ads

Rabu, 31 Julai 2013

02 di changlun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di changlun - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di changlun</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Jun 2013 11:14 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Homestay <b>Changlun</b>, Kedah.: Homestay <b>Changlun di</b> Pekan <b>Changlun</b>

Posted: 27 May 2013 12:58 AM PDT

Apa kabar pengunjung homestaychanglun.com? Anda sedang mencari penginapan yang selesa dengan harga yang berpatutan ketika berada di Utara Tanah Air? Jangan risau, Homestay Changlun menyediakan perkhidmatan homestay di sekitar Pekan Changlun a.k.a Changloon. Untuk pengetahuan anda, Homestay Changlun kini terdiri daripada 4 unit homestay di Taman Mahogany yang terletak di tengah - tengah pekan Changlun, Kedah. Dengan lokasinya yang sangat strategik, dan berdekatan dengan prasarana, menjadikan Homestay Changlun tempat penginapan yang paling sesuai dan selesa untuk anda sekeluarga ketika:-
i)   bercuti bersama keluarga di sekitar utara tanah air (Kedah dan Perlis)

ii)  menghadiri majlis perkahwinan dan kenduri - kendara,

iii) menghadiri majlis konvokesyen di IPTA berdekatan. ((UNIMAP, UUM, PTSS, KMK, POLIMAS, IPDA, UITM Arau, Kolej Komuniti Arau, MRSM Arau)

iv) majlis pendaftaran pelajar di IPTA berdekatan. (UNIMAP, UUM, PTSS, KMK, POLIMAS, IPDA, UITM Arau, Kolej Komuniti Arau, MRSM Arau)

v) menghadiri seminar atau aktiviti di IPTA berdekatan. (UNIMAP, UUM, PTSS, KMK, POLIMAS, IPDA, UITM Arau, Kolej Komuniti Arau, MRSM Arau)

vi) terkandas atau terlepas feri ke Pulau Langkawi.

vii) jalan - jalan di Kuala Perlis, Bukit Kayu Hitam, Padang Besar, Bukit Tangga dan Jitra.



Bagi menjamin keselesaan penginap - penginap di Kedah Homestay, kami melengkapkan homestay ini dengan kelengkapan berikut:-


  •     3 bilik tidur yang luas dan selesa. (Semua bilik dilengkapi penghawa dingin)
  •     2 tandas dan bilik mandi.
  •     3 katil queen berset comforter.
  •     3 penghawa dingin.
  •     1 Mesin basuh automatik.
  •     2 Toto tambahan dan 4 unit bantal tambahan.
  •     Dapur dan perkakas memasak.
  •     Iron dan iron board.

Kadar Sewaan dan Pakej Homestay Changlun:-
Untuk tempahan sila hubungi saya di talian 013-4884421 (Yusri)


  •     Kadar sewa Homestay Changlun pada hari biasa adalah RM150 per malam

  •     Kadar sewa Homestay Changlun pada hari pendaftaran pelajar IPTA adalah RM 170 per malam

  •     Kadar sewa Homestay Changlun pada hari konvokesyen adalah RM200 per malam

Deposit RM50 per malam diperlukan untuk tempahan. Kami menerima bayaran secara tunai, cash deposit, kredit kad dan paypa.

Lokasi tumpuan di sekitar Homestay Changlun:-


Antara tempat - tempat tumpuan yang berdekatan dengan Kedah Homestay adalah seperti:-
1. Universiti Utara Malaysia (UUM) - 10minit
2. Universiti Malaysia Perlis (Unimap) - 10minit
3. Kolej Matrikulasi Kedah (KMK) - 1minit
4. Universiti Teknologi MARA Arau (Uitm Arau) - 20 minit
5. Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin (PTSS) - 10 minit
6. Kolej Komuniti Arau - 20minit
7. Sekolah Integrasi Bukit Kayu Hitam - 10minit
8. Politeknik Sultan Abdul Halim Muadzam Shah (POLIMAS) - 25minit
9. Kolej Komuniti Bandar Darul Aman -25minit
10. Bukit Kayu Hitam - 10minit
11. Pekan Kuala Perlis -  30 minit
12. Pekan Jitra - 15 minit



Antara kemudahan - kemudahan di Pekan Changlun adalah:-
12. Restoran Nasi Kandar (Yasmeen)

Gambar 1: Ruang tamu (Homestay Changlun 1)
Gambar 2: Bilik Tidur 1 (Homestay Changlun 1)

Gambar 3: Bilik Tidur 2 (Homestay Changlun 1)
Gambar 4: Bilik Tidur 3 (Homestay Changlun 1)
Gambar 5: Ruang tamu (Homestay Changlun 2)
Gambar 6: Bilik Tidur 1 (Homestay Changlun 2)
Gambar 7: Bilik Tidur 2 (Homestay Changlun 2)
Gambar 8: Bilik Tidur 3 (Homestay Changlun 2)

Gambar kemudahan - kemudahan di sekitar bandar Changlun
Gambar 9: CIMB Bank Changlun, Kedah.


Gambar 10: Maybank Changlun, Kedah.
Gambar 11: Bank BSN Changlun, Kedah.
Gambar 12: Public Bank Changlun, Kedah.
Gambar13: Shopping Complex C-Mart Changlun, Kedah.


Gambar 14: KFC Changlun, Kedah.


Gambar 15: C-Kopitiam Changlun, Kedah.
Gambar 16: Marrybrown Changlun, Kedah.
Gambar 17: Pejabat Pos Changlun, Kedah.
Gambar 18: Restoran Yasmeen Changlun, Kedah.

02 di kulim - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kulim - Google Blog Search


Lagi &#39;Penjenayah Bermotorsikal&#39; Tembak Guru <b>Di Kulim</b>

Posted: 18 Jul 2013 03:52 AM PDT


KULIM - Seorang lagi guru maut dipercayai ditembak dua lelaki yang bermotosikal di persimpangan lampu isyarat Simpang Empat Keladi di sini tengah hari Khamis. Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kedah, ACP Mohd Nashir Ya berkata K.Shanmugam, 45, didapati dalam keadaan berlumuran darah di dalam kereta Toyota Wish miliknya. Kejadian berlaku kira-kira 12.25 tengah hari tadi ketika mangsa dipercayai dalam perjalanan dari rumahnya di Taman Bidara ke Sekolah Menengah Kebangsaan Berapit, Bukit Mertajam. Beliau berkata dua lelaki tersebut dikatakan telah mengikuti kereta mangsa sebelum melepaskan tembakan. "Salah seorang dari suspek dipercayai telah melepaskan beberapa das tembakan yang mengenai kepala dan badan mangsa. Ini mengakibatkan kereta mangsa terbabas dan melanggar sebuah kereta di hadapan," katanya kepada pemberita di tempat kejadian. Mohd Nashir berkata kedua-dua suspek kemudiannya memecut motosikal mereka. Mangsa dipercayai ditembak dengan pistol automatik dan polis turut menemui beberapa kelongsong peluru di tempat kejadian. "Kita akan mengambil keterangan daripada beberapa pihak termasuk ahli keluarga mangsa. Buat masa ini kita belum dapat kenal pasti punca sebenar kejadian," dakwa Mohd Nashir. Kes kini akan disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan. #sumber

02 di sungai petani - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di sungai petani - Google Blog Search


Kedahkini: TERHANGAT ! BLACKOUT 505 <b>DI SUNGAI PETANI</b> <b>...</b>

Posted: 11 Jun 2013 06:35 PM PDT



Artikel seterusnya di dalam kategori ini: VIDEO Ucapan Zairil Khir Johari di Black 505 »

Artikel seterusnya di dalam kategori ini: « VIDEO 3 tarikh yang penting untuk Pakatan Rakyat - Johari Abdul

02 di kodiang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kodiang - Google Blog Search


Noh Is Me: Duit Raya Percuma <b>Di</b> Konvensyen Usahawan Muslim

Posted: 17 Jul 2013 12:00 AM PDT

Hadiah Pertandingan
Tempat Pertama : 1 X Wang Tunai RM500 + 1 Tiket Percuma Konvensyen Usahawan Muslim
Tempat Kedua : 1 X Wang Tunai RM300 + 1 Tiket Percuma Konvensyen Usahawan Muslim
Tempat Ketiga : 1 X Wang Tunai RM200 + 1 Tiket Percuma Konvensyen Usahawan Muslim
Hadiah Saguhati : 5 X Wang Tunai RM50 + 1 Tiket Percuma Konvensyen Usahawan Muslim

Apakah Yang Perlu Anda Lakukan Untuk Menyertai Pertandingan Ini?

Tulis 1 entry/post berkaitan "Konvensyen Usahawan Muslim" atau apa-apa post berkaitan dengan topik perniagaan di blog anda.

Pastikan di dalam post tersebut, anda meletakkan link ini : www.KonvesyenUsahawanMuslim.com

Klik Banner Untuk Mengetahui Dengan Lebih Lanjut

Peluang untuk semua penulis-penulis blog di Malaysia. Anda berpeluang memenangi wang tunai berjumlah RM1250 (Boleh buat raya!), dengan hanya menulis sebuah post di blog anda mengenai website / majlis "Konvesyen Usahawan Muslim 2013″ ini . 

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

02 di baling - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di baling - Google Blog Search


Dua Remaja <b>Di</b> Buru Angkara <b>Baling</b> Mercun. - Sozcyili

Posted: 28 Jul 2013 07:48 PM PDT

Konon nak bergurau. Tapi tak kena dengan situasi. Nasib baik budak2 tue hidup lagi. Kalau mati macam mana?

Kecik2 dah jadi pembunuh tak pasal2. Nak?

Kat tempat aku neh pun ada jek budak2 baling mercun kat orang lain. Niat dorang bergurau. Bukan apa sangat. Tapi benda2 gini tak sesuai di bawa bergurau. Baling punya baling sekali terbaling kat depan2 budak tue kan dah menyusahkan diri sendiri dan mangsa nahas tak pasal2.

Semoga amek iktibar la masing2. Kita bergurau pun ada hadnya. Main mercun tue elok2 sikit. Baling kat tempat lapang bukan baling kat rumah orang, anak orang. Kang tak pasal2 beraya kat lokap. Sapa susah? Mak bapak juga yang susah tak pasal2. Apa pun tak boleh.

02 di kuala ketil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kuala ketil - Google Blog Search


Blog Lia Yang Punya: Berbuka puasa <b>di Kuala Ketil</b>

Posted: 26 Jul 2013 09:36 PM PDT

Assalamualaikum . .

   Kelmarin lia and family pergi berbuka puasa di Kuala Ketil.Sebelum tu kitaorang pergi ambil kaklong di rumah sewa Insaniah untuk berbuka puasa bersama-sama .Kami bawa keropok papadom 1 tong kegemaran kaklong.kaklong kalau ada papadom n kuah saja cukup untuk makan dengan nasi.sudah lengkap lauk dalam pinggan dia ><

lia pakai shawl halfmoon sakura special gift dari pihak StylishShawl yang sekarang sedang beroperasi di Simpang Balak,Kajang.special gift ni sebab lia ada bantu dorang buat logo butik dorang,poster contest,mengedit2 gambar untuk dorang dan sebagainya ><
muka adam baru bangun tidur .. tidur dalam kereta,bila terjaga tak sampai pun lagi -_-
Selepas saja kami ambil kaklong,kami pergi jalan-jalan sekitar pekan Kuala Ketil mencari tempat untuk berbuka.sebelum itu kami pergi jalan-jalan and shoping sedikit dibazar sekitar situ.
mama lia beli baju kurung yang bertemakan _____ hihi mana boleh kasi tahu .. yang lia ada beli selendang .. seronok main tawar menawar dengan penjual disitu :)
kat bazar tu ada Paintball Target ooo.. haha dok heran nak main kat mana paintball tu,kawasan pun kecik.rupa-rupanya just tembak kat botol-botol yang ada tu ja,bagi target ja ><
lia tak tau nak oder apa,pastu ternampak menu yang selama ni tak pernah nampak and makan and selalu juga orang dok sebut-sebut . Nasi goreng USA .. haha makcik tu cakap nasi tu ada banyak lauk .. tapi ini aku tengok biasa saja .. ada lauk paprik lagi ... lain mcam jaa .. haha apa2 pun kenyang terlampau dah makan nasi ni,dok kata nak oder laici kang lepas makan,tak teroder juga sebab kenyang ><
kitaorang just berbuka digerai kawasan bazar tu saja,alhamdulillah la sebab jumpa juga tempat makan . .tapi best makan ramai-ramai dekat situ.

ni muka budak letih ni ,kerja nak berbuka awai ja.. Anisah ..

kesian kat lia .. dah kita jurucamere,gambar kita sekeping pun tak ada ,itu pun kena minta orang tolong snapkan senang cerita snap sendiri HAHA -__-



time nak berbuka adam seronok ja main dengan belon angry bird dia .. air 100 plus semesti kena ada diatas meja untuk penyegar semasa berbuka .. apa-apa pun selamat berbuka semua :)
EEhh btw kita ada buat header baru ok .. timeline facebook and my page pun sama .. semuanya sama ><

02 di padang serai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di padang serai - Google Blog Search


umno <b>padang serai</b> dan sungai petani betimbun masalah <b>...</b> - GMC

Posted: 26 Jul 2013 12:35 PM PDT

"....Bahagian Sungai Petani berdepan masalah dalaman sejak 2010 manakala Padang Serai mulai awal tahun lepas, menyebabkan pentadbiran kedua-duanya diambil alih badan perhubungan negeri...."

Sebut saja UMNO Padang Serai maka tidak terlepas dgn bermasalah ,baik masalah dalaman maupun masalah  peribadi pemimpin dlm bahagian itu sendiri...bukan sorang dua, tapi semua ada masalah yang tak boleh di pertikaikan lagi kerana setiap mereka mempunyai parut yang cukup melukakan hati dan meluatkan penggundi2 Padang Serai. 

Untuk menghilangkan segara parut dan meluatnya hati rakyat dan pengundi2 Parlimen maupun DUN Padang Serai maka muka-muka yang penuh dengan parut tersebut terpaksa diganti dengan muka-muka baru yang mampu menyakinkan pengundi dan penyokong2 UMNO Padang Serai. 

Luka2 dan parut2 yang ada pada  mereka yang bakal merebut kerusi Ketua Bahagian Padang Serai bukan sikit tetapi terlalu banyak...

Muka-muka yang berparut TERSEBUT  adalah kerana bergaduh dan menikam sesama sendiri bukannya luka atau berparut kerana berperang untuk membela rakyat Padang Serai...tapi luka yg berparut  itu adalah untuk merebut jawatan  ia akan menambah rosak lagi UMNO dari dalam.


Hari ini  mereka sudah mula  mengumpul puak2 dan gurka2  masing-masing untuk berperang  bagi merebut  Jawatan Ketua Bahagian yang  kosong sekian lama  kini diambil alih oleh badan perhubungan UMNO negeri kerana UMNO Padang Serai berdepan  dengan masalah dalaman yang GAGAL di selesaikan dari dulu  ke saat ini.

Jadi tidak hairanlah bila UMNO Padang Serai tidak pernah aman damai dan terus berselimut dengan masalah  pemimpin2 yang dok ada hari ini dan membantu memberi ruang yang cukup selesa pada Parti Lawan baik PAS maupun PKR  untuk terus menguasai Parlimen maupun DUN Padang Serai..begitu juga dengan Palimen dan DUN Merbau Pulas  juga turut berada dalam ruang yang cukup selesa pada PAS maupun PKR setiap menjelang pilihan raya umum.  

Semua keselesaan pada lawan tersebut adalah berpunca dari parut2 dan luka yang ada pada pemimpin2 UMNO Padang Serai sendiri yang mana perlu di tranfomasi segera.

Mengekal pucuk dan dahan lama dalam UMNO Padang Serai  bererti UMNO Padang serai akan terus berada dalam keadaan  yang bertambah uzur  serta memberi ruang yang  cukup lega  dan selesa pada parti lawan dalam PRU2 yang akan datang ....manakala rakyat Padang Serai pula akan terus hidup bagai ikan Seluang  yg tetap meratah umpan UMNO tetapi tidak memihak kepada UMNO kerana mereka sedar pemimpin2 UMNO yang ada tidak banyak boleh membantu mereka dan kebanyakkan Rakyat dan pengundi Padang Serai lansung tidak mengenali siapa mereka...pemimpin2 UMNO Padang Serai yang ada hanyalah  popular  dikalangan suku sakat mereka dan hanya WinCABEL candidate  semata-mata..? 

  

Hari ini mereka  sibuk merancang dan mengatur strategi  pula untuk berperang sesama mereka untuk merebut Ketua Bahagian pula ..mereka tidak peduli dengan iklim Politik yang sedang melanda UMNO hari ini pada mereka Jawatan dan kedudukkan itu lebih penting dari kebajikan dan sokongan Rakyat Padang Serai terhadap UMNO.

Pada mereka wahyu dari Kerajaan pusat serta dari Pesiden Parti sudah cukup untuk mereka menjaja dan mencanang jasa UMNO pada Rakyat Padang Serai yang dianggap boleh dibeli dan ditatang di musim pilihan raya..

Pada mereka lima tahun sekali sudah cukup untuk mereka meredah denai,lorong serta belukar  untuk  betemu pengundi  bagi memilih mereka...tetapi sebenarnya mereka  tuli dan buta bahwa rakyat hari ini sedang memerhati gerak geri  mereka dan merakam setiap kata mereka yang cukup bernafsu untuk merebut kuasa sesama mereka.

 

Tukar dan gantilah siapa saja Pengurusi Perhubungan UMNO Kedah sekali pun ....mereka2 ini  tetap bersengketa sesama mereka walaupun Rakyat menolak dan membenci mereka,pada mereka selagi WinCabel  mereka itu pekasa  rakyat dan pengundi peduli apa mereka tetap mau dengan jawatan yang ada.

Hari ini rakyat dan pengundi Padang Serai  sedang memerhati tingkah laku sumbang mereka yang tergila-gila nak merebut jawatan yang ada.

Masing2 sudah memasang jerat dan lukah untuk memburu mangsa sesama mereka...akhirnya kebencian Pengundi serta rakyat jelata terhadap mereka kian bertambah ketara.

Pada bakal-bakal  pemimpin  Padang Serai yang tergila2 nak merebut ketua bahagian berwaspadalah UMNO belum pulih seperti dulu kala..jangan kerana kalian kemaruk dengan jawatan yang ada rakyat menghukum UMNO buat kali kedua dalam pilihan Raya.

Pada Pengurusi perhubungan UMNO Kedah yang baru Datuk Mukhriz Tun Dr Mahathir janganlah  terlalu yakin dengan ayam yang kerab berkokok diwaktu senja!!

kah..kah..kah
kah..kah..kah
kah..kah..kahh  

[sini] 

Selasa, 30 Julai 2013

02 di changlun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di changlun - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di changlun</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Jul 2013 11:13 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di changlun</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Jul 2013 11:02 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di changlun</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Jun 2013 11:20 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di changlun</b> - Google Blog Search

Posted: 22 May 2013 11:27 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di changlun</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Apr 2013 11:53 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Informasi Kedah Untuk Semua: 12.4 | Kg Belukar <b>Changlun</b> - <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 11 Apr 2013 06:22 PM PDT

Informasi Kedah Untuk Semua: 12.4 | Kg Belukar Changlun - Di Ambang PRU13

12.4 | Kg Belukar Changlun - Di Ambang PRU13

YB Pakatan Rakyat Kedah

YB Barisan Nasional dan Bebas

  • TANGAN-TANGAN JAHANAM! - A picture speak a thousand words Gambar menterjemah seribu bahasa Mike nampak kekembaran dema? Sepusat sepusing, Apakah ada dalang asing? Kata Nujum Pak...

    3 days ago

  • - Pada 14 November, jam 9.30 pagi saya mempengerusikan majlis Perundingan Koperasi negeri Kedah di Hotel Darulaman, Bandar Darulaman diikuti dengan lawatan...

    1 year ago

  • ALMA RANGERS Juara Piala K.S.M Padang Serai. - Oleh Abd Wahab bin Osman. PADANG SERAI - Sebanyak 48 buah pasukan dari daerah Ipoh, Grik, Seberang Perai Utara dan Sungai Petani menyertai Pertandingan Bola...

    3 years ago

BLOG KEDAH: 02 <b>di changlun</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Apr 2013 11:11 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di changlun</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Mar 2013 11:46 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Hutan Kedah Terus Musnah <b>JITRA</b>: Walaupun isu aktiviti

Posted: 24 Feb 2013 06:55 PM PST


Posted by Kamaluddin @ 阿列克斯 on 25 Feb 2013 / 0 Comment

Kesan pembalakan yang dilakukan di Hutan Simpan Kekal Bukit Perangin, Changlun di Kedah.

Kesan pembalakan yang dilakukan di Hutan Simpan Kekal Bukit Perangin, Changlun di Kedah.

JITRA: Walaupun isu aktiviti pembalakan secara meluas di Pedu dan Gunung Inas di Kedah banyak dilaporkan, namun didapati masih ada lagi bukit-bukit di negeri ini digondol bagi tujuan berkenaan.

Terbaru, didapati kawasan seluas kira-kira 180 padang bola sepak di Hutan Simpan Bukit Perangin dibersihkan untuk aktiviti pembalakan.

Kerajaan negeri pimpinan PASBantah Sekolah Agama Rakyat: PAS & PKR Memenuhi Ciri Bangkang Dari Longkang. Read more … » itu dilaporkan meluluskan aktiviti penggondolan hutan di kawasan berkenaan lebih sebulan yang lalu.

Konsesi itu dipercayai dianugerahkan kepada pegawai berpangkat tinggi dalam Perkhidmatan Awam Kedah (KCS) dan tanah di kawasan itu akan ditanam semula dengan tanaman getah.

Difahamkan juga bahawa kerajaan negeri turut meluluskan kawasan seluas kira-kira 963 saiz padang bola di kawasan yang sama untuk tujuan serupa.

Datuk Johari Baharum bersama penduduk setempat ketika meninjau dengan lebih dekat kesan pembalakan yang di lakukankan di Hutan Simpan Kekal Bukit Perangin, Changlun di Kedah.

Datuk Johari Baharum bersama penduduk setempat ketika meninjau dengan lebih dekat kesan pembalakan yang di lakukankan di Hutan Simpan Kekal Bukit Perangin, Changlun di Kedah.

Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Mohd Johari Baharom, yang melawat tapak berkenaan selepas dua hari dimaklumkan oleh penduduk tempatan terkejut melihat keadaan bukit yang digondolkan.

Mohd Johari yang juga Ahli Parlimen Kubang Pasu berkata, aktiviti pembalakan yang secara berlebihan dan berleluasa menyebabkan berlakunya pencemaran air di Sungai Kechik, Sungai Badak dan Sungai Wang Perah, yang digunakan oleh penduduk setempat.

Tiga sungai berkenaan mengalir ke Sungai Temin yang menyediakan bekalan air mentah kepada loji rawatan air Mukim Temin dan Jeragan.

"Hasil daripada aktiviti pembalakan ini juga menjejaskan aktiviti pertanian di Kubang Pasu, Temin, Hosba, Bukit Mertajam dan Malau, yang berada di bawah Lembaga Kemajuan Pertanian Muda (Mada)," katanya di sini, pada Sabtu.

Tambah beliau, walaupun aktiviti pembalakan tidak salah dari segi undang-undang, ia tidak seharusnya dilakukan sehingga menyebabkan kesan buruk kepada alam sekitar.

Selain itu Mohd Johari juga mempersoalkan sama ada kerajaan negeri melakukan Penilaian Impak Alam Sekitar (EIA) bagi tujuan pembersihan tanah di kawasan itu.

"Saya tidak fikir Jabatan Alam Sekitar akan memberi lampu hijau untuk pembalakan di kawasan itu.

"Walaupun ini bukan kawasan tadahan air, kerajaan mesti bertanggungjawab dan menjaga ekosistem," katanya.

Tambah Mohd Johari, beliau akan menulis surat kepada kerajaan negeri dengan segera bagi menghentikan aktiviti pembalakan di kawasan itu.

Malah beliau juga akan membangkitkan perkara itu kepada Kementerian Sumber Asli dan Jabatan Alam Sekitar.

Maybank baru dibuka <b>di Changlun</b> | Di Luar Lingkungan...

Posted: 09 Nov 2012 02:29 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Petang tadi saya meminjam kereta Afiq Khalid untuk ke Changlun (sesetengah mengeja 'Changloon') untuk urusan peribadi. Jalan-jalan lah saya pada hari ini kerana pada pagi tadi, saya menghantar abang Borhan dan ...

Perkampungan Sukan <b>di Changlun</b> | Telusuri Suri

Posted: 05 Dec 2012 06:02 PM PST

Salam Telusuri,

Mood temasya sukan yg berakhir hmpir 2 minggu lepas.. 

Kolej Matrikulasi Kedah di Changlun

Perjalanan almost 15 jam jugak lah.. 

hadoi penat badan akk.. 

hihik, da sindrom tut mungkin..

Perasaan berbaur antara penat ke hulu hilir,

boring dgn dikit kerenah,

kekadang di saat beginilah kita mampu kenal 

mana kawan mana tak berapa kawan.. 

dan macam2 lagi rasa la..

Besh.. antaranya
maybe saat shopping kt Padang Besar 

dlm perjalanan pulang kami..
hehe, beli baju couple utk kami jewk pun.. and kelambu moden tuh..
ala yang ala2 khemah tuh.. rm 25 King size.. superb la kan hrga..
Sementelah itu juga mood nak taip entry baru.. flyyy.. uols..
Ok,
Kini kembali..
ada 2-3 projek krusye yang da beres..
Dengarnya ada satu baby hat da terjual kat Pasar Panas tuh..
Hmm, memang ala2 suam kan..
hihik..
Biasalah area kampung kan..

BLOG KEDAH: 02 <b>di changlun</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Apr 2013 11:16 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

<b>Changlun</b> Berpotensi Jadi Hab Aeroangkasa Utara | MyNewsHub

Posted: 27 Mar 2013 01:37 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]LANGKAWI – Changlun di Kedah, yang telahpun menjadi pusat operasi bagi anak syarikat Boeing, Asian Composites Manufacturing Sdn Bhd (ACM), berpotensi menjadi hab utara bagi pembuatan aeroangkasa, kata ...
 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved