg dah berumahtangga pastilah nak menambah koleksi pinggan mangkuk kat umah. Macam haku ler kan... dulu masa honeymoon kat Langkawi xde sebutir pinggan or sudu pon aku beli... masa tu x terpikir lgsung nak beli pinggan mangkuk ni sumer. Lagi pon baru kawin and lom ada umah sendiri.... aura makcik tu lom terserlah lagi. Yang jadi buruan hanyalah coklat jer pon masa tu.

Setelah few years kahwin... bru la tetiba plan nak ke Langkawi lagi. Last year tahun 2012 masa pegi dah siap2 dah list apa benda yang nak dicari and dibeli kat sana. Dapat lah membeli set corningware 3 bradik ngan set hidang lauk masa tu. Masa tu cari gak set Corelle tp corak idaman hati plk xde. Lagi pon dah beli 1 set Corelle masa warehouse Sogo... murah gak... dpt lg murah from Langkawi... bijak tak sy berbelanja??? Hahaha


Tahun ni 2013... pegi Langkawi lagi. Seronok plk rasanya pg Langkawi nih. Macam dah ada plan nk repeat Langkawi nx year... hahaha. Selain memborong coklat... aku telah menambah 1 set periuk Visions 3 bradik. Sejak kahwin ni... aku ada sebijik jer mangkuk Visions saiz kecik.. tu pon hadiah kahwin dulu. Sejak dah duduk umah sendiri ni... meluap2 napsu nak membeli pinggan mangkuk... haihhh macam ler rajin masak kan.

Ini ler set periuknya. Hari last baru beli... tu pon lepas pikir 88x nak beli ker tak. Yer la... harganya bukan murah (bagi aku). Kang kalo dah beli... tp tak guna... ada harapan laki aku layangkan periuk tu ke muka aku nanti. Lepas dah beli.... sekali lagi proses pengembangan hidung berlaku... rasa bangga akhirnya aku dah dpt memiliki set Visions ni.... ini semua pooooyoooooo!!!!! hahaha. Nak tau harga ke??? Oklah sharing is caring kannnn... time aku pegi ni.. harga set Visions VS-330 ni ialah RM289 di kedai bernama Zeno. Di Langkawi Saga berharga RM299. Di HIG dan kedai lain berharga RM359... tapi dapat free satu mangkuk kecik Visions yg bernilai RM79... if aku x silap la. So nak jimat duit... aku beli kat Zeno jer. Harga barang2 kat Langkawi ni berubah2... kalo time cuti skolah or ada cuti brsambung... ramai org masuk Langkawi... mmg sumer brg naik harga. Masa aku pegi ni lagi sminggu nak election. Sebab tu tak ramai org kot. Parking kosong jer. Sesuka hati ko nak parking kat mana... bersepah petak kosong.

Telah membeli beg roda ini juga di kedai Wawasan. Harga RM100... saiz 24". Beli ni sbb bag sedia ada dah buruk sgt. Lagi pun murah ko... hari tu tgok kat Kenanga City... beg yg serupa dorang jual RM199 if x silap. Fuhhhh dua kali ganda tu... Beg ni ada kaler pink yg sgt cantik... tp Cooi tak bg beli kaler pink... dia kata nnti segan dia nk bwk ... hellooooo bag tu untuk ai ler. Cissss... nyesal plk x beli pink.

Ni Cooi punya. Kitorang laki bini mmg collector item mcm ni. Pakkal jer duit tak berapa nak ada... kalo tak abis aku borong sumer. Ini utk hiasan dlm display cabinet jer yer Alysyaaaa... toksah ko berangan nak main menda ni. Harga adalah RM49.90. Kat KL ni x silap aku harga dia RM99.

Yang ni aku punya. Sama gak harga. Comeiii kannnn??? Kat Langkawi aku beli benda2 ni ngan coklat jer pon. Pic coklat takyah la tunjuk... dah nak abis pon... hahaha.

Ada gak beli senduk Tefal seketul. Tu pon aku beli sbb kat Parkson dah abis. Harga Tefal ni aku rasa sama jer macam kat KL ni ... tak berbaloi beli kat Langkawi... baik korang beli kat Parkson jer... takyah susah payah nak berhangkut berat2.

Air Asia bila nak buat tix murah g Langkawi lagi??? Aku x sabar nak beli tix ni... tak muak2 aku g Langkawi ni.

- Posted using BlogPress from my iPad

share the love: kereta sewa dan motel/hotel murah <b>di langkawi</b>..

Posted: 02 Jun 2013 09:37 PM PDT

pagipagi bangun tidur semangat nak pergi kerje.. seronok la jugak.. tak tau kenape.. bile masuk office mood tu semue lari lintang pukang.. selamat tak langgar dinding.. hahaha.. datang la monday blues... budget nak up entry pepagi.. tapi tak tercapai jugak.. jadi la entry tengah hari.. buat mase ni DH yang hantar saye ke office.. rase bersalah.. kesian dekat DH terpakse pusing jauh untuk hantar saye.. tapi kami da putuskan untuk pilih care ketige.. tunggu la ade motor lebih nanti.. atleast takde la penat sangat.. takde la mase DH habis di jalanan.. hihi..
ok jom sambung entry langkawi yang tersadai lame da nak dekat sebulan kami pergi ke sane.. ni entry sebelum ni.. jadi selepas selamat mendarat dekat langkawi.. da puas posing dekat tepi MAS tu ha.. hahaha. jakun kan.. kami pon jalan.. sebelum pergi langkawi da study la sikitsikit even da pernah pergi sebelum ni.. saye dengan DH budget nak ambil kerete sehari je.. sebabnye hari kedue seharian kami di pulau.. hari ketige separuh hari di pulau.. jadi dari petang hari ke tige hingge hari ke empat tu je la kami perlukan kerete.. hari pertame? kami rehat dekat bilik dan jumpe anak babysiter saye mase kecikkecik dulu..
da keluar je dekat balai ketibaan tu tengok banyak la 'kedai kecikkecik'  yang ade pakej kerete sewe la.. pelancongan la.. ade pakej kerete sewe tu.. terpampang 50% discount.. memang terbaik la tengok.. bile saye pergi tanye.. rupenye harge die same je dengan tak discount.. selamat saye da boleh agak harge yang saye survey sebelum datang.. harge kerete sewe dekat luar.. bukan dekat airport.. mark up tinggi kot.. hampir terhasut.. yela.. plan awalkan taknak sewe kerete..  jadi kami kene pergi ke motel kami naik teksi la.. teksi dari airport ke pantai cenang RM20 ye.. memang budget nak tinggal sane sebab sebelum ni kami tinggal di one hotel helang.. tepi airport je..
bile jalan nak ambil teksi ade orang tegur DH.. abang nak kerete sewe.. Allah.. dugaan lagi.. hampir terhasut jugak.. memule orang tu bagi myvi auto kat kami.. RM70 sehari.. saye taknak.. saye siap cakap.. murah lagi takde? die cakap manual la kot.. saye tak kesah pon.. asal dapat murah.. langkawi besar mane la sangat nak pusingkan? hampir terhasut.. akhirnye kami decide nak naik teksi dan sewe untuk hari ke tige.. tibetibe.. orang tu cakap.. 'abang.. wira auto sehari RM50.. aircond semue ade..' akhirnye kami pon terhasut.. hahaha.. kami pon sewe la kerete wira 3 hari dengan harge RM150 tanpe deposit.. harge tu da paling murah la bagi keluarge kecil kami.. 
bile fikir balik.. teksi pergi balik da RM40.. sewe sehari mungkin dalam RM70 ke RM80.. jadi total da +-RM115.. better la sewe dan park dekat motel.. boleh la kami pergi beli breakfast dekat padang maksirat.. murah dan sedap berbanding dengan pantai cenang.. mahal kan dekat pantai cenang.. jadi kami naik la wira putih tu ke motel.. memang kami pilih hotel termurah.. hahaha.. da name berjalan.. keluar pagi balik malam.. bilik tak penting sangat.. janji ade katil tilam bilik air.. ok da..
kami check in pukul 8lebih malam.. yela.. landing pon pukul 7 kan.. maghrib.. lepas deal pasal kereta sewe.. pukul 8 sampai depan motel.. tunggu orang motel lagi.. jadi pukul 8 lebih kami check in la bilik yang selese la untuk tidur.. dekat mane kami duduk? AMZAR motel!~ murah tau.. semalam RM45.. lagi murah dari harge kerete sewe.. bilik ok.. persekitaran ok.. saye lupe nak snap gambar kerete dan persekitaran hotel.. air cond ade.. cume heater takde.. air panas.. iron semue kat luar bilik.. dan kami tak gune pon semue tu..
heater tu saye tak kesah sebabnye hari kedue dan ketige kami memang tak mandi pagi.. hahaha.. pecah rahsie di situ.. kate nak pergi pulau kan.. takpe.. itu next entry ye.. no phone kerete sewe nanti saye mintak dekat DH dan tepek kat sini.. jadi total harge bilik + kerete kami RM95.. macam harge bilik hotel budget je kan.. tapi kami dapat bonus kerete.. alhamdulillah.. next entry langkawi.. jom dengar pengalaman ngeri kami..
ps--> pening cari gambar dalam PC tapi takde.. berderau darah.. ntah ade ke tak gambar ni.. kene cari balik ni.. harap ade dalam hard disc.. nanti saye up gambar yang berkaitan dengan entry ni..

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved